Andy C navštíví příští víkend Roxy

Andy C navštíví příští víkend Roxy

26. 04. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
U příležitosti 15ti let založení prestižního labelu Ram records, vystoupí v Roxy 5. května Andy C se stájovým kolegou Red Onem, které doprovodí MC GQ. Nutno připomenout, že Andy C získal titul v anketě vlivného britského dnb webu Drum & Bass Arena loni už pošesté, a to je rekord.
Andy C je nejlepší drumandbassový DJ. Můžete s tím nesouhlasit, můžete o tom vést spory, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Andy získal tento titul v anketě vlivného britského dnb webu Drum & Bass Arena loni už pošesté, a to je rekord. Andy C je superstar. Tuhle pozici si tvrdě vydřel. A taky byl vždy ve správný okamžik na správném místě.

Za jeho úspěchem se skrývá obrovské nadšení, s jakým už v pěti letech mlátil doma do bubnů, a typická beraní tvrdohlavost a výdrž, se kterou vyčkával teenager Andrew Clark celé noci v klubu Telepathy až do rána, aby mohl nastoupit za gramce, kdyby někdo z DJs nedorazil. Nemalý podíl na tom, kam až to dotáhnul, mají taky správní lidé, kteří mohli Andyho v ty správné okamžiky posouvat na ta správná místa. Tímto děkujeme jeho starší sestře Sarah, která se v roce 1990 postarala o historický moment, když tehdy třináctiletého brášku vytáhla na jeho první rave party.

andy cAndy ladil elektronickou muziku na pirátských rádiích už koncem osmdesátých let a sám se pokoušel skládat na svém Commodore. Tvůrčí reflex v něm vzbudil nejspíš track Voodoo Ray od A Guy Called Gerald - jeho remix si poslechl rodinný známý, Ant Miles, který se trošku víc vyznal ve zvuku, a nabídl talentovanému Andymu spolupráci. Ta nakonec vygradovala v roce 1992 založením labelu RAM, který nese jméno na památku Andyho znamení horoskopu a oné beraní vůle. Prvním počinem bylo EP Sour Mash, do jehož výroby vrazili tisícilibrovou půjčku od strýčka. Sami obíhali obchody a desku nabízeli. A chytli se. Patnáctiletý, školou povinný Andy, začíná zkoušet štěstí po nocích i jako DJ v rádiu a v klubech. O rok později přichází první velký hit, Valley of the Shadows, pod kterým jsou podepsaní Andy s Antem jako Origin Unknown. Časem se přidává i Andyho kámoš Shimon a společně ve trojici jako RAM trilogy vydávají známé album Molten Beats. Od roku 2003 mixuje Andy kompilace Nightlife, dosavadní tři díly si vydobyly slušnou oblibu. Vydavatelství postupně získalo skvělé jméno a neotřesitelnou pozici, zaslouženě vyhrává hodnocení nejlepší label nejen u kritiků, ale i u posluchačů a DJs. Label, který pod svá křídla postupně přibral taková jména jako Dynamite MC, Moving Fusion, Subfocus nebo Fresh, letos organizuje velké turné k oslavě svého 15. výročí, které má svoji zastávku i 5. května v pražské Roxy. Myslíme, že je to ten správný okamžik a to správné místo, kde byste vy neměli chybět.

www.myspace.com/andyramrec  
www.ramrecords.co.uk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

15 YEARS OF RAM RECORDS

Sobota 5. 5. 2007
Vstup: Online předprodej 300 Kč
Vystupují:
Andy C & Red One feat MC GO, Koogi, Suki, Saku, Kaplick, Saboteur
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika