FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Brněnský Majáles proběhne na Černovické terase

Brněnský Majáles proběhne na Černovické terase
01. 05. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Český Majáles je v Brně tradičně velmi silným studentským festivalem. Kromě kvalitního hudebního programu přináší Český Majáles také prezentaci studentských dovedností, jimž je letos v rámci širšího programu majálesových oslav (Majáles Weekend) věnováno mnohem více prostoru.
Již pouze týden zbývá do konání Brněnského Majálesu, největšího z majálesů v České republice vůbec. Hlavní hudební program se letos rozšiřuje dokonce do dvou dní. 8. a 9. května si pod širým nebem budou moci studenti, ale i ostatní, které chuť se bavit ještě neopustila, dosytosti vychutnat přehlídku známých kapel nejen z České republiky a Slovenska, ale letos také ze zahraničí.

Tisíce brněnských studentů již netrpělivě čekaly na odhalení místa konání letošního Brněnského Majálesu, který minulý rok do Mariánského údolí přitáhl na 18 000 lidí. Pro letošní rok pořadatelé hledali ještě větší prostor, kde by se Brněnský Majáles mohl usídlit. Letos se vyvrcholení Brněnského Majálesu v podobě open air festivalu prodlužuje na dva dny a pořadatelé pro studenty přichystali několikanásobně kvalitnější a hudebně rozmanitější program. Brněnský Majáles ovšem není pouze open air festivalem, ale také prostorem pro prezentaci studentské tvorby v rámci Majáles Weekendu.

Dva hlavní dny Brněnského Majálesu čeká letos nevídaně bohatý hudební program rozehraný na dvou velkých pódiích, kde přehlídku špiček české i slovenské rock&pop scény okoření i koncerty známých zahraničních kapel. Hlavní hvězdou Brněnského Majálesu bude švédsko-norská formace Clawfinger se svojí originální směsicí metalu, hip hopu, hardcoru a s využitím tanečních samplů. Kromě ní do Brna na Majáles zavítají také “rocková legenda Dog Eat Dog, Transglobal Underground, rammsteinovští” Oomph!, a v neposlední řadě i Chris Corner se svým projektem IAMX, který má v Čechách stále více příznivců.

Kromě zahraničních hostů nebudou na Majálesu v Brně chybět ani hvězdy české hudební scény jako Tata Bojs, Kryštof, Dan Bárta se svým projektem Illustratosphere, No Name, Wohnout, Sto zvířat, Sunshine, Skyline, Mig 21, Lety mimo, Gaia Mesiah, Polemic a mnohé další.

Letos navíc ke dvěma velkým pódiím přibyde i taneční stan pro 4 000 lidí, který se bude otřásat v rytmech hip hopu a drum¨n¨ bass. Přijedou Persiana Jones, nejznámější italské ska, PSH, WWW nebo LTJ Bukem a MC Conrad. 

“Letošní dvoudenní majálesový open air festival není postavený pouze na hudbě. Bude to především skvělá show, jíž budou návštěvníky provázet dva virtuální moderátoři. Kromě toho připravujeme i doprovodný program jako různé soutěže, pokusy o rekord a jiné,” přibližuje letošní dění na majálesovém open air festivalu hlavní pořadatel Michal Šamánek.

Ačkoli největší počet lidí láká hlavní den majálesových oslav, bez povšimnutí by neměly zůstat ani akce v rámci širšího programu - Majáles Weekendu, který proběhne 5. a 6. května v brněnském klubu Fléda. Jeho smyslem je umožnit studentům prezentovat své dovednosti a představit je širší veřejnosti. “Smyslem Majálesu je nejenom oslavit studentský život, ale také dát studentům co největší prostor pro prezentaci jejich vlastních dovedností,” dodává pořadatel Michal Šamánek.
BRNĚNSKÝ MAJÁLES

BRNĚNSKÝ MAJÁLES

Úterý 8. 5. 2007 až Středa 9. 5. 2007
Jednodenní 150 Kč, dvoudenní 250 Kč
Vystupují:
Dog Eat Dog, Transglobal Underground, Clawfinger, Oomph! IAMX, Persiana Jones, PSH, WWW, nebo LTJ Bukem a MC Conrad
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |