FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Britská elita na Hrachovce

Britská elita na Hrachovce
16. 05. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
I AM X, Zoot Woman, Therapy?, Art Brut nebo UK Subs budou letos patřit k hlavním lákadlům festivalu Hrachovka. Tentokrát vás čekají tři scény, více doprovodných akcí a dva dny plné zábavy. Od první chvíle, kdy vylezete z rozpařeného stanu, až do chvíle, kdy se v noci budete vracet, budete mít k dispozici program jako na luxusní dovolené.
Hrachovka 2007 zůstává i letos v areálu, který se loni osvědčil. Kousek od řeky, na samém okraji Valašského Meziříčí, uprostřed přírody. Program se bude odehrávat na třech místech. Připravuje se hlavní stage, která předčí velikostí i tu největší loňskou. Právě tady se představí špičky české i zahraniční hudební scény. „Alternativní“ stan poběží už od odpoledních hodin a zařadíme na něj to nejlepší, co Česko nabízí. Taneční stan má letos stejně jako loni agentura Level B provozující s velkým úspěchem brněnský klub Fléda.

Hrachovka ale letos nebude jen o koncertech. Chystá se bohatý doprovodný program, více sociálního zařízení, klidové zóny, bary a hospody v blízkosti stanových městeček a překvapení v podobě sportovního vyžití. Dvoudenní festival si proto užijete jako víkendovou dovolenou. Navíc nic neunikne ani těm, kteří chodí do práce, začíná se totiž v pátek! Speciálním překvapením bude reality show ZOO, její ohrádku ale zatím nechme zahalenou rouškou tajemství. Co ale můžeme všem návštěvníkům slíbit je paintballové hřiště.

hrachovka

Třešničkou na dortu letošní Hrachovky, která přiváží tentokrát anglické špeky současné ostrovní scény, budou I AM X. Electroclashový cirkus, tak označují seskupení kolem Chrise Cornera kritici a svou show předvedou poprvé i valašskomeziříčskému publiku. Doprovodná družina bude mít silné složení. Britští Art Brut si vysloužili pozornost po loňském pražském festivalu Love Planet. Jejich sarkastické texty, charismatický zpěvák a dívka s basovou kytarou dodají každému hudebnímu koktejlu ten pravý říz.

Dárkem pro všechny fanoušky bude sobotní koncert britských Zoot Woman. Za sebou mají remixy pro Madonnu nebo Scissors Sisters. Svým fanouškům už nachystali takové perličky, jako třeba singl ve stopách tak, aby si mohli vytvořit vlastní verzi nahrávky. Zatímco doposud jsme si je mohli vychutnat jen v zahraničí, tentokrát to bude přímo na Hrachovce.
Kapela, kterou dělají živé koncerty hvězdami - Therapy? Na hudební scéně od roku 1989, svým heavy-metalem ale dostává do kolen tisíce lidí. I na Hrachovce budou v rockové aréně obhajovat aktuální desku One Cure Fits All. Velká Británie ale není mekkou jen rocku a jeho moderních verzí. UK to je Punk. Punk to jsou UK Subs. Jedna z mála kapel, ve kterých od začátku vydržel jediný zpěvák. Pamatují doby Sex Pistols a jsou postrachem všech hotelových pokojů.

Degustaci toho nejlepšího, co lze do archívu Hrachovky přihodit, doplní v Česku vycházející, v Británii zářící Chikinki. Další z kapel, která nedá dopustit na úzké nohavice a proklatě nízko posazené kytary. Legendary Pink Dots,  emočně nabito, žánrově propojeno, na živo strhující. I na Hrachovce nebudou chybět české hvězdy jako Sunshine, Clou, The Nihilists a další. Během následujících pár dnů bude line-up kompletní, čeká se na potvrzení ze strany několika hudebních bonbonků. Program alternativního stanu je již kompletní, taneční scéna ještě překvapí všechny fanoušky hvězdou drum and bassu.

Foto: xDejf
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 27. 7. 2007 až Sobota 28. 7. 2007
online předprodej 450 Kč
Vystupují:
Zoot Woman, LongItal, The Prostitutes, Electrick Mann, Post-It, Mauritius, Animé, Chikinki, Nina Hynes, Lord Bishop, Seidenmatt, Wotienke & band. Doi, Midi lidi, Moimir Papalescu & The Nihilists, Bullerbyne
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |