'electronic beats': Na podzim čekejte opět velkou hvězdu

'electronic beats': Na podzim čekejte opět velkou hvězdu

20. 05. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (11)
Týden ve znamení 'electronic beats club tour'. Praha, Brno a Ostrava. Tyto tři města zažijí netradiční klubovku s kvalitním hudebním obsazením a vizuálním ztvárněním. A právě proto jsme nyní zvolili hlavní téma týdne rozhovor o tomto projektu s jedním z organizatorů, PR manažerkou Martinou Rekovou.
Čau Martino, pro rozhovor o electronic beat jsem si vybral tebe, jakožto jeho PR manažerku, tak pojďme na to. Úvodem mě zajímá, jak jste vyhodnotili loňskou premiéru v Čechách?
Koncept festivalů 'electronic beats' je postaven na propojení živé hudby s vystoupením Djs, což demonstroval line-up na prvním ročníku 'electronic beats' v České republice. Ten proběhl loni 28. října ve Veletržním paláci, jeho hlavní hvězdou byli britští The Prodigy. Energické vystoupení The Prodigy, výborně nazvučený Veletržní palác, dobré projekce a především atmosféra ve vyprodaném sále nasvědčuje tomu, že se loňská česká premiéra 'electronic beats' zdařila a patří k nejlepším hudebním zážitkům minulého roku. Osobně nás také potěšil zájem o vystoupení dalších interpretů v rámci festivalu, například koncert kosmopolitní skupiny N.O.H.A. je dodnes vzpomínán, což je mimo jiné důvod, proč jsme se letos rozhodli tuto kapelu a její nové album představit v rámci 'electronic beats club tour' v na konci května v Praze, Bně a Ostravě.

Souhlasím, na loňskou premiéru ještě dodnes vzpomínám. Letos se ale projekt 'electronic beats' rozšířil o tři klubové akce + slavnostní zahájení, které proběhlo na Žižkovské věži. Zajímá mě, zda takto electronic beats funguje i Německu, Rakousku apod., nebo je to vaše vlastní inovace celého konceptu tady v Čechách?
electronic beats' je mezinárodní projekt, který připravuje T-Mobile International. Mezinárodně se tedy řeší festivaly pro cca 4500 návštěvníků v zemích, kde operátor T-Mobile působí. Klasickým příkladem je právě loňský 'electronic beats' festival ve Veletržním paláci. Jednotlivé země však mohou lokálně 'electronic beats' dále formovat, například Rakousko, Chorvatsko a nyní také Česká republika tvoří vlastní koncept eventů. Pro letošní rok jsme tak připravili například odvysílání záznamu loňského festivalu na TV Óčko, otevření letošního 'electronic beats' na žižkovském televizním vysílači, vlastní informační portál www.electronicbeats.cz, kde je možné také soutěžit o vstupy na jednotlivé akce, mobilní telefony apod. Součástí letošního konceptu je zmiňované květnové 'electronic beats club tour', chystáme soutěže o lístky na zahraniční 'electronic beats' apod.

Hned se chytnu tvé poslední věty a zeptám se, zda už máte jasno, kdy a kam plánujete dělat soutěže na zahraniční 'electronic beats'?
Co můžu v současné době slíbit, je soutěž o výjezd na 'electronic beats live special' v Budapešti 9. června. Po domluvě s vybranými hudebními médii, jejichž prostřednictvím soutěž vyhlásíme, si tak v nejbližších dnech budou moci zájemci zasoutěžit o tuhle speciální cenu, výherce získá vždy zájezd s akreditací pro dva lidi.

martina rekova

Zní to opravdu lákavě. Ale pojďme zase zpátky domů. Lucerna Music Bar, Fléda i Fabric jsou kluby, které všichni dobře známe, avšak electronic beats jsou hodně specifické i svým vizuálním ztvárněním. Můžeš nám tedy přiblížit, jak to bude v těchto klubech při návštěvě EB vypadat?
Na akcích 'electronic beats' dáváme velký prostor Vjům, snažíme se využívat další prostory než je tradičně plátno na hlavním pódiu. Na jednu noc jsme například oblékli do 'electronic beats' "kabátu" žižkovský televizní vysílač, který byl v rámci zahájení 'electronic beats tower special' speciálně nasvícený zvenku i zevnitř. Přímo na 'electronic beats club tour' neplánujeme nic v tomto smyslu, ale projekce budou zajišťovat zkušení Vjové z Phase Vision Factory DNA a Clad, kteří chystají speciální set panoramatické projekce, světla bude mít na starosti jeden z našich nejlepších lightdesignerů Tomáš Novák.

Na všech třech klubových zastávkách je avizovaná mezinárodní kapela N.O.H.A., která se na EB představila už na podzim loňského roku ve Veletržním paláci. Jaký byl důvod pro jejich opakovanou účast?
Klubová kosmopolitní formace N.O.H.A. - noise.of.human.art doslova "očarovala" publikum ve zmiňovaném Veletržním paláci. Její energický koncert zaujal natolik, že se z mnoha stran sešly dotazy na další vystoupení. Vzhledem k tomu, že N.O.H.A. zrovna připravovala novou desku, vznikl nápad udělat s novým repertoárem mini turné po České republice. Desku s názvem Dive in Your Life vydává tento měsíc legendární label Unique. N.O.H.A. ji představí v rámci 'electronic beats club tour', něco málo už jsme slyšeli právě před The Prodigy a čtyři věci si můžete pustit na www.myspace.com/planetnoha. Nejoblíbenější skladba pro dnešní den je Tu Cafe - vřele doporučuji.

Druhým významným hostem bude Dj Bassline Smith. Proč právě on, a co bys o něm řekla, kdyby si ho měla v krátkosti představit.
Bassline Smith patří ke špičce v drum'n'bassu, rád vždy koketoval s různými žánry, jako je například soul nebo hip-hop, zasadil se o průlom junglu, ravu, je to tedy velmi všestranný hudebník. Producentsky se podílel na mnoha zajímavých věcech, jako byl například track roku pro Grooveridera, obrazil velký kus světa, kde představoval různé dobré britské hudební party viz One Nation, Slammin Vinyl nebo Movement. Se svými kolegy s Drumsound právě vydal pod značkou Technique Recording své druhé album Street Technique, kde jsou například skladby od Roniho Size, Freshe apod. Má tedy stále co říct, na parties velmi komunikuje s publikem, svou přezdívku Bassline prý získal Simon Smith kvůli často poničeným reproduktorům, takže je tedy na co se těšit.

Ve finále bych se tě ještě rád alespoň zeptal na hlavní část electronic beats, které proběhnou na podzim. Můžeš už teď naznačit letošní koncept festivalu?
Koncept bude velmi podobný minulému roku, tudíž několik koncertů v kombinaci s Djskými sety. Fanoušci se opět mohou těšit na vystoupení jedné velké hvězdy formátu The Prodigy.

Rozhovor bych tedy zakončil otázkou na tebe. Jak vypadá tento tvůj pracovní týden před electronic beats club tour?
Děkuji za optání :o) Kromě 'eb club tour' pracujeme teď intenzivně s mými kolegyněmi Klárou Mixovou a Ivanou Svítkovou na projektu Kinoautomat, což je vlastně taková česká rarita - první interaktivní film na světě, který byl hitem na světové výstavě Expo v Montrealu v roce 1967, ale pak ho bývalý režim zazdil. Naštěstí se podařilo alespoň po 40 letech udělat obnovenou premiéru a film, ve kterém můžou diváci pomocí hlasovacích zařízení ovlivnit průběh děje, se tak od 29. května vrátí na 21 dní do kina Světozor. Taky se připravujeme na uvedení nového filmu Tomáše Vorla s názvem Gympl, kde hrajou hlavní roli graffiti a hip hop od Wiche, pracujeme na velmi milém festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové, dalším sympatickém filmovém festivalu Fresh Film Fest v Karlových Varech nebo se těšíme na natáčení nového klipu Sunshine a samozřejmě zdravíme čtenáře Poslouchej.net! A díky za pozvání na rozhovor.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Pátek 25. 5. 2007
Vstup: Předprodej 190 Kč
Vystupují:
N.O.H.A., Jan2, Ohm Square, Bassline Smith, Katcha,
Další informace
11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ozzby
27. 06. 2007 | 08:25:50
+0 | -0

max

diky moc za super tip na myspace! cekali jsme na to, az nam poradatel dovoli tuto informaci zverejnit, ale pokud je to uz na strankach underworld, tak neni co resit..
max
26. 06. 2007 | 15:41:13
+0 | -0
http://www.myspace.com/underworld tak to sou fakt oni....cekal sem nejakou aktualnejsi hudbu:D
maxík
12. 06. 2007 | 23:14:17
+0 | -0
spis vemou stejnou cenovou kategorii jako prodigy....daft punk jsou podle me o dost drazsi
maxík
12. 06. 2007 | 23:12:05
+0 | -0
napadly me jeste beastie boys...
jan
23. 05. 2007 | 17:27:06
+0 | -0

Miro

Cauky Miro,, jak to vis ze to budou underworld? Muzes to nejak potvrdit?
Miro
23. 05. 2007 | 15:08:01
+0 | -0

Underworld

Jsou to Underworld a s nima i Darren Emerson...zarucene. 27.10.2007
richmond
23. 05. 2007 | 09:09:08
+0 | -0
GA live!!!! mic jinyho
xman
21. 05. 2007 | 14:16:38
+0 | -0
A co třeba Groove Armada? heee?
Jan2
21. 05. 2007 | 14:10:55
+0 | -0
houby, to budou ti daft punk - pro sol jsou drahý, tady to zatáhne týmobajl ;-)
Jan
21. 05. 2007 | 13:40:05
+0 | -0
Jo? a kdes na to přišel? vazne by me to zajimalo :-)

21. 05. 2007 | 00:26:24
+0 | -0

Oo

vsichni uz to prece vime - Underworld :)
SOUTĚŽTE
Oblečení electronic beats
Trička, mikiny, bundy, pásky, kraťasy a další
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika