FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kompletní program United Islands of Prague

Kompletní program United Islands of Prague
02. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Festival letos poprvé vystoupí z pražských ostrovů do okolních ulic a nábřeží, hlavní tepnou této „kulturní republiky“ se stane pro auta uzavřené Janáčkovo nábřeží. Kromě žánrově rozmanitých hudebních scén tak „Ostrovy“ obohatí centrum města kulturními slavnostmi. Vstup na celý festival je zdarma.
Čtvrtek 21.6. - Oslava Svátku hudby
Festival United Islands of Prague zahájí oslavou Svátku hudby, který 21. června oslaví například také lidé v Paříži, Londýně nebo na Kostarice. Akce, která se koná na mnoha místech světa, přináší hudební vystoupení do všech koutů měst. Francouzský institut, další kulturními instituty a kluby otevřou Pražanům a návštěvníkům hlavního města zdarma pro tuto jedinou noc své prostory. Na dvaceti místech tak vystoupí během jednoho večera na 60 účinkujících. Svátek bude mít mnohožánrový rozsah od jazzu, přes blues, folk, alternativu až po rock. Ve výčtu míst se jedná například o Rock café, Francouzský institut, Lucerna Music Bar, Klub Vagon, Café Mlýnská, Futurum music bar, Cross club, Popo café petl, Klub Akord, Baráčnická rychta, Slovenský institut, Maďarský institut a další netradiční místa. Na těchto místech vystoupí například Václav Koubek s The Hogs, kteří pokřtí nové CD, Garage Tonyho Ducháčka, Tam-Tam Orchestra, Jim Trio, Bluesberry, Jiří Bílý & Band, The Slow Fingers, písničkářka Feng-yűn Song, francouzští Molekule nebo Die Blaue Trottle Parade a další.

V Rock Cafe proběhne slavnostní zahájení festivalu Unites Islands of Prague 2007. Václav Koubek s The Hogs zde také pokřtí své nové CD. Vystoupí tady nový taneční world music band G8 Transglobal a pub rocková Garage Tonyho Ducháčka.
 
Ve Vagonu se sejdou příznivci undergroundu, které jistě potěší speciální koncert JJ Neduhy s Extempore v původní sestavě s Jerry Tomáškem a Jirkou Hradcem, ale také Dřevěné Pytlí v Jutových Uhlích. Závěr večera bude patřit projektu Die Blaue Trottle Parade. Žižkovští budou moci na alternativu zajít do bunkru na Parukářce, kde zahrají New Kids Underground, Psychoklub nebo tzv. Soubor tradičního popu – STP.
 
V Popo Café Petl bude panovat klidnější atmosféra,kterou si bude možné vychutnat při poslechu Beat In, Marka Dusila & Youngblood nebo Jana Ponocného. V Lucerna Music Baru bude taneční program s Tam-Tam Orchestra, kteří zde vystoupí společně s kapelami Milo, Grape nebo funkovými ProFunkUnit.
 
Program klubu Akord jistě ocení fanoušci jazzu. V Akordu mohou zažít vystoupení Jim Tria, projektu P.R.S.T., Nebiby, která je ovlivněna západoafrickým pojetím hudby, nebo slyšet známé melodie v podání Louis Armstrong Revivalu. Ve Vobejváku zase vystoupí šansonoví Saratolina. Fanoušci bluesu se mohou jít rozehřát před sobotním koncertem The Ford Blues Band na Slovanském ostrově třeba na Baráčnickou rychtu, kde vystoupí Bluesberry, Jiří Bílý & Band, The Slow Fingers nebo Staří Psi.
 
Akustické vystoupení skupiny MaleeDivy ve stylu world music bude spolu s Mooberg Ensemble ke slyšení v klubu Mlýnská. Další akustická vystoupení proběhnou například ve Skandinávském domě, kde zahraje Tomáš Mach, nebo ve Slovenském institutu, kde bude večer patřit čínské komorní písničkářce Feng-yűn Song. Rock’n’rollový rytmus bude reprezentovat One Night Band, Ondřej Ládek A XINDL nebo projekt Reskata, na všechny si bude možné zajít do klubu Retro. Drsnější rockeři mohou pendlovat mezi smíchovským Futurem (Head Down, Living Room, Panama)a dejvickou Deltou (Řekla NE!, Pankix).
 
Hospoda Parukářka se bude spolu s Afrodisiakem, který tam vystoupí, vlnit v rytmu reggae. V klubu Cross vystoupí francouzští Molekule. Pestrý program je připraven ve Francouzském institutu. Český projekt Deneb předvede české a balkánské hudební inspirace. Novodobý šanson bude zpívat francouzský Meltem. Rockovou tvář Francie představí ve svém vystoupení Norman B. Poté se Francouzským institutem ponesou kubánské rytmy v režii kubánských Santy y su marabu. Program institutu ukončí taneční worldmusic DJ Midou.
 
Svátek hudby se také bude slavit v klubu Bordo(Jakub Malášek, Bezefšeho, Práva Pupku, Hromosvod), na Belgickém dvoře (Arms and the Boy, moss kin, Ponožky pana Semtamťuka) a v Maďarském kulturním středisku (Blaq Mummy,Calathea)

prague

Sobota 23.6. - Festival vstupuje z pražských ostrovů do ulic  sobotu 23. června vyroste v centru města šest hudebních scén – rocková, ethnofolková, jazzová, hip-hopová, scéna s pěveckými sbory a Filter Talent Stage pro vítěze soutěže United Islands of Talents. Dohromady tak na festivalu vystoupí vystoupí přes 100 kapel ze 14 zemí světa. Sobotní program bude probíhat nejen na území Dětského, Střeleckého, Slovanského ostrova a Žofína, ale také na Janáčkově nábřeží.

United Island of Prague letos nejen objevují pro Čechy nové a přitom kvalitní kytarové kapely jako například Fish! z Maďarska, Electric Fans z Holandska, rakouští Convertible Band a zejména běloruští punkrockeři All Stars Grey. Na „Ostrovech“ tradičně zahrají také mezinárodně uznávané kapely jako například kanadsko-americko-francouzský Socalled Orchestra, vynikající holandská ska kapela Mr. Review, francouzsko alžírský Madioko et Rafika, světově proslulý americký The Ford Blues Band nebo v současné době velmi populární němečtí Warren Suicide. Vystoupí také žánrová špička české hudební scény jako například P.S.H., Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem, které doprovází Dj Five nebo Jan Budař a jeho Eliščin Band, Sunflower Caravan či Trojka Zuzany Homolovej ze Slovenska. 
 
V příštích letech počítají organizátoři s rozšířením oslav, hudba by tak měla znít nejen v klubech, ale měla by zaplavit také ulice, což se ale stane během druhého festivalového dne, kdy United Islands of Prague vstoupí pod širé nebe v centru Prahy.

www.unitedislands.cz
UNITED ISLANDS OF PRAGUE

UNITED ISLANDS OF PRAGUE

Čtvrtek 21. 6. 2007 až Sobota 23. 6. 2007
zdarma
Vystupují:
Mr. Review (NL), All Stars Grey, Monika Načeva & Michal PavlíčeK & dj Five, Stability, Fish! (HU), Convertible Band (A), Electric Fans (NL) / On Air, The Beautiful Kantine Band (A), Socalled Orchestra (CAN/USA/F)/ Madioko Et Rafika (F/ALG), Tam Tam Orchestra + Batuccada, Trojka Zuzany Homolovej, Jan Budař & Eliščin Band, James HArries (UK), Sestry Steinovy (CZ), Ruchadze Band (NL/CZ), Veronika Padilla (SWE), The Ford Blues Band (US), Prague Big Band, Ondřej Konrád & Gumbo, Sunflower Karavan, Lanugo, Buccinatores Tentet, Matplaneta (PL), Peneři Strýčka Homeboye, Ni & Wich (US/CZ), Far Crap, Warren Suicide, Madfinger, The Models, + 10 kapel, které se umístí na prvních pozicích soutěže united islands of talents
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |