Dalin Vajčner: Jeff Mills můj sen rozhodně není

Dalin Vajčner: Jeff Mills můj sen rozhodně není

04. 06. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (42)
Před 26. pokračováním Apokalypsy jsme si povídali s hlavním tvůrcem a dá se říct i jejím duchovním otcem na téma schranz vs. jeho odpůrci, mladý vs. starší klubeři, hudební vývoj a vize do budoucnosti, a také o domácí scéně všeobecně.
Čauky Daline, díky že sis udělal čas na větší rozhovor o Apokalypse a zajímavostí kolem ni. Ač se o tom psalo už před kulatým 25. dílem, rád bych začal alespoň krátkým shrnutím minulosti této party. Zajímá mě především hudební vývoj Apokalypsy. 
Ahoj, hudební vývoj Apokalypsy? To jsou mi teda otázky na začátek rozhovoru :-) . Abych pravdu řekl, Apokalypsa vždy měla základní motto, a to bavit lidi a nekoukat se doleva a doprava. Je pravda, že někdy jsme to s tímto mottem přeháněli, ale situace si to vyžadovala :-) Zase na druhou stranu jsme nikdy moc netíhli k tomu nezábavnému, leč mnohdy označovanému "kvalitnímu" technu. Zkrátka jsme se vždy dívali, aby to hlavně bavilo publikum. Občas jsme "ulítli" a třeba u dílu s Green Velvetem jsme naše motto nedodrželi, a taky to tak dopadlo. Byla to kvalita, ale šíleně nudná. A ta dle nás na party nepatří v tak velkém rozsahu, jako byl La La Land - to byl dle mě ten nejnudnější díl, který si už nechci zopakovat a myslím, že už se tak nestane :-) 

A na druhou stranu, který z dílů byl tvým pohledem tím nejvydařenějším?
Je těžké z tolika dílů říct jeden, který byl nejvydařenější. Určitě se mi hudebně líbila Apokalypsa 9 s Johanesem Heilem, to byla zvuková paráda. Také rád vzpomínám na první zastávku Rushe na Apokalypse Do you like Bass, to byla fakt atmosféra, že by se dala krájet. Když uviděl Rush ty lidi a tu atmosféru, začal strašně panikařit a utíkal za mnou, že mi moc děkuje a ať se kouknu, jak se mu chvějí ruce. Ujistil jsem ho, že je v ČR jednička a ať se toho nebojí - srandovní. Těch zážitků a vzpomínek je strašná spousta, určitě pro mě určitým způsobem hodně znamená Apokalypsa Schranz Machine, kde jsme poprvé ukázali hudební směr Hardtechno.Také to byla zkouška na lidi, neznámý headliner Pet Duo, všechno tvrdé a rychlé. A samozřejmě nesmím opomenout Apokalypsu I love techno a teď naposledy Apokalypsu 25th Celebration s Markem E.G., to byla show, jaká má na Apokalypse být. Pro mě neexistuje nejvydařenější Apokalypsa, to opravdu nemohu říci o žádné, každá měla něco a z 95% jsem s ní byl vždy spokojen.

dalin vajcner

Zmínil jsi Apokalypsu Schranz Machine. Při této nově nastupující éře hard techna však vznikl i opačný tábor, tzv. odpůrci schranzu. Četli jsme a poslouchali názory obou stran, kdy slovo tolerance kolikrát žádnou váhu nemělo. Většina diskuzí směřovala právě k Apokalypse, tak mě zajímá, jak jsi tyto diskuze vnímal ty?
Mě ta diskuze přišla jako "nemáme o čem psát, pojďme udělat aférku". Taky mi to trošku otevřelo oči, protože aby se třeba taková kapacita, jakou pro mě byl Dj Tráva, vyjadřoval ke schranzu a účastnil se Xmag diskuzí o schranzu, bylo pro mě tak ubohé, že jsem si hned zase udělal obrázek a některé lidi přehodnotil. Myslím, že velkou "vinu" na tom měli také ti starší, kteří zapomněli na toleranci a své mladé, prokalené roky. Těchto lidí mi zase bylo líto. Na druhou stranu hardtechno vyvolalo velkou vlnu zájmu u spíše mladších lidí, najednou se ukázalo spoustu nových Dj's, začala další vlna techno fanoušků. Já myslím, že nic se nemá přehánět, takže jsem stál někde mezi tím děním a nechtěl jsem se k tomu ani vyjadřovat. Mě se hardtechno líbí, pokud je originální a je v mezích, kdy je to ještě rytmické a nešvihá to 165 BPM kdy už není vlastně nic slyšet, a je to jen valící se bass. Ze začátku se mi líbil hororový podkres, líbily se mi efekty, které samotné desky měly. Ale jak to tak bývá, teď už to dělá každej a ten hlavní efekt se ztratil. Myslím, že dnes je hardtechno zase o kousek dál a filtruje mezi sebou ty "neznabohy", kteří vše kopírují a nemají vlastní nápady. Ale abych pravdu řekl, hardtechno mě vrátilo zase trošku na začátek, k té podstatě, na které jsem začínal. Najednou tu byla početná Dj skupinka z Německa, která držela pospolu, tak jako tomu bylo v technu dříve. Jeden se s druhým podporoval, nikdo si nehrál na hvězdy, jeden druhému radil, vydával desky a tak to je dodnes. To mně na tom hodně okouzlilo, když si to srovnáš například s trance music :) Teď jsem si vzpomněl na Dje Molczika z Plzně, který měl asi půlroční vizi, že přesedlá z techna na trance. Po půl roce jsem jej potkal, a říká mi  "Na ten trance už z vysoka seru, co tam je za lidi... Ty úsměvy do lidí, používání CD přehrávačů, hraní sladkých písniček, to pro mě není. Připadal jsem si mezi nimi jako houmles, když jsem měl kapsáře, obyčejné tričko a hrál jsem jen z desek. A nedej bože když jsem vytáhnul jointa". A dnes hraje zase techno, minimal techno a je svůj :o)
 
Molczik je kapitola sama o sobě a je o něm známo, že se rád nechává unést aktuálními trendy, i za cenu radikální změny svého vyznání :-) Zůstal bych ale ještě chvíli u schranzu. Jak vnímáš současný vývoj tohoto hudebního směru? Napadlo tě třeba někdy, že by jeho další vývoj mohl vést do slepé cesty?
Jak to vnímám? Vnímám to tak, že je kvalitní hudba a nekvalitní hudba, tečka. Nezajímá mě vývoj, cesty kudy jít a nejít. Jak ty vidíš vývoj house music? Není to už 10 let stejné? Já myslím, že záleží na tom, zda se to líbí, protože od toho tady hudba je. Já nejsem zastánce žádného hudebního směru. Mám rád hip hop (spíše ten starší, tomu novějšímu nějak už nerozumím), D'n'B, rave, rock,  ujíždím si na Ivě Fruhlingové, rád si poslechnu minimal od Richie Hawtina, housík, tool techno od Moniky Kruse nebo Chrise Liebinga apod. Neřešit hudební styly, když se líbí tak se líbí!  
 
Právě v tomhle rozhovoru hudební směry řešit chci, ale tak pojďme na to z jiné strany :-) Na posledním dílu Cari Lekebush, nyní Monika Kruse, řešil se Jeff Mills. To už zdaleka nejsou hard techno jména jako Rush, nebo Umek, a já mám pocit, že pomalu od hard techna sami opouštíte. Co bys mi na to řekl?
Tak v prvé řadě Umek není hardtechno Dj. Dnes (i na Apokalypse) hraje spíše funky a trošku electra, a Murphy? Ten je proslulý svým velmi tvrdým vystoupením po celé  Brazílii, u nás jej "krotí" Christian Fischer coby Monster Battle. A že pomalu od hardtechna opouštíme? Kromě Rushe a Pet Dua nikdy headliner Apokalypsy nebyl hardtechno dj, vždyť se koukni do historie! www.apokalypsa.com sekce o akci Apokalypsa. Nemyslím si, že od hardtechna opouštíme, se koukni na lineup Apokalypsy Water Gate pozorněji. Mario Ranieri , Weichentechnikk, Dj Murphy - to jsou přeborníci hardtechna. Stavíme koncept na různorodosti, ať si každý za ty peníze najde své, ať si poslechne i něco, o čem si myslí, že moc neholduje. Máme takový skládací klíč k line-upům, který se nám myslím daří a uspokojuje převážnou část návštěvníků. Rozhodně neplánuji od hardtechna opouštět, je to hudba, která umí udělat skvělou atmosféru a části publika se líbí. Nene, toto mi nenamluvíš :-) Hardtechno na Apokalypse zůstává a určitě tam má své místo! 

Nicméně kdybyste se rozhodli přistoupit na podmínky Jeffa Millse, jak by vypadala červnová Apokalypsa? Nechal ses slyšet, že pokud bude Jeff Mills, tak další zahraniční jméno na tomto dílu nebude.
My jsme ale přistoupili na podmínky Jeffa Millse. Problém byl v tom, že já chci hrát fér hru a nechtěl jsem riskovat peníze návštěvníků, jelikož jedna podmínka byla z časového důvodu z mé strany neřešitelná, respektive bych podepsal něco, co jsem nemohl 100% garantovat u podpisu smlouvy. Jsem v tomto směru od jisté doby hodně zodpovědný a výsledek byl ten, že jsme smlouvu přepsali na jiné, pozdější datum. Ano, pokud by byl Jeff Mills na Apokalypse, jiná zahraniční hvězda by už nebyla. Ono je to úplně něco jiného, když jej přivezeš na festival s vysokým vstupným, s vlastními bary apod. Zkrátka nemáš se kam více pohnout, jsem si zcela jistý, že Apokalypsa dosáhla i finančního stropu u sponzorů a v podstatě jsme tam, kde jsme chtěli být, ale více od sponzorů dostat už ani nemůžeme. Takže by zbývalo zdražit vstupný a to taky nechci. Potom je tu také další otázka: Má vůbec Apokalypsa zapotřebí vozit jedno "super" jméno na úkor dalších? Mnohdy i daleko zábavnějších Djs? Co na to řeknou ti, co chodí na naše line-upy? Abych pravdu řekl, Jeff Mills je opravdu slušné jméno, ale nepobaví náhodou jen tím, že na akci vystupuje, že jej uvidíte? Nebo potěší jen ty, co fušují do složitějšího poslechu? Pro mě Jeff Mills sen rozhodně není, a i kdyby byl, nikdy se nedívám, na své sny, ale na sny našich návštěvníků. Promotér co dělá akce a plní si tím své sny brzo skončí. Sny se mají plnit těm lidem :)  Když jsem řešil, zda podepsat a udělat Jeffa Millse na Apokalypse, přišel mi email od neznámého fanouška, který mi napsal "Daline, udělej si Jeffa Millse, když je to tvůj sen, mi to nějak odstojíme a přijdeme, protože máme Apokalypsu rádi" A já si tím uvědomil, že nechci realizovat své sny, ale jejich sny! Je to jejich party, ne moje! 
 
Jak jsi na začátku rozhovoru řekl, vaši návštěvníci jsou především mladší partypeople. Jaký jsou podle tebe jejich hudební sny, které by si chtěli splnit? Bezesporu tyto mladé lidi znáš lépe, než jakýkoliv jiný promotér v naši republice.
Promiň, že ti opět oponuji, ale nemám rád, když mi někdo vkládá slova do úst, které jsem nikdy neřekl. Já jsem řekl, že hardtechno vyvolalo velkou vlnu zájmu u spíše mladších lidí celkově, nikoliv, že naši návštěvníci jsou především mladší partypeople. Ono to vůbec bylo vždy překroucené tvrzení, že Apokalypsa je kinder smažba apod.. Já jsem to tak nikdy neviděl. Ale je pravda, že na Apokalypse se střídá mnoho generací a jsem za to rád. Abych pravdu řekl, jsem velký fanda těch "smažek" (bože jak já toto označení nemám rád), kteří se dokážou tak připravit na akci - všechny ty oblečky, doplňky, já říkám super! Daleko raději si na akci podám ruku s mladším návštěvníkem v rukavičkách, byť je to ta "smažka", než do půl těla udělaným svalovcem. Přestaňte je takto nazývat a zavzpomínejte na sebe, jaké jste měli respirátory, plynové masky, píšťalky a kýčovité adidas budinčky o dvě čísla menší! A že jich bylo, včetně Luccy a Orbita apod. tancující v prvních řadách. Myslím, že díky těmto partypeople  je naše publikum také tak odlišné od ostatních zemí, tak zábavné, taneční, zkrátka amazing, a tak to na party takového druhu má vypadat. A jaké že jsou jejich sny? Dost často jim naslouchám a myslím, že je chápu. Já se chci také bavit, vidět nevídané, slyšet neslýchané, zkrátka užít si na 110%! Ale pokud chceš slyšet Dj jména, které si přejí, běž se jich zeptat, zkus je pochopit a uvidíš, že tak těžké to není. Ale stejně tak naslouchám těm starším, vždy jim na Apokalypse nachystáme nějaký bonbonek, který na této akci už nečekali, třeba teď Ian Void, to je veterán pro staré techno fandy. Monika Kruse ta je snad pro všechny, kdo chce slyšet funky techno, ale i minimal a trošku elektra. Christian Fischer s Djem Murphym to je rarita posledních let, jejich monster battle budou obdivovat všichni, na to dám krk! :o) A potom jsou zde také již zmiňovaní Mario Ranieri, což je opravdový miláček mladšího clubbera a Weichentechnikk? To je už opravdu hardterror a jsme zvědav, kdo to vlastně ještě ustojí :) 

Ale je rovněž i spousta starších kluberů, kteří by si nyní Moniku Kruse rádi poslechli, ale nepřijedou třeba jen proto, že už zkrátka ten „šrumec“ na Apokalypse nedávají. Jak vnímáš tohle? 
Ale tohle nejsou starší klubeři, těm už o hudbu nejde a nemá to s ní nic společného. Je to nějaké postavení, nějaký výraz toho, že hardtechno jim kazí večer a nepřijdou jen kvůli němu. Nezdá se ti to absurdní a směšné? Tato hudba je založená na toleranci, být free, nestarat se o druhé a neřešit, komu se co libí. Apokalypsa samozřejmě myslí i na to, že někomu nemusí něco sednout a proto je tu alternativa druhé stage. Snažíme se nabídnout s nástupem hardtechna na hlavním podiu vždy jinou možnost, například teď bude s nástupem Maria Ranieriho začínat na druhém podiu Loutka. Podívej, mně se třeba nezamlouvá ten "nový" trance, zkrátka v něm nenacházím uspokojení a přijde mi to kýčovité, ale že bych kvůli tomu nešel na party? Kdybych šel na akci, kde 2 z 16ti Dj's hrají trance, a ještě mám alternativu v podobě house music na druhém podiu, neřeknu ani půl slova a možná bych právě i přišel na názor, že to zase není až tak zlé. Jak to, že ti mladí, co jsou například 100% hardtechnaři nemají problém poslechnout si Marca Baileyho, Moniku Kruse, Carlose Riose? Ti starší by měli právě ukazovat, o čem to celé je, ale místo toho se chovají jak malé děti, kterým na písečku někdo vzal 2 nepodstatné hračky z celé té hromady. Jak říkám, ti co prohlašují, že nejdou na Apokalypsu , ikdyž se jim Monika Kruse líbí jen pro to, že je tam i "šrumec", u mě nejsou klubeři a ať na Apokalypsu raději nechodí, protože ztratili to podstatné. Je mi jich líto. 
 
Rád bych se tě také zeptal na tvůj další výhled hudební vize Apokalypsy, dílů které nás teprve čekají. Předpokládám, že už máš jasné plány na letošní podzim, a částečně i na příští rok.
Vždyť jsem vizi dalších Apokalyps už vlastně řekl v celém rozhovoru. Budeme se držet našeho konceptu, vozit velká a kvalitní jména, nastupující Dj hvězdy, které momentálně hýbou velkými techno akcemi po celém světě i stará ostřílená a osvědčená jména. Na své si přijdou hardtechno fanoušci, určitě se mohou těšit na několik LIVE vystoupení. A určitě budeme zase hledat "new rookies" mezi českými Dj's, protože je opravdu v čem hledat. Například minulý rok Dj Home, tento rok Scorn, Cmeen. Ukázali jsme na velké akci v ČR veterána Dje Schimeka, který u nás často nehrával. Co se týče druhého pódia, teď jsme nastartovali sérii club in da Apokalypsa, na edici Water Gate bude mít druhé podium na povel Roxy. Zda se to osvědčí, možná v tom budeme pokračovat i s dalšími kluby - kdo ví. Jak říkám, stejně to všechno záleží na lidech, je to jejich akce, my to dáváme pouze do rozumných mezí, za které se nemusíme stydět, a kterým věříme.  
 
Pojďme tedy zpět do současnosti. Warm-up party v Perpetuum pro cca 350 lidí s Djem Rushem. Smekám klobouk a ptám se, co tě k tomu vedlo?
Klobouk smekáš na špatném místě. Rush zkrátka dal nabídku, že by klidně do malého klubu v týdnu přijel. Je to o jeho přístupu, takže smekat spíše u něj :o) Já myslím, že takových jmen by se dalo dovézt hodně, uvidíme...

dalin vajcner 

Pojďme k Water Gate. Čeká návštěvníky Apokalypsy v 26. dílu opět něco nového? Z technické stránky myšleno.
Myslím, že tento díl bude hodně odlišný od těch předcházejících. Nechci aby to znělo jako PR reklama, ale tento díl se opravdu daleko více soustředíme na vychytání nových vizuálních prožitků na Apokalypse. Vlastně poprvé na této akci nebudeme používat pult Bobycentra, ale celá stage bude externí, vyvýšená a vysunutá více do lidí - takový mini Dj balkon. Ten bude olemovaný LED panely nebo LCD obrazovkami (čekáme na poslední slovo techniků, co bude vhodnější, jelikož pult bude obklopen vodními stěny) . Také se nám osvědčila vodní stěna ve spojení s plnobarevnými lasery. Myslím, že těch vychytávek tam bude tentokrát hodně, a ten kdo byl zvyklý na "standartní" Apokalypsu, uvidí velkou změnu. Zda s tímto konceptem podia apod. půjdeme dále, to ukáže čas a hlavně spokojenost návštěvníků. Já jsem ale přesvědčen, že budou nadšení. Uvidíte, nechte se překvapit :o) Jo a abych vlastně nezapomněl, u vchodu budeme zdarma prvním 2000 lidem rozdávat naše první DVD APOKALYPSA. Je to vlastně poprvé, co vydáváme DVD z Apokalypsy, vždy jsme dělali jen Dj sety našich rezidentů. Co vše DVD obsahuje si můžete přečíst na www.apokalypsa.com, je tam i malá ukázka, ale jen pro navnadění - určitě se těšte na Marka EG a je to pokus se narvat do lednice, nebo Svena Wittekinda na Apokalypse 20, na BVV, nikoliv v Bobycentru! 
 
Myslím, že jsme probrali vše důležité a tak bych rozhovor rád zakončil otázkou, kterou si nemohu odpustit. Jak nyní vnímáš domácí taneční scénu? Co se děje/neděje? 
Myslím, že se ve všem v podstatě zlepšila. Nebývá tolik nevraživých konkurenčních soubojů, myslím, že i veřejné hádky mezi promotéry ustaly a celkově se vše uklidnilo - respektive vyspělo. Také hodně těch "kaskadérů" skončilo, zůstali kvalitní a osvědčené akce. Na druhou stranu se stále objevují nové a nové akce, avšak mám pocit, že jsou často organizovány lidmi, kteří jsou absolutní amatéři a akci chtějí pořádat jen pro své ego, o hudbě velmi často neví takřka nic a také to tak celé dopadá, bohužel pro důvěřivé návštěvníky. Ale proti těmto promotérům neexistuje zbraň a ani se to nevyplatí bojovat s nimi, oni na to dojedou sami. Co si myslím, že tu chybí, jsou kvalitní menší klubové akce s kvalitními jmény a hlavně přístup těchto promotérů. Mnohokrát jsem se přesvědčil, že tito "snílci" nemají sehnaného ani jednoho sponzora a jejich break na nulu je kolem 600ti lidí, což je bláznovství. Myslím, že je si třeba uvědomit, že i na malé akce musejí být partneři a sponzoři. Jinak to zkrátka nikdy nepůjde a vždy dopadnou tak, jak dopadají - v dluzích.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA WATER GATE

Pátek 22. 6. 2007
Vstup: 349/449 kČ
Vystupují:
Monika Kruse (de), Weichentechnikk, Christian Fisher vs DJ Murphy, Ian Void, Mario Ranieri, Cmeen, Scorn, Jerry, Misa Salacova, Orbith, Dan Cooley, Loutka, Roman Rai, Axiom, Airto
Další informace
42 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
KranG
08. 07. 2007 | 18:01:39
+0 | -0

Masakr

Vsichni jste jen ubohy kreteni, nevim co tady tema kecema chcete vyresit...

Kdybyste si radsi hledeli svyho a fanousky schrenzu a tzv. smazky nechali bejt. Dyt to k tyhle muzice patri a jestli si nekdo da nejakou tu kouli nebo smah na takovouhle akci tak z nej kurva neni zadnej fetak a to si kurva rychle uvedomte....
K
13. 06. 2007 | 09:16:20
+0 | -0
Neodsuzujte lidi podle toho co delaji,ja chodim taky na Apokalypsu a nefetuju a určitě nejsem ze skoro 5000 sama,prostě se mi ten styl hudby líbí a neznamena že musím kvůli tomu fetovat,zbohom!!!
scionka
11. 06. 2007 | 14:55:07
+0 | -0

dechlin

by mel taky asi do ocka TV..
M.A.s.a.k.R.A
09. 06. 2007 | 01:48:30
+0 | -0
"To uz se radsi nudit na minimal vecirku nez se jit na hodinu podivat na schranzparty..... tfuj..." A přesně tento typ povýšenců měl nepochyybně na mysli.
Martin
08. 06. 2007 | 20:34:45
+0 | -0

2 markus

..ten můj komentář jsem napsal až po přečtení rozhovoru a všech přízpěvků..;)..a svůj postoj k Dalinoj, možná trochu všeobecnými větami jsem napsal.. ..vaši kritiku chápu..-pouze jsem na to vše napsal svůj názor..

08. 06. 2007 | 17:12:30
+0 | -0

2 Martin

zkusil si to pěkně zkrze "konzumní způsob životní orientace" tohle není přednáška a výklad etickýho pohledu na svět, ale kritika Dalina Vajčnera.Zkus si přečíst rozhovor a poté reaguj ještě jednou.-)
Tatrmanek
08. 06. 2007 | 15:04:26
+0 | -0

ble

mam rad vsechnu elektronickou muziku. Vsude se najdou dobry kousky a kousky o ktery bych ani pohledem nezavadil. Ale co nemuzu vystat je ten prihlouplej vypatlavajici schranz. Nedivim se ze nam lidi nadavaji do smazek,videt fotky z acka je k zbliti ve vetsine pripadu. Kdy si i nadherny holky namalujou na xicht srance a myslej si kdovico. Acko bejvalo dobry. jezdil jsme tam rad.. bavil sem se. Ale od ty doby co zacala urcita mensina schranz maniaku delat tyhle blbosti,tak na acko nejezdim,protoze neminim vecer prosedet na la grotte. Vetsina schranzistu sou zmalovany decka ktery chteji ziskat rspekt tim,ze budou co nejvic husti a to v jakymkoliv smeru. To uz se radsi nudit na minimal vecirku nez se jit na hodinu podivat na schranzparty..... tfuj...

08. 06. 2007 | 12:29:46
+0 | -0

2 Roman

:-)
Martin
08. 06. 2007 | 00:42:54
+0 | -0

..hmm..ale jo..taky něco přidám..

Apokalypsa jako kulturní akce je holt kulturní vyžití určité skupiny lidí.A jako každá jiná akce má svého pořadatele.Pořadatel chce samozřejmně na akci vydělat-proč by to jináč dělal(vše ostatní jakožto hudba,lidé jsou až na dalších pozicích).Majoritním návštěvníkem této akce je osoba ve věku 15 až 18 let.Tento návštěvník se tam baví,zažívá něco výjmečného za poslední měsíce,euforie..jízda..nášup.K tomu všemu patří do určité skupiny lidí..tím si určí určitou část svého vývoje..to vše ho vnitřně naplňuje a nenutí přemýšlet nad nečím jiným. Nemá důvod opět nepřijít.A že na něm pořadatel vydělává?-Snad klasika dnešního materiálně založenýho světa.Je to vše čistě obchodní záležitost-vnímáním..nasloucháním tuto skupinu lidí pochopil..a snaží se dát jim vše aby opět přišli..A ať si páni pořadatelé máchají rypáky včem chtějí..-snad jejich věc-neasi..Na závěr asi jen to, že vše jednou končí..,nic netrvá...Neberme těmto lidem jejich akci "kde je to baví"..nechme je vyblbnout..experimentovat.. ..časem dozrají..pochopí, že to není všechno..

07. 06. 2007 | 20:57:48
+0 | -0

2roman

Tebe bych tipl tak na 17, za pár let to možná pochopíš.-)
roman
07. 06. 2007 | 20:36:59
+0 | -0

romas

Prosimte co to tady bliješ? Mozna bys uz asi vazne mel konecne jedou "ven" vyrazit. Ty vševěde.

07. 06. 2007 | 18:40:39
+0 | -0
Milý Romane, průměrně inteligentnímu člověku stačí zajít párkrát "ven", aby pochopil, jaxe alespoň podle příznaků v obličeji poznají lidé pod vlivem drog. Tím chci říct, že zkušenějším to pak může být jasné z pouhé fotky.Jako co si budem povídat,že?Copak to nevidíš?A těm co se tady rozčilujou, že to je celá debata o ničem...Proč to teda čtete?Proč přispíváte svými cool postřehy?Nějak tomu nerozumím, sorry...a čau :-)
scionka
07. 06. 2007 | 17:22:52
+0 | -0

ten kluk

..myslim, ze je bud zhulenej anebo opilej :)
Maniak
07. 06. 2007 | 14:45:26
+0 | -0

2roman

Nerozumím tomu moudru, co tu bliješ, ale tipl bych to na absťák :-))))
roman
07. 06. 2007 | 10:20:35
+0 | -0

andrea a další

jak si můžete dovolit takhle veřejně o někom tvrdit, že je vyjetej na fotkach, nebo že je to smažka? A ikdyby jo, tak co vám do toho!! Určitě sami smažíte a tady to blijete jenom proto, že z toho máte mindrák. Sorry, ale lidi kteří drogy neberou a nebrali, nemaj absolutně zapotřebí blít tyhle hemzi. To máš stejně tak jako s odnaučeným kuřákem, že? Jste trapný...
Janik
07. 06. 2007 | 10:16:47
+0 | -0

všem

Ještě pár vašich příspěvků si přečtu, a mám maturitu....
Andrea
07. 06. 2007 | 08:26:34
+0 | -0
No pekny fotky, napadlo me, ze jste mohli vybrat min vyjete, ale takove Dalin asi nem. Fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj

06. 06. 2007 | 21:19:44
+0 | -0

2All

Hej všichni co se tady hádáte mluvíte jenom hovna :DDD radši se na to vyserte bo nevite co napsat abyste vypadali chytřejši. nasrat

06. 06. 2007 | 20:31:12
+0 | -0

2Tomas

konečně rozumnej názor.

Peace s tebou

06. 06. 2007 | 20:29:23
+0 | -0

2 Dalin

Myslel jsem si, že člověk kterej stojí za tak velkým projektem jako je právě Apokalypsa by mohl mít rozumnější slova. BTW "můj kámoš na piku mluví líp než ty!" - z filmu špionátor. Tato věta hovoří za všechno. To, že si protlačil svoji přítelkyni na steage, která nemá hudební sluch, neumí si pomalu pustit gramce, to bych ještě pořekousl. Ale aby si špinil opravdový kluberry, kteří podporujou nejen Brněnskej clubbing, to už je na mě silná krupice. Z mýho pohledu je to divadlo, kde parazituješ na 17 letých děckách, který ráno vypadají jako kdyby přiletěli z pikoule ufem. Navíc Apokalypsa je halovka, takže srovnávat něco takovýho s clubingem je hloupost. Měl bys nad sebou zamyslet a přehodnotit výrazy a obrazně řečeno "change your mind" Seš pro mě jen idiot, kterej si nevidí do huby, ikdyž dělá co ho baví. Alespoň v tom tě beru, ale jiank o clubingu a o hudbě víš asi jako sopel o kapesníku.

S pozdravem a vynšováním cluber.
Maniak
06. 06. 2007 | 20:12:08
+0 | -0

2DJDkDave

Tak více takových lidí!!! :-) Asi jsem zaujatej proti lidem, co maj oči přes celou hlavu a 30 kilo. Ale proti schranzu žádný diškutát - mě se nelíbí, ale neodsuzuju lidi kterejm se líbí - s*rme na to. .

06. 06. 2007 | 14:00:09
+0 | -0

tolerance

Tak ja osobne neodsuzuji nikoho podle toho jak vypada, nebo co posloucha, kdyby vsichni poslouchali jeden styl music, tak by to teprve byla nuda.......

A diskuse, ze jeden styl je ten jedinej nejlepsi beru s rezervou, snad jen black music (rnb, hip-hop) vylozene nemam rad........ :-P



to Maniak:

mam rad schranz a jsem nekurak, abstinent (uz 2 roky) a nikdy jsem nic nebral ;-)
tomas
06. 06. 2007 | 13:43:03
+0 | -0
No při všem respektu, že tady za tím člověkem něco stojí, zaplať pánbůh, že ne každej nad tím vším přemýšlí takhle. Jen otázka, opravdu Ti ty dudlíčky a oblečky přijdou v pohodě.Osobně jsou pro mě fotoreporty z apokalypsy vždycky dost děsivou podívanou.A myslím, že ty děcka rozhodně nejsou zhulený...Myslím, že se tam konzumujou trošku ostřejší substance. Ale to je prostě furt dokola. Sorry,ale pro mě zkrátka shcranz a hardtechno je bezduchej výplach.Jo a perník ani o dvě čísla menší mikinu jsem nikdy neměl.Ani v 17ti letech, kdy jsem byl hodně jelito. Tak zdar. Jo a ta tolerance no...O tom se tak hezky mluví...
Marischka
06. 06. 2007 | 13:19:55
+0 | -0
4Maniak....Ehm...cituji "No já v podstatě neodsuzuju žádnej styl. Někdo má rád vdolky, někdo holky.".....Pokud tohle napíšeš a pak narážíš na lidi co se malujou atd tak si trochu protiřečíš...

A za 2.)...Apokalypsa je v Čr jedna z nej. akcí...a dokonce je známá už i ve světě...A za touto akcí stojí lidé jako Dalin....Takže i když sem tam říká něco co se vám nelíbí...o hudbě a o pořádání akci toho ví mnohem víc a kdyby nebylo něj, a lidí kolem...Apokalypsa by skončila..

jan
06. 06. 2007 | 09:50:11
+0 | -0
taneční scena už neni to co byvala... tolerance nula. Bežte se všichni bodnout. Jdu se věnovat Jazzu, kde jsou jeho příznivci mnohem přatelštější.
Maniak
05. 06. 2007 | 23:57:41
+0 | -0

2Maruš

No já v podstatě neodsuzuju žádnej styl. Někdo má rád vdolky, někdo holky. Ale aby borec,kterej dělá party postavenou převážně na 15-ti letých dětech vykládal něco o tom, že jsme divný když nechodíme na jeho akce - to je už trochu moc. Já sám sem chodil na techno akce - nemaloval jsem se, nenosil dudlíky a nemyslím, že by každej druhej něco takovýho dělal. Osobně se mi schranz nelíbí, neodsuzuju jej, ale pravda je taková, že neznám člověka, kterej by poslouchal šranz a nesmažil. A smažky odsuzuju. Dalin je miluje, páč je taky smažka.
reypal
05. 06. 2007 | 23:08:32
+0 | -0

Pat, JJJ, & others

to co sem napsal o tom technu jsem samozřejmě nemyslel vážně. jen jsem chtěl poukázat na to, jak je trapný, takhle urážet nějakej styl hudby a lidi, který ji poslouchaj. thats all :o)

4 Marischka: anebo ať je legrace :) 376309010
JJJ
05. 06. 2007 | 22:54:25
+0 | -0

ozzby

jasný dík, nejsem moc pozornej čtenář :-) mě spíš než jak vznikaly otázky zajímalo kolik měl času na jejich odpověď...
ozzby
05. 06. 2007 | 22:46:24
+0 | -0

JJJ

Rozhovor byl dělán po mailu stylem otazka -odpoved-otazka... Tudiž otázky vznikaly spontálně. Je to z rozhovoru v několika případech zřejmé.
JJJ
05. 06. 2007 | 22:41:44
+0 | -0

hašišmarja

super tak se hádejte čí styl je lepší, nadávejte druhejm do smažek, vytahujte se kdo víc hulí, kdo je diskofil, tolikhle hudební xenofobie může bejt asi jen

na cz taneční scéně, pak tu chybí ještě ten co tu začne psát že když chceš kritizovat tak máš nějdřív něčeho dosáhnout..a jste v tejhle věcnej diskuzi komplektní :-)



2 redakce: D. V. určitě ví jak si vydat/napsat prímovou PR zprávu, ale zajímalo by mě jestli byl ten rozhovor naživo a pokud ano jestli měl dopředu k dispozici otázky...?
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika