Royal dub - tak trochu jiná párty

Royal dub - tak trochu jiná párty

07. 06. 2007  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (2)
V českých vodách se dnes rozlévají nejrůznější hudební styly a zdá se, že jim pšenka kvete. A přesto stále ještě existují i takové žánry, které jakoby teprve čekaly na své objevení českým publikem. Jedním z nich je i dub. Pomalé beaty, elektronický odpočinek a přesto plno síly a mocných vibrací.
Poté, co k nám na jaře po několikáté zavítali Zion train z UK, se tento víkend dubem rozezněl areál letovického zámku. První dubový večírek pod širým nebem v rekonstruované konírně přinesl návštěvníkům jak odpočinek v překrásném prostředí, tak i hudebně-taneční požitek.

Přes malé problémy s elektřinou odstartovala po desáté večerní zvuková taškařice. Nejprve se počítače a jiných elektronických mašinek ujal Ngomau z Brna za podpory emc´s eLa a Matějky z Pavlač zewls (úřadujících šampiónů Bakkle up sound clashe). Bohužel, podpora publika byla velmi nepoměrná jeho výkonu. Lidé jakoby se báli neznámého, postávali a přemýšleli, jak by se do rytmu zahýbali. Možná hra občas působila rozpačitě, celkový výkon bych však hodnotila minimálně třemi hvězdami z pěti. Ještě výš bych pak bodovala celkovou šou s mc´s – eLův zpěv byl pohlazením po duši a Matějův zase pro uši. V poslední třetině svého vystoupení se Ngomau odvážil k rychlejším věcem, aby tak připravil publikum (stále ještě stojící v jakési nepochopitelné křeči) na zážitek příštích hodin.

dub

Britští Vibronics, spolu s mc´s Mad U a M. Parvezem, byli pro dav vynikajícím – a u nás velmi netradičním zážitkem. Jejich nástup byl pomalý, mocné basy občas rozvlnili pár těl, přesto stále ty tázavé pohledy. Jak čas běžel a hudby dostávala stále „hutnější“ ráz, odpadli i poslední zábrany a jako jeden muž skákali jsme omývání hudebními vlnkami. Když jsem se konečně odvážila odběhnou na wc, zjistila jsem, že s časem se dějí divné věci. Nebo skutečně už přes dvě hodiny prožívám muzický trans?!

Na parketě bylo toho času na tři sta lidí a pocit jednoty byl pro mě až zarážející. Setřeli jsme pot z čela, vypískali dalších 30 minut a odnesli se někam, kam nejsem schopna vidět. S nástupem United forces of dub tvořenými kluky z Natty national rockers, DJ Yukimurou a Princem Willibaldem nálada trochu opadla - tanečníci se zřejmě rozpomněli na čerstvý vzduch. Přesto chuť tančit mnohým zůstala až do kuropění, kdy se gramofonů chopili místní hoši. Bohužel, jungle a tek o osmé hodině ranní byl i na mě dost a tak jsem se, s úsměvem na tváři a pocitem úplného ovínění, vydala k domovu. Díky za každé takové ráno!
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 07. 2007 | 13:29:24
+0 | -0

?

a co takhle si to po sobě příště přečíst? myslím že hrubky typu "zábrany odpadli" jsou trochu silné kafe

10. 06. 2007 | 08:42:43
+0 | -0
velmi VELMI pěkný report Teczi
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika