TRAMix: 5 let na kolejích

TRAMix: 5 let na kolejích

10. 06. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (2)
Je tomu už pět let, kdy poprvé vyjela do pražských ulic taneční tramvaj stylově nazvaná Tramix. Na tuto středu, ku příležitosti patnáctých narozenin klubu Roxy, produkce Tramixu a pan strojvedoucí připravili speciální narozeninové vydání. Delší trasa a kapacita až pro 160 pasažérů tradičně startuje z Náměstí míru

Pro nezasvěcené: TRAMix je hudební akce, která se koná v tramvaji. Lidé nastoupí do ozvučené, barevně nasvícené tramvaje a užívají si noční jízdu Prahou. V malém a netradičním prostředí se lehce seznámí a euforická zábava nezná meze. Cestující se shodují, že mezi největší zážitky patří průjezd centrem noční Prahy, zejména přes Václavské náměstí, kde je tramvaj provázená četnými reakcemi kolemjdoucích. Po dvouapůlhodinové jízdě tramvaj zastaví u některého z vybraných klubů, v tomto případě u Roxy, kde se bude pokračovat v podobě oslav 15. narozenin klubu.

tramix

Tento díl bude přeci jen trochu jiný. Produkce TRAMixu vypravuje na tuto speciální jízdu nejdelší možnou tramvaj s pohodlím a zábavou až pro 160 pasažérů. Sraz je tradičně v 22 hodin na Náměstí Míru, O dobrou zábavu v podobě hudební produkce se zaručili Chris Chemist a Madman. Příjezd do klubu Roxy je plánovaný v 00:30, a cestující TRAMixu mají vstup do klubu zdarma, kde dále vystoupí Loutka, Orbith, Chris Sadler, Koogi, IM Cyber, Josef Sedloň, Kaplick, Brooklyn, Saku, Nitropank, Airto, Bo.Dan, Ghonzales, Lucas Hulan, Marihai, Sweg a Akira. Vstupné je 290Kč, objednávky na telefonu 731150171 nebo na 603259569, případně nákupem online na www.ticketstream.cz

Jako hudební ochutnávku na středeční TRAMix tu máme čerstvý set od Dje Madmana, který byl namíchán právě pro tuto speciální jízdu. Stahnout, nebo poslechnout si ho můžeš zde. A protože se jedná o speciální vydání, udělali jsme si takovou  menší anketu.


madmanMadman (pořadatel)

Kolikrát si jsi hrál na Tramixu?
Zatím jen 4x. I přestože tramvaj už celkem dlouho spolupořádám, snažíme se zachovat původní pointu a téměř výhradní právo na hudební doprovod akce TRAMix v podání DJe Chrise Chemista.

V čem je pro tebe tenhle mejdan jedinečny?
Teď už hlavně tím, že je to jeden z mejdanů, kdy celou dobu trnu aby bylo vše ok, nic se nestalo a všichni se dobře bavili :o) Ale připouštím, že v čase, kdy jsem neměl na akci tolik práce (zodpovědnosti), jsem si užíval originalitu základní myšlenky téhle akce a samozřejmě hlavně pohled na lidi v ulicích, kteří nechápavě zírají na bavící se a tančící prostředek MHD. Je to prostě pecka, která se špatně popisuje.

Co chystás na speciální vydání?
Sety pro TRAMix jsou vždy dost odlišné od běžného hraní v klubu. Můžeš si dovolit dát i náročnější tracky, ale je třeba dopředu celý set pořádně promyslet a představovat si vlnu atmosféry. Takže slibuju, že půjde opět o velmi originální set s málo známými, avšak kvalitními tracky.

Máš z Tramixu nějaký opravdu unikátní zážitek?
No největší zážitek byl asi první TRAMix. Když mně tam Honza Komárek tehdá tahal, koukal sem se na něj jak na blázna, ale z atmošky která rychle po startu v tramvaji zavládla, jsem byl úplně unešenej. Škoda, že když se teď Honza (tvůrce myšlenky TRAMixu) schovává v UK, musíme si ty nervy prožívat sami s Michalem a už si akci neužíváme jako dřív, když trnul hlavně on :o) Ale jinak největší zážitky jsou vždycky při hromadném čůrání...

Nějaký vzkaz těm, kteří se Tramixu ještě nezúčastnili?
Jestli vám příjde, že v tramvaji se mohou bavit jen "blázni" - doražte a přesvědčte se sami! To se prostě nedá popsat, to se musí zažít...


gusmanGusman (fotograf)

Tramix jsi několikrát fotil.. Jak na tebe tenhle mejdan zapůsobil?
Je to něco naprosto originálního. Myslíš si, že už jsi prolezl všechny možné párty a Tramix je postaví všechny na hlavu :o) Myslím, že v Tramixu je pokaždé naprosto super atmosféra, daná taky trochu tím, že je ten prostor hodně stísněný, takže vše je takové bezprostřední... 

Jak se ti fotí v tramvaji? 
Pokud zrovna nedržím v jedné ruce foťák a v druhé Frisco a do toho tramvaj nejede zatáčkou, tak dobře :o) Tramvaj je hezky osvětlená, takže pohodička. 

Co Tramix vs. kolemjdoucí? 
Kolemjdoucí v naprosté většině absolutně nestíhají a jenom zírají, viz. jedna babička, která vypadala na to, že z Tramixu dostane asi infarkt... 

Máš z Tramixu nějaký unikátní zážitek?
Jednou jsem musel po Tramixu jít fotit do Meccy a tak jsem si s panem řidičem domluvil, že mi zastaví přímo před ní :) To se mi fakt líbilo, to bych bral pořád :D

Co bys vzkázal těm, kteří na Tramixu ještě nebyli?
Určite jste o tom mnohé slyšeli, určitě jste o tom mnohé četli, určitě jste dokonce viděli i nějaké fotky a videa, ale nic z toho se absolutně nedá srovnat se zážitkem na vlastní kůži a o Tramixu to platí dvojnásob, takže neváhejte a hurá do tramvaje.


obsessionObsession (ještě nebyla)

Středeční Tramix bude tvá premiéra, jak se těšíš?
Těším se opravdu moc. Koncept Tramixu mi přišel jako hodně dobrý nápad k ozkoušení už v době, kdy jsem žila v Brně. Jenže cesta do Prahy a zpět by už tak zvláštní jízda nebyla.

Co od tohoto mejdanu očekáváš?
Právě hloubám nad tím, jestli je možné při tom kodrcání hrát z desek. No, ale i reprodukovaná hudba může mít své kvality :o)

Na jakou část trasy se těšíš nejvíc?
Ten večer uslyším i lidi se kterými už jsem dlouho neměla tu čest. Nechám se překvapit, momentálně se nejvíc těším na Brooklyna. Trasu tramixu neznám, prozatím mi postačí, když stihnu odjezd.

A nebojíš se? :o)
Bát se není čeho, naopak si myslím, že mi jednou v přepravním prostředku MHD bude opravdu dobře. Jen doufám, že si všechny drinky najdou cestu ke rtům účastníků - a ne třeba do mého klína.

Zkus na Tramix pozvat lidi, který na ni stejně jako ty ještě nebyli.
To je taky otázka? :o)) A o co si myslíš, že se pokouším poslední týden?

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

11. 06. 2007 | 23:31:02
+0 | -0

haha

jasne ze jo :) u průůhonu rulez :) , myslel to "před meccou" trochu v závorkách, tady má někdo hrotivou ;)
Jirka
11. 06. 2007 | 15:18:11
+0 | -0
Před Meccou zadna tramvaj nejezdi :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika