FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Juřica: Digital Sun je festival pro každého

Juřica: Digital Sun je festival pro každého
19. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
V rámci festivalu Digital Sun vystoupí 30. června v areálu někdejších kasáren ve Velké Hleďsebi více než čtyři desítky vystupujících z různých koutů světa. Zeptali jsme se proto dramaturga akce Romana Juřici, podle čeho se při výběru muzikantů řídil.
Vloni naráželi někteří obyvatele regionu na to, že Digital Sun se podobá spíše technoparty než festivalu. Letos jsou ale na plakátech jména jako Ivan Hlas, 100°C, Ohm Square, Natálie Kocábová a desítky dalších kapel. Proč jste se rozhodli pro takovou změnu v koncepci akce?
Chceme nabídnout lidem širší spektrum zábavy tak, aby na festival mohla přijít v podstatě celá rodina. Nejen mladí. Nabízíme proto co největší množství hudebních žánrů – od klasického rocku, bigbeatu, přes funky, hardcore, ska, punk, reggae a taneční hudbu hranou na živo. Samozřejmě zůstalo i pódium pro DJe, které letos nabídne skutečné hvězdy drum and bassu. Lákadlem číslo jedna je britský DJ Ed Rush, který je jedním ze zakladatelů tohoto žánru. Popularita drum and bassu stále roste, přichází mu čím dál víc lidí na chuť – i mezi staršími.

Na internetových stránkách www.digitalsun.cz, kde jste zveřejnili program, jsem našel celou řadu kapel z regionu. Hodláte je touto cestou podporovat?
To rozhodně – kapely, které jsou z Mariánských Lázní i okolí jsou stejně kvalitní a je na čase to dokázat publiku. Na příkladu kapely 100°C můžeme vidět, že není nutné být z Prahy, abyste dosáhli výraznějších úspěchů. V Mariánských Lázních je totiž velká základna muzikantů – máme tu několik hudebních škol, které vychovávají celou řadu mladých hudebníků .

Digital Sun je pokračováním benefiční akce z loňského roku, kdy se jednalo čistě o festival vedený studenty. Vy jste se do organizačního teamu dostal letos. V čem spočívá váš přínos pro festival?
Především nováčkem v týmu nejsem jen já, ale také kolega Ondřej Suchánek – oba se po celý rok věnujeme produkci koncertů v rámci klubu Na Rampě. Vloni nás kontaktovali kluci, kteří festival dělali s tím, že bychom mohli spojit síly. My jsme přišli s nápadem na rozšíření programu, navíc jsme také zařídili podstatně více stánků s občerstvením, oblečením a dalšími věcmi.

Zajímavým bodem v programu je vystoupení kapely Gang ala Basta spolu s Natálií Kocábovou. Tato umělkyně má za sebou vydání několika sbírek a dvou desek. Jak vás napadlo pozvat právě ji?
Původně jsme jednali o vystoupení kapely Pražský Výběr. Nakonec Pražský Výběr z časových důvodů musel nabídku odříct. Ale dozvěděli jsme se o projektu Michala Pavlíčka mladšího a Natálie Kocábové, dcery Michala Kocába. Ten nás zaujal na první poslech. Není bez zajímavosti, že jsou to děti dvou frontmanů kapely Pražský Výběr.

Jednou z hvězd festivalu jsou také Ivan Hlas a Ohm Square. Jde ale o dva úplně jiné žánry. Jak jste přišli na takové spojení?
Máme celkem čtyři pódia, takže se nám daří oddělit jiné žánry od sebe tak, aby si všichni přišli na své. Ivana Hlase známe všichni z muzikálu Šakalí léta, jeho hudba má energii a oslovuje širokou skupinu posluchačů. Na druhou stranu Ohm Square jsou nejznámnější českou kapelou, která hraje taneční hudbu živě. Obě tyto kapely spojuje filmová hudba. Kapela a její členové složili skladby do soundtracku k Samotářům, Šeptej, Děvčátku, Divokým včelám a dalším filmům. Složení Jan Čachtický a zpěvačka anglického původu Charlie One je natolik úspěšné, že se téhle formaci podařilo získat titul Kapela desetiletí v rámci cen pražského Rádia 1, ale také sošku Anděla udílenou Akademií populární hudby
DIGITAL SUN OPEN AIR

DIGITAL SUN OPEN AIR

Sobota 30. 6. 2007
předprodej 200 Kč, na místě 250Kč
Vystupují:
ED RUSH (Virus rec. / UK), Ohm Square, Error (Mex), MC Turner (USA), Koogi, Philip TBC, Akira, MC Adrenalin, Davsan, Honey, Hanzall, Ko-Jacques, Leed, TMX soundsystem. Plus kapely: Afrodisiak (USA/CZ), 100°C, Peter Mackay (AUS), Natálie Kocábová & Gang ala Basta, Lus3, Zajíc Company, Kofe-In, Space Jam Group, Positive Mind, My Music, Záviš, Basta Fidel, Volant, Karel Kryl rock band, Ghost on Tuesday, Pure Poison, Hey Baby, Stan and Tony revival, Dva a půl cvrčka, Ivan Hlas, Plectrum, Šem Ham Foraš, Řetězová reakce, Těžko soudit motýla, Kokrhell Band.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |