Freestylers: 50 minut koncertu na maximum

Freestylers: 50 minut koncertu na maximum

25. 06. 2007  |  Autor: zeque  |  Komentáře (1)
V pátek 22.června, naštěstí v době přestávky letošního závodu o teplotní rekordy, klub Roxy přivítal projekt Freestylers v živém provedení. Od tohoto koncertu se čekalo hodně a troufám si řict, že se stalo ještě víc.
Hudební večer otevřeli a doslova předskákali Le Pneumatiq. Česká skupina pod vedením dj Howsky, které rozhodně nechybí nápady a chuť vystupovat, předvedla energické vystoupení s dost podstatným nedostatkem - zvuk. Jak už tomu tak bývá, až na vyjímky, českým skupinám tato vada na hudební kráse dělá problémy a to nejen v takto velkých klubech.

Intermezzo a chvilky napětí před vystoupením Freestaylers vyplnila chilloutová muzika, asi aby zapojovači kabelů nic neuspěchali a vše se proběhlo tak jak má. Já jsem zaregistroval několik skladeb z mého usínacího CD, takže se mi spíše zavíraly oči, než abych bouřlivě očekával.

freestylers

Z klidné polozasněné letargie mě rychle vytrhl příchod Freestylers na podium ve složení Aston Harvey za klávesy a efekty, Clive Jenner za bicí soupravou, Dave a Richrd Budgenovi s basou a kytarou. S mikrofonem se ruzně střídali nebo prolínali drsňák Marcel Ateen a půvabná Valerie M.

Freestylers pocházející z meccy taneční hudby Londýna tvoří dva spoluzakládající členové Matt Cantor a Aston Harvey. Tito dva pánové vyrábějí jeden hit za druhým a jejich těžko jednoznačně zaškatulkovaná produkce kombituje hip-hop, breatbeat, drum & base nebo elektro. Po nějakém čase opět vylézají ze studia od samplerů, computerů a jiných mašinek a podnikají koncertní sňůru živého provedení svých nejznámějších skladeb z alb "We Rock Hard", "Pressure Point", "Raw As F**k a samozřejmě nejčerstvějšího "Adventures In Freestyle".

freestylers

V přiměřeně zaplněné Roxy s čistým a plným zvukem se vytvořila fantastická atmosféra plná radostné energie. Dlouho jsem nezažil takhle intenzivní souznění davu s účinkujícíma. Velkou měrou k tomu přispěl Marcel Ateen, který na mě působil jako něco mezi rozlobeným Matějem Ruppertem a usměvavým Terminátorem. Ať už to myslel jakkoliv, celé publikum hecoval prvotřídně. Nemalou zásluhu na povedeném konzertu měla rozhodně i roztomilá afroevropanka Valerie s nádherným něžným vokálem. Aston bez pana Cantora působil skromě jako hodný strýček celého projektu - usměvající se občas skratchující.

Kdybych moh rozdávat hvězdičky tak jim věnuji plný počet a ještě zalituju, že jich nemůžu dát víc. Kdo byl přítomen ví o čem je řeč, komu se to nepovedlo tak vřele doporučuji jejich další vystoupení v čechách na Cosmic Tripu v Roudnici nas Labem.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

15. NAROZENINY ROXY

Pátek 22. 6. 2007
Vstup: Online předprodej 550 Kč
Vystupují:
Freestylers (kompletní sestava), Le pneumatiq, Howska DC, Yannick, Cubik
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
radka
27. 06. 2007 | 14:45:34
+0 | -0
koncert byl vynikající, ale nechápu kde jsi přišel na to že Roxy byla "s čistým a plným zvukem", to si dojdi na ušní
SOUTĚŽTE
15* narozeniny Roxy, 22.6.
Soutěž o aktuální album Freestylers, čepici, pásek, klíčenku a tričko značky Represent
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika