FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Mystic: Časový line-up + rozhovor s The Egg

Mystic: Časový line-up + rozhovor s The Egg
12. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Pro fanoušky kapely The Egg tu máme rozhovor. A pro ty, kteří jen chtějí zažít neopakovatelnou atmosféru závěrečné párty Mystic SK8 Cupu máme info, že je připravena speciální nabídka večerních vstupenek na neděli za pohodových 200,- Kč. Nebo je libo časový rozpis Mysticu?
Rozhovor s kapelou The Egg

Na Mystic Sk8 Cupu to bude pro mnoho Čechu první příležitost slyšet vaši hudbu. Můžete krátce popsat vaši historii? Vím že polovina vaší kapely vyrůstala v Glastenbury, což bývalo svého času docela živé místo.
To opravdu bylo, já jsem začal jezdit na Glastenbury v 8 letech a od té doby jsem byl každý rok. Bylo docela bláznivé, naše rodiče byli hippie, no můj nevlastní otec byl. Předváděl tam císařovo nové oblečení a on byl ten císař! Takže byl hodně času nahý. Chodil tak i do obchodů. Ježiš Marjá. Festivalové vibrace se nám ovšem opravdu dostaly pod kůži. A opravdu jsme tam rádi hrály. Měli snahu vás do toho dostat. Takže jsme začali doma jammovat na poklice od hrnců a Staré piáno. Kamarádi našich rodičů se kolem motali a bouchali do hrnku a byli tak nějak divný. Pak jsme založili kapelu „cornfloower“ , „the circle“ taková taneční roková kapela. Pak jsem si začal hrát s super 8 filmem, 16 mm stop motion kamerou typu koyaanisquaatsi (stále můj nejoblíbenější film). A vlastně egg byl funky/techno soundtruck k tomuto bláznivému-života-ubíhajícího-před-očima-filmu. Toto nám sjednotilo projekty na všech koncertech. Byli jsme oblečeni do bílé a používali jsme se jako plátna. Za námi býlí pozadí.. vše bylo instrumentální. ( jako většina našeho prvního alba Albumen) Prorazili jsme tím také jazykovou bariéru. Od té doby máme tři alba a hráli jsme na festivalu Burning Man, v Nevadě, USA, Francii, Holandsku, Irsku, Istanbulu, Stockholmu, Australii, začátkem roku (taneční festival s Fedde le Grande , Josh Wink, a Carlem Coxem atd.) A zrovna jsme se vrátili z Brazílie z 1200 festivalu s Timem Healey, a Atomic Hooligan(stvořil bezvadný remix) Tocadisco remix nás opravdu popohnalo jak jistě víte dostali jsme se na top 10 v Australii, Brazílii, USA, Japonsku, S vokáli Davida Quettase se pro nás vše změnilo. Všem vám děkujeme!

the egg

Ned a Maff jsou dvojčata což je pro kapelu docela nezviklé.

Ano je to docela bláznivé být v kapele s bráchou. A pro ostatní kteří se na to koukají. Nemůžete se rozejít neboť se uvidíte příští týden na nedělním obědě. Takže nás to drží pospolu. A je mezi námi pouto, jakási vibrace. Takže když se něco nepodaří oba máme většinou stejnou představu o tom co bude následovat. Což se celkem hodí, na pódiu rozhodně. Také to pomáhá k tomu mít v hudbě stejné instinkty.

Jak jste spolu vycházeli jako tynageři?
Ano, vycházeli jsme spolu dobře. Začalo to tím že jsme si od tří let spolu stavěli lego. Když spolu nespolupracujete nemůžete stavět veliké lodě nebo města, no dobře možná města…tedy. My jsme se vždycky o sebe starali ne jako nikteří co mezi sebou soupeři….

Bratři se většinou hádají.
Ano, je mezi námi bezpodmínečná láska. Pak to můžete tlačit na max s hádáním, a přesto se z toho vykroutit, což je docela zlé. No měli jsme nějaké ošklivé hádky. Ale to jen protože můžeme.

Měli jste stejný hudební vkus nebo byl docela jiný?
Naštěstí stejný. Oba jsme poslouchali desky naší sestry když jsme byli mladší, 70s rock jako Zepelíny, Floydy, atd. a dlouho jsme neměli rádi žádné texty neboť byly o pořád o holkách a tak , dokud nám nebylo tak 15 – 16. Taneční hudba pracuje s minimálním textem což se mě líbí. Můžete si vymyslet svůj vlastní příběh. Byli jsme hodně do soundtracků k filmům. (JohnBarry atd) Pak jsem se dostali k funku - James Brown a pak přišla taneční hudba. Stále ovšem s živímy instrumenty. Takže jsem to smíchali dohromady.

Každý z vás spolupracoval s různymi muzikanty, některé z nich opravdové legendy. Ovlivnili vás některé z nich?
Ano byli jsme na turné s Groove Armadou když začali jako Djové. A tudle hráli u Neda na zahradě od 6 do 10 ráno (po koncertě). Nehráli jsme ale na jejich albech. Měli v Oxfordu funky kapelu než se stali GA. Tehdy když jsme tam bydleli tak s náma hráli. Sophie Barker která zpívala se Ziro 7 ( a spolupracovala na jejich největších hitech) s námi zpívala celý minulí rok. Také s námi spolupracovala na „walking Away“ a na elektro-house verzi via Tocadisco Rollo z Faithless udělal remix, stejně jako Mylo. Také jsme hráli s Petem Doherty (libertimes,Babyshambels) „For Lovers“ kde jsme všichni spolupracovali na textu a hráli. Byl to velký hit v UK, Byl to docela skromný jemný muž oproti tomu co vychází v tisku.

Češi znají velice dobře Air, Groove Armadu a Zero . Někteří říkají že vaše hudba je někde mezi nima. Je to pravda?
Ano asi ano, Naše pomalejší věci jako na části na desce Forward jsou docela podobné. A vyrostly jsme v Bristolu a tam to bylo tehdy docela vyklidněné. Což podle mne docela ovlivnilo Massive Attack, Portishead atd., které jsme poslouchali jako mladí. Také Sophie, naše společná zpěvačka je přímý spojovací článek. Naše skladba „venice beach“ je docela jako Air. Měl jsem strašně rád „sexy boy“ když to poprvé vyšlo, hlavně kytarové sólo a akordy. Hlavně ten pocit, mrazení v hlavě.

Které za vašich alb si myslíte že je nejlepší a proč?
„Forward“ rozhodně moje nejoblíbenější. První dvě alba tak nějak jen reprodukovali na živo co jsme kde slyšeli, nebyli moc emocionální. Toto album jsme více cítili jako zvuk který můžeme vyrobit pouze my s naším zvukem. A tak jsme začali více přemýšlet nad hudbou a co je cítit za rytmem ( dokonce i když už není ani ten rytmus). Vcítění se do prostoru a času, takže si můžete vybavit nějaký děj z minulosti když tu písničku slyšíte znovu.

Co si myslíte o vaší současné hudbě a budoucích perspektivách?
Ano, momentálně je to skoro všechno elktronické a housové. Trochu jako předtím ale stále s tou náladovou směsicí. ( jako kytary v „the Wall“ ale ještě více když hrajeme na živo) jsem docela na ranná 90tá léta a psychadelickou kytarovou hudbu, která rozkládá tvary a zvuky. Míchat to s taneční/rokovou hudbou může být docela trip.

Jakou hudbu budete hrát v Praze? Můžeme očekávat „smart electronica“ jako vždycky?
Hodně lidí si nás teď spojuje s hitem Tocadiscos Electrohouse remix Walking Away. Proto se jej snažíme začlenit do našeho setu . Takže ano, máme elktrické beaty stejně tak jako žívé bubny, kytary, elektrické klávesy, vocoders atd…. Kdokoliv by se chtěl před vystoupením okusit co budeme hrát muže na youtube.com vyhledat „the egg 1200“ jsme tam jak hrajeme na velikém festivalu v Brazílii

Než skončíme jaký máte vztah ke skateboardingu?

Jezdíval jsem na skateboardu v parku v Bristolu Zničil jsme si prsty a skateboard který měl“záruku na celý život“. No, lidé jako 3D, Banksy a můj kamarád Toby Pascoe (výborný bubeník – Breakbeat Era, Roni Size)a naučil mě všechno co znám) tam kdysi dělal grafity. A moje sestra si zlomila ruku na skateboardu den před posledními zkouškami na univerzitě. Musela opakovat celý rok znovu.

Máte nějaký osobní vzkaz pro návštěvníky Mystic Sk8 Cupu?

Prosím přijďte s otevřenou myslí, užijte si to a bavte se. Po celou dobu. Přijďte se na nás podívat, dáme si spolu pivo.


Pátek 13.7.


20:00 - Sandboy
20:50 - Nihilists (USA)
22:00 - Bad Shit (USA)


Sobota 14.7.

16:00 - 18:00 DJ Tall
18:00 - 18:45 Funkce
18:45 - 19:15 DJ Soulcheck
19:15 - 20:15 Chilakillerz
20:15 - 21:15 DJ Lucas Hulan
21:15 - 22:30 Sunshine
22:30 - 23:45 Mathew Ruppert a hosté
23:45 - 02:00 DJ Soulcheck


Neděle 14.7.

16:00 - 17.30 Maradona Jazz
17.30 - 18.30 Blue
18.30 - 19.30 Navigators
19.30 - 20.15 Czeck Beatbox AllStars
20.15 - 21.15 PSH
21.45 - 23:00 The Egg (UK)
23.00 - 00.00 DJ Robot
00.00 - 02.00 DJ Mucho
02.00 - 04.00 DJ Loutka
 
MYSTIC SK8 CUP

MYSTIC SK8 CUP

Pátek 13. 7. 2007 až Neděle 15. 7. 2007
Vystupují:
The Egg (UK), Sunshine, PSH, Bad Shit (USA), Nihilists (USA), Chila Killerz (MEX) a v T-Music zone pražští urban hiphop DJs
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |