Juki: Manažeři se měnili na kaliče první ligy

Juki: Manažeři se měnili na kaliče první ligy

15. 07. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je za námi a s ním i jeho doprovodný program ve Vodafone Fér Baru. Krátce po posledním večírku s X-Press 2 jsme se zeptali PR manažera projektu, neboli všem dobře známého "Jukiho", jak těch dlouhých devět dní v Lázních 1 probíhaly.
Vodafone Fér Club, který byl během konání Mezinárodního filmového festivalu instalován v nádherných prostorách historické budovy Lázně 1 sklízí v současné chvíli pozitivní reakce za povedenou sérii kvalitních koncertů a tanečních party. Jaká byla původní myšlenka celého projektu?
Autorem projektu a šéfem produkce na místě byl Petr Suchánek a společnost PPGroup, která se kromě eventů významně věnuje také sportu. Společným průsečíkem všech akcí bylo nabídnout návštěvníkovi filmového festivalu atraktivní a přitom funkční prostor s nezbytným servisem a pestrou škálou zábavných aktivit. Jsem přesvědčený, že například taková úschovna zavazadel pomohla mnohým, kteří cestovali autobusem a neměli prostředky či možnost ubytovat se v některém z karlovarských hotelů. Stejně tak například barmanský workshop byl hodně zajímavý. Naučil jsem se super zlepšovák na mém oblíbeném pití; gin tonic, ale s okurkou místo citrónu.

juki

Který z vystupujících umělců ti byl nejbližší?

Hudebně zřejmě parta G-Point Hunters a lidsky až na dvě výjimky všichni.

Jak to myslíš?
Někteří manažeři a muzikanti zapomínají na slušné chování. Takových, co mají pocit, že jsou monacké princezny jsme, ale naštěstí měli opravdu jen minimum. Vycházeli nám maximálně vstříc a i díky tomu byla atmosféra na všech úrovních naprosto super. Vezměte si, že dělat tolik velkých akcí za sebou není nic jednoduchého a bez týmové práce to prostě nejde.

Náročný devítidenní zápřah v produkci je konečně za vámi a my víme, že se dokonce podařilo zlomit hned několik rekordů. Můžeš našim čtenářům stručně vysvětlit, co se vlastně během těch necelých dvou týdnů stalo?
Odpovědí na tuhle otázku by bylo víc, než bys našel čísel v londýnském telefonním seznamu. Každopádně mezi jasné královny festivalových doprovodných akcí považuji určitě středeční party Queer as Vary, což byla podle mého osobního názoru největší akce oficiálně organizovaná pro sexuální menšiny v historii České republiky. Nemohl jsem se bohužel takřka vůbec věnovat svým přátelům, ale i tak jsem si ten mejdan i přes vysílačku na hlavě celkem dobře užil. 

Myslíš, že to, co se vám s podporou značky mobilního operátora Vodafone podařilo připravit, bude mít na queer komunitu nějaký vliv?
Těžko říct. Jsem rád, že jsme dali možnost k setkání lidem, kteří se nedostanou do pražských klubů. Pokud se nám podařilo dát dohromady první skutečně masivní gay a lesbian mejdan v republice, navíc v době prázdnin uprostřed pracovního týdne v prťavém městě na západě, mám z toho hrozně optimistický pocit. Tým lidí, kteří za tím vším stáli odvedl neskutečný kus práce a zaslouží si velký dík!

vodafone fer bar

Jaká nejbizarnější věc se vám během festivalu přihodila?
Pro mě to vesměs byla každý den naprosto jiná věc, kterou si zdravý mozek jen tak jednoduše nevymyslí. Když pominu produkční záležitosti, tak hodně výživné bylo pozorovat lidi z vysokých managementů různých firem, jak se postupně mění v rozjeté kaliče první ligy. Těch bizarních věcí byla opravdu spousta, ale asi nejvíc mě dostala návštěva kapely The Scorpions s osobními bodyguardy, kteří svým výzorem budili mezi návštěvníky mírnou paniku. Na hlavním pódiu se zastavil Jameson, co u nich hraje na bicí. Jednoho ze strážců měl neustále za zadkem a nedařilo se mu ho zbavit. Bylo to neskutečně komické, tak jsem se ho zeptal jestli je opravdu taková hvězda a má o sebe strach, že se nechá hlídat. Vysvětlil mi, že se nebojí vůbec a ani nemá čeho, ale bodyguarda má ve smlouvě, aby si on sám třeba v opilosti neublížil. Něco jako policajt a chůva. Bylo mi ho v tu chvíli líto, zvláště potom, co se mi za podiem pozvracel do plachtoví. Ale každopádně to bylo krásné seznámení, tohle se nestává často. S Míšou Burianem dokonce myslím domluvili nějakou spolupráci, měl o všechno spojené s elektronikou a DJingem aktivní zájem.

Máš představu kolik lidí v Lázních 1 na festivalu pracovalo?
Desítky. Produkce, barmani, bedňáci, security, zdravotníci, personál v budově, novináři, DJs, runneři, asistenti…pár autobusů.

Jak to bylo s návštěvností Vodafone Fér Clubu, přišlo vám dost lidí?
Každý den jsme se přiblížili k dvoutisícové hranici, tedy blízko do vyvěšení cedule “vyprodáno.“ Vzhledem k filmovému festivalu se to, ale dalo poměrně logicky očekávat a my byli dobře připraveni. Doufám, že se nikdo z hostů během našich mejdanů nepotýkal s nějakými zásadními problémy. Rád bych tu vzdal velkou poklonu a respekt Viktorovu týmu security, který se o nás staral. Celou tu partu s Eliškou, Klárkou, Scherlockem Danem, Mariem a dalšími jsme si úplně zamilovali. Stali jsme se přáteli a teď, když budova Lázní 1 osiřela a je konečně po všem, se nám po nich docela stýská. Deset dní je dlouhá doba a celá produkce byl vlastně jeden takový velký letní tábor pro dospělé. Jsem moc rád, že jsme díky Vodafone tuhle příležitost dostali. A je příjemné se ohlédnout a vidět, že má smysl si to zopakovat.

vodafone fer bar

Hodně lidí si určitě láme hlavu, jak je to s budovou, kde se všechno odehrálo, určitě budeš souhlasit, že by to byl nádherný klub, který v regionu nemá obdoby…
Kluby podobného typu najdeš třeba v New Yorku a určitě přikývnu, že mít k dispozici na večírky něco takového by bylo úchvatné. Dokonce by to ani nemuselo být v Praze, lidi by rádi přijeli i z větších vzdáleností na celý víkend. Budova Lázní 1 je architektonicky asi nejzdařilejší ze všech místních veřejných lázní. Původně se jmenovaly lázně Císařské. Mají půdorys podkovy s velkým atriem, kde byla postavena a zastřešena hlavní stage. V zachovalých částech interiéru je vidět krásné precizní zpracování detailů, s postupujícím časem však i ty bohužel pomalu mizí v nenávratnu. Privatizace a neustálé hledání náležitého využití tak způsobuje jejich chátrání. Zbývá jen doufat, že se odpovědní lidé brzy vzpamatují. Ale zkusím jim navrhnout náš nápad, třeba budeme mít štěstí:)

Na závěr se zeptáme, jaké máte plány do budoucna? Co vás teď čeká?

Co se týče sportovců, tak se PPGroup podařilo uzavřít kontrakt na přestup českého basketbalového hráče do Holandska a chystáme několik dalších. Jinak část produkce bude odpočívat a užívat si konečně trochu léta a zábavy z pozice návštěvníků. Já si dokončím úklid v osobním životě a sezónu prožiju v pracovním procesu na festivalech. Rád bych se znovu podíval do Berlína za jednou vykutálenou partičkou kamarádů a v září mě pravděpodobně čeká Red Bull Music Academy v kanadském Torontu, kam odlétám jako zpravodaj. Nudit se tedy určitě ještě nějakou chvíli nebudeme.
 
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika