ČT2: Kluci nepláčou

ČT2: Kluci nepláčou

22. 07. 2007  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (0)
Jaké to je, mít tělo, které není ušito vaší duši na míru? Hillary Swank vám to poví. Ona je totiž drsňák v mužských kalhotách. Film Kluci nepláčou mladé herečce přinesl Oscara za hlavní roli dívky, která chce být klukem. Jak to s ní dopadne máme možnost vidět již dnes na ČT2 ve 22:00 hodin.
Teena Brandonová je dívka z malého městečka, která po krádeži auta utíká před spravedlností. Navíc má už delší dobu pocit, že se narodila ve špatném těle. Proto si při té příležitosti změní jméno na Brandon Teena a společně s tím také změní svou osobnost. Začne se oblékat a chovat jako mladý muž, který se musí nějak vyrovnávat s občas drsným a divokým jednáním svých současníků. V obrovských zmatcích, jež provázejí tuto "sexuální proměnu" se také seznamuje s dívkou jménem Lana, s níž ji nakonec spojí milostný vztah...



Film debutující scenáristky a režisérky Kimberly Peirceové vznikl na základě skutečných událostí, na řadě míst zaskočí drsností, syrovostí a až mrazivou sugestivností vyprávěného příběhu. Neobyčejně věrohodný herecký výkon pak přinesl Hilary Swankové (představitelce Teeny) Oscara za hlavní roli a řadu dalších ocenění. Stejně tak jí otevřel cestu do hollywoodských studii, kde svůj talent potvrdila v snímcích Insomnie, Million Dollar Baby, Zkurvená noc.

Hrají: H. Swanková, Ch. Sevignyová, P. Sarsgaard, B. Sexton III, A. Folland, A. Goransonová, J. Arnetteová a další
Režie: Kimberly Peirceová
(anglické znění s titulky)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika