Report z Boom Bang Baby

Report z Boom Bang Baby

19. 09. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Tvyks a The Voracious mají novou noc Boom Bang Baby! v klubu Rock Café na Národní třídě a jak první díl napověděl, hodlají k nám vozit opravdu kvalitní projekty. Hned na prvním díle jsme dostali hudební nášup v podobě francouzských Naive New Beaters a německého jednočlenného live actu D.I.M.
Když se k mým slechům doneslo, že Tvyks rozjíždí novou noc s názvem Boom Bang Baby!, rozhodně jsem chtěla být u její premiéry. Jeho styl hraní, oblékání a celkově jeho vystoupení před publikem mě prostě baví a navíc se mi zdálo trochu kuriozní, že si vybral zrovna klub Rock Café. Zavzpomínala jsem na svá rockerská léta, kdy jsem do tohoto klubu chodila za úplně jinou hudbou, než na kterou jsem tam zamířila téměř po deseti letech teď.

Prostor, ve kterém jsem nebyla takovou dobu, na mě zapůsobil velice příjemně a útulně. Hned za hlavním vchodem je bar s cenami, které vás prostě šokují v dobrém slova smyslu. Jen namátkou pro pivaře: Pilsner Urquell za 32 Kč, Gambrinus za 26 Kč a to mluvím opravdu o 0,5l! U vrchního baru je spousta místa k sezení v rozverně vyzdobeném prostoru, který pokračuje až za roh a mně to při příchodu připomínalo čekání na promítání filmu v kině. Po uložení svršků do šatny (také za křesťanské peníze) jsem se vydala na průzkum útrob klubu, kam už signál žádného z našich operátorů nesahá. V tu chvíli se mi opravdu vybavilo v mé paměti toto místo, ač jsem do něj vcházela naposledy jako ještě studující pubescent.

Před hlavním sálem byla opět další „čekací“ místnost, která se časem ukázala jako velice pohodlné místo pro konverzaci s přáteli. Po vcelku nedávné rekonstrukci je zde vše čisté a sedačky jsou příjemné a pohodlné jako doma v obýváku. Toť asi vše k prostoru, který je zřejmě zatím spoustě návštěvníkům tanečních party neznámý.

The Voracious (asi :-)

Při mém příchodu, což bylo těsně před půlnocí stál za gramofony spolupořadatel a dj v jednom, The Voracious, jeho set jsem spíše strávila setkáváním se se spoustou známých, o kterých jsem věděla, že tu rozhodně nebudou chybět a jinde než na akci tohoto duchu je prostě nepotkávám, jelikož jsou až moc věrni svému stylu, své hudbě.. I tak jsem zaznamenala v setu právě hrajícího dje tracky od Justice, které se prostě nedají přeslechnout.

Naive New Beaters!

Line-up hlásil na půl jednou ty, na které jsme asi všichni čekali. Naive New Beaters! Kdo shlédnul jejich Bang Bang videoklip, musel tušit, že jejich vystoupení bude mít vážně grády. Na podium nastoupili ve složení David Boring (zpěv), EuroBelix (klávesy a jiné přístroje :), Martin Luther BB King (kytara). Jejich oblečení bylo stejně ujeté jako jejich taneční kreace, které nás později, když seskočili z podia a jali se také bavit, učili. Zpěvák ve svetru po mámě, kalhotách podobných těm co nosil můj děda a ani ostatní členové kapely se z tohoto módního stylu nevyjímali. Originalita se každopádně cení. A publikum ocenilo nejen jejich originalitu v oblékání ale především jejich sound a umění udělat show. Při jejich hitu Bang Bang ne až tak početné publikum (snad kvůli vysokému vstupnému na premiérový díl této party) přímo šílelo a tak jsme se této skladby dočkali ještě jednou v podobně přídavku. Mně se zdálo jejich vystoupení krátké, ale když nás něco baví, čas holt letí rychleji.

dj Tvyks

Po téhle partičce nám měl zahrát resident dj Tvyks. Zahrál, ovšem zatím nikdo netušíme proč tak potichu. Zvuk tolik vychvalovaný do nebes z dosud neznámého důvodu selhal, a tak Tvykse slyšel pouze ten, kdo stál téměř u něj. Parket se dosti vyprázdnil, což byla velká škoda. I my jsme se po dobu oprav a zjišťování původu závady ubrali na sedačky mimo sál.

Boom Bang Baby!

Zvuk byl sice hlasitější při hodinovém vystoupení D.I.M. bohužel však nebyl kvalitnější. I přesto se party neukončila předčasně a já držím palce, aby příští díly dopadly co se zvuku týče lépe, přijdu si to zkontrolovat! Tuto akci si řadím mezi ty, které mám v úmyslu pravidelně navštěvovat a vřele doporučuji.

Foto: wwera

V brzké době očekávejte rozhovor s Naive New Beaters.

www.myspace.com/boombangbaby


www.myspace.com/naivenewbeaters
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOOM BANG BABY!

Sobota 15. 9. 2007
Vstup: 300 Kč
Vystupují:
Tvyks & The Voracious, guest live acts D.I.M. (Turbo / Boys Noize records, D) & Naive New Beaters (Paris, F)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika