Menno de Jong vyšťavnil Fabric

Menno de Jong vyšťavnil Fabric

25. 09. 2007  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (7)
V pátek 21. září se konala v klubu Fabric party 3G s headlinerem Menno de Jongem. Návštěvníkům se dostalo skutečně luxusního zážitku, nevyskytly se větší nedostatky, zkrátka party se opravdu povedla.
Jakmile bylo anoncováno, že ostravský Fabric bude hostit holandského Dje Menno de Jonga, nebylo pochyb o tom, že i já se této party zúčastním. Aby také ne – za prvé mě lákal Menno jakožto můj nejoblíbenější Dj, a za druhé jsem konečně měla možnost navštívit Fabric a posoudit, zda nabízí opravdu tak kvalitní zábavu, jak mnozí tvrdí. Vyjeli jsme tedy vlakem z Prahy, po čtyřech hodinách jízdy jsme se setkali s přáteli, a poté se společně vypravili do klubu.

Fabric nabídl návštěvníkům tři stage – na hlavní trancové stagi se představil Menno de Jong, druhé o něco menší stagi vévodilo electro a techno představované napříkladem Djem Orbithem, a v neposlední řadě byla k dispozici i housová stage. Celý klub byl po rekonstrukci, a mohl se nám tedy ukázat v celé své kráse. Ze stropu visely třpytivé dekorace tvarované do nápisu 3G, kolem tanečního parketu byly rozestavěné stolky s pohodlnými gauči pro odpočinek, tlumené osvětlení zajišťovaly vkusně zdobené lampy. Klub však potěšil nejen svou estetickou stránkou, ale také tou praktickou – šatny se nacházely v rohu hlavní stage, záchody byly taktéž nedaleko a po celou dobu byly udržovány v čistotě a s dostatkem všeho možného vybavení. Každá stage měla k dispozici svůj vlastní bar, jež nabízel drinky za přijatelné ceny, a díky přiměřenému počtu barmanů se zde nikdy netvořily fronty. V případě, že se chtěl některý z návštěvníků na chvíli provětrat na čerstvém vzduchu či jen nechat odpočinout svoje sluchové orgány, bylo možno využít služeb venkovního posezení s barem, povětšinou se však venku kvůli nízkým nočním teplotám moc lidí nezdržovalo.

3g

Tím nejlepším na celé akci byly však rozhodně bravurní výkony Djs. Drtivou většinu času jsem strávila na trance stagi, tudíž se zaměřím na sety Djs z této stage. Jako prvního jsem měla možnost slyšet Martina Grednera, jehož set byl laděn spíše do trancových dimenzí – zazněly songy jako například First State – Falling nebo 2 Devine – Black Is The Colour, nechyběly však ani progresivní a minimalové tracky ve stylu Mexico Can Wait od Rolanda Klinkenberga či produkce stále populárnějších Deadmau5. Martinův set se mi líbil, ačkoli většinou od něj slýchávám spíš progressive; tentokrát však musel připravit půdu pro Menna, proto zařadil do svého playlistu více trancu než obvykle. Menno nastoupil za mix pult jednu hodinu po půlnoci se svým typickým úsměvem na tváři. Jako první pustil song Left In A Daze z nového alba Jonase Steura – nádherný uplifting s božskou melodií. Celý jeho set byl propracovaný, co song, to perla. Hrál velmi energicky, avšak zároveň melodicky a během toho se samozřejmě nezapomněl usmívat na své fanoušky a komunikovat s nimi. V průběhu jeho setu zazněly jak songy z produkce jeho vlastního labelu Intuition Recordings (Jonas Steur feat. Jennifer Rene – Fall To Pieces, Cliff Coenraad pres. Mulika – Escalate či Re:Locate feat. Menno de Jong – Spirit), tak i hity poslední doby (například Vincent de Moor – Fly Away v Cosmic Gate Remixu, Tiesto feat. BT – Break My Fall v remixu od Airbase či Paul van Dyk feat. Giuseppe Ottaviani – Far Away), a celé své vystoupení završil klasikou od Rank 1 & Shanokee – Such Is Life. Poté se rozloučil, avšak dál ochotně rozdával podpisy a fotky, jak už je u něj zvykem. Nebránil se ani pozvání na pivo a konverzaci s fanoušky, čímž mne opět utvrdil v tom, že nemá potřebu chovat se jako hvězda, a že hraje hudbu především pro lidi a ne kvůli slávě či penězům. Vystoupením Menno de Jonga však party zdaleka nekončila – hned po něm nastoupil totiž za DJ pult Michael C, který svým setem navázal na Menna, občas zařadil i nějaký ten techtrance. Pod jeho rukama prošly vinyly jako například Super8 & DJ Tab – Needs To Feel (Wippenberg Remix), Nenes & Pascal Feliz – Platinum či Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 – Life Less Ordinary. Rozhodně musím říct, že mě Michael C svým setem velmi potěšil a nemám mu co vytknout. Oproti tomu Laydee Jane, která nastoupila po něm, si mé srdce nezískala, ačkoli se zdálo, že většině návštěvníků se její set líbí. Nakonec jsme se rozhodli odejít zhruba v půlce jejího setu.

Atmosféra během celé noci byla výtečná, návštěvníci i Djs se bavili a nic nebránilo tomu, aby se zábava pořádně rozjela. K vylepšení atmosféry také přispěly dva lasery umístěné za stageí, dvě krásou oplývající go-go tanečnice a projekce, na které jsme mohli zaznamenat záběry z filmů jako například Requiem For A Dream nebo Kruh. Jediným malým nedostatkem mohly být střepy z rozbitých skleněných lahví povalující se na podlaze, většina návštěvníků však prázdné lahve vracela zpátky k barům, kde byly bezpečně uloženy do krabic a připraveny k recyklaci.

Velkým plusem této akce byla návštěvnost – klub byl slušně zaplněný vesměs od začátku do konce, což se v našich končinách málokdy vidí, a lidé si hudbu evidentně užívali. Fabric zřejmě ví, jak přitáhnout návštěvníky. Ostatně všechny složky, které tvoří základ dobré party, byly na výborné úrovni – prostředí klubu, výkony Djs, atmosféra, zvuk. Jako bonus nám Fabric nachystal ovocné mísy pro občerstvení u každého stolku a na barech, krásné dekorace či výše zmiňované filmové projekce. Zkrátka sečteno a podtrženo – party jak má být. Ovšem nikdy bych si nemohla z této party odnést tak skvělé zážitky, kdyby nebylo přátel, jež noc ve Fabricu strávili se mnou, a které tímto srdečně zdravím.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

3G

Pátek 21. 9. 2007
Vstup: Předprodej 250 Kč, na místě 300 Kč
Vystupují:
Menno De Jong, Martin Gredner, Michael C, Orbith, Laydee Jane, Roman Hyde, Eddie Sender, Mike, Jerry, Béla N, Jet Fever, Ringo, Adam N!, Robiq
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
heap
20. 10. 2007 | 00:07:55
+0 | -0

3G

dance-girl to zrovna asi neslaplo...uprimne, ja jsem dlouho nezazil tak skvelou party a 300 bych za ni klidne dal a rad...(ikdyz samozrejme nedal) - ale to DG asi taky ne, vid?....podle me lepsi nez 80 procent halovek... :-)

01. 10. 2007 | 08:27:04
+0 | -0

jan :

já do toho klubu chodím už dost dlouho a jestli mysliš že obměna zvukového aparátu a přidání lcd a live cam je rekonstrukce tak ok :) (rekonstrukce probehla pouze na WC) :)
jan
27. 09. 2007 | 14:32:10
+0 | -0

martinek

vice o rekonstrukci - ja bych se tech vet az tolik nechytal kamo .-)



http://www.poslouchej.net/5505-Novinky-v-Klubu-Fabric.html

27. 09. 2007 | 13:14:11
+0 | -0
za prvé bych chtěl souhlasit s RIPem ... a za druhe reagovat na pár vět :) např. ,,Celý klub byl po rekonstrukci, a mohl se nám tedy ukázat v celé své kráse.'' jediné co bylo po rekonstrukci tak byli wc :) jinak je tam vše kalsicky :) tímto nechci zhazovat dobře napsaný a výstižný článek, jen upravit :) díky všem co tam byli ... a pravda , nejlepší co mohlo být , že menno přijal pozvání na pivko (2) :) :) :) víte že je velkým fandou PSV Eindhoven? :)

27. 09. 2007 | 00:28:42
+0 | -0

asi takhle

objektivně byla ta party dobrá, subjektivně jsem zažila lepší... a to, jestli jsem si to užila nebo ne, nemělo tentokrát co do činění s výkonama djs nebo prostředím klubu, ale s mejma osobníma záležitostma :o)
RIP
26. 09. 2007 | 21:48:03
+0 | -0
Menno de Jong @ Fabric - dojmy

Autor: dance-girl (IP zapsáno)

Datum: 22.09.2007 15:04





Radši sem nebudu moc rozepisovat svoje dojmy, stačí jen říct, že už jsem byla na lepších party.... a za tu cenu 300 se mi to taky úplně nezdálo....

Tak nevim nevim...sem z toho volačo zmetený...
RIP
26. 09. 2007 | 21:45:22
+0 | -0
mám pocit,že na trance.cz sem od Tebe zaregistroval nějakej dodatek,že za 300kila si představuješ lepší party nebo tak něco...a tady z toho děláš pomalu party roku...
SOUTĚŽTE
3G - 21.9. ve Fabricu
2 x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika