Z premiéry Join Session na Flédě

Z premiéry Join Session na Flédě

30. 09. 2007  |  Autor: Rishule  |  Komentáře (1)
21. září 2007 – toť den, který se nesmazatelně zapíše do historie brněnské breakbeat scény. Kdyby si totiž letos kdokoli na začátku roku pomyslel, kdo se pohyboval od skromných začátků na JS, že bude ještě tento rok na Flédě, považoval bych to za totální nesmysl. Štěstíčko přálo a sen se stal skutečností.
Příjezd Adriana

Hlavní hvězda večera, „starostlivý“ otec tří dětí Adrian Paul Collins (Unique3) doposud v ČR nikdy nevystoupil. Po příletu do Brna si odskočil koupit dvě pivka a chipsy, za něž zaplatil 3 Eura. Dlouho potom tomu nemohl uvěřit. Pivo si natolik oblíbil, že pokud ho zrovna nepil, byl hned celý nesvůj. Během debaty ohledně toho, co měl v plánu hrát, se slušně zeptal, jestli by nám nevadilo, kdyby ke konci svého setu zahrál dvacetiminutovku „drumbácu“. Na to jsme samozřejmě zareagovali kladně.

Večírek může začít

Večírek se pozvolna rozeběhl kolem 9 hodiny. Hudba vzhledem k malému počtu lidu na bar stagi ještě nehrála, ale zato na hlavní stagi se už pečlivě připravovali duo Natur Produkt. Předem mi bylo známo, že jejich vystoupení bude vesměs poslechová záležitost. Na druhou stranu u osvědčených pecek (beastie boys, beck…) člověku začala automaticky pokyvovat hlava ze strany na stranu. Prostě ideální zahřívačka. Po ColdCut jsem se dočkal jejich obdoby a podotýkám, že stáli opravdu za absolvování jejich audiovizuání show. Sem tam se jim vloudila nějaká ta moucha v mixu, ale věřím, že časem (za rok dva), až si budou moci pořídit kvalitnější techniku, která jim dovolí více, se o ně budou rvát nejedni pořadatelé nejen klubových akcí.

Breakbeat jede!

Hodinka a půl uběhla jak nic a za gramce se postavil Akira. Jeho slibovaný special breakbeat set se konal jen z části, protože zhruba po půl hodině tam začal sázet „drumbác“ V tu chvíli jsem se v duchu popadal smíchy, ne proto jak hrál, ale protože si z main stage udělal „nadrzo“ Shadowbox dnb párty (myšleno v dobrém). Přebíhám na dnb bar stage, kde k hopsavému poslechu hrál pan Flashbeck, který má za sebou roky hraní, tudíž za tu dobu z něj vyrostl velmi schopný a kvalitní dj. Jeho selekci znám jak své boty a tak jsem si o to víc vychutnával precizní mix. Blížila se půlnoc a nastal čas pro taťku JS a rezidentního dje v jedné osobě, Manacka. Taneční parket se díky jeho setu viditelně zaplnil a roztancoval. Panovala spontánní a příjemná atmosféra, jak se na JS patří. Manack, hrající přes final scratch, který bravurně ovládá, se opět předvedl ve skvělém světle. Mix, včetně stylové selekce, byl epesní, myslím si nejen pro mě, ale i pro ostatní, kteří byli případně na JS poprvé. Já sem bohužel musel neustále přebíhat ( i kvůli focení) z jednoho placu na druhý, a také protože jsem si nechtěl nechat ujít i ostatní djs. To platilo zejména od půl druhé, kdy se kryli Deadly Viperz s Adrianem ( Unique3 ). Deadly Viperz v Brně nebyli snad tři roky ( tou dobou ještě neexistovali ) a tak měli co napravovat. Od Deadly Viperz jsem očekával, jak jinak, pořádnej nášup. Ten se ke vší smůle nekonal, měli s sebou některé placky, které moc nemusím. Hlavně mi vadily ty melodie od Shy FX apod. To si mohli odpustit, když vezmu v úvahu, že umí hrát i líp. Celkový dojem však byl uspokojující. Klidím se zpět na main stage na Adriana. Šestatřicetiletý sympaťák, se kterým jsme o víkendu prožili nezapomenutelný čas, hrál vcelku neznámé zlomeniny oproti dnešnímu trendu, kdy je zvykem hrát mainstream. Pro mě byl jeho set velmi příjemný, žádná likvidace. Ta se totiž bude konat už na dalším JS. S breakbeatovým setem pro „dospěláky“ byla ukončena povinná účast na main stagi. Přesouvám se na dnb bar stage. Vytrvalcům diktoval tempo dj Miky, který hrává tvrdší dnb, což bylo potřeba, když bylo kolem páté ráno. Poté si už pamatuji velký kulový. Měl na tom zásluhu především bezpočet piv, která do mě za celý večer napadala. A tak jsme se pomalu odebrali k domovu. JS se tedy povedl na jedničku. Lidu bylo akorát, všichni dorazili. A nezapoměňte, že 30. listopadu bude další a ještě víc našlapaný.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JOIN SESSION

Pátek 21. 9. 2007
Vstup: Předprodej 120 Kč, na místě 150 kč
Vystupují:
Unique 3, Deadly Vipers(Akira, Anakin), Naturprodukt(Live), Manack, Flesback, Yak, Miky, Dworak
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Rum
01. 10. 2007 | 13:15:30
+0 | -0
Viperz na baru náhodou hodně velkej nášup :)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika