J.S. Laboratoires: Inspirace je všude kolem

J.S. Laboratoires: Inspirace je všude kolem

02. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Party Millenium II. pořádaná v pražském Abatonu je již takřka za dveřmi a my jsme si pro vás připravili další rozhovor. Nejedná se nyní o dalšího z DJ´s jak byste čekali, ale bez jeho invencí a úsilí by party rozhodně něco chybělo. Řeč je o dekoratétovi, který má na svědomí mnoho pražských klubů.
Ahoj Honzo, mohl by ses nám trochu představit, kde ses tady vůbec vzal
Asi tak jako většinu předrevolučních dětí mě přinesl čáp, alespoň tak nám to rodiče kdysi tvrdili  ne vážně, jsem rodilý Pražák je mi 26 let a jestli tím „tady“ myslíš taneční scénu, tak moje aktivní začátky se zhruba datují do období kolem roku 1995, kdy jsem začínal jako DJ, potom přes focení na parties a psaní reportů až k moji současné primární aktivitě tedy designu, dekoracím. Ale mimo to např. dělám návrhy na trička, produkci a příležitostně hraji, ale to jen dle chuti a hladiny alkoholu v krvi  toto všechno pod značkou j.s laboratoires, která je samostatně fungujícím subjektem v mé režii. Z počátku jsem sice pracoval v jedné kreativní skupině, kde jsem ale neměl naprosto volné pole působnosti a po dvou letech spolupráce jsem se osamostatnil a takto již přes 3 roky tvořím.

Většina lidí pohybujících se v Praze a okolí se s Tebou už setkala aniž by o tom věděli, kde všude jsme se s Tvojí prací zatím mohli setkat?

Z klubů to jsou Mecca, Duplex, Misch Masch, Face to Face, Le Clan a efilé. Eventy: Pigfest 10, Millenium, Technomasters, Sexappeal. A klubovky např. Meccamix, LBN, Operahouse, Olympia, Emporio live, Salvation.

honza

Jak se člověk dostane k tomu že dekoruje většinu prostorů v Praze?
V podstatě to funguje systémem nabalování se na sebe. Uděláš pro někoho zakázku, dopadne to dobře a díky tomu tě osloví další na základě této povedené akce. V současné době už mám pravidelné klienty, kteří se vždy ozvou a na ně se nabalují další a tak to jde neustále dál s pozvolně rostoucí tendencí  V začátcích byla jistá pomoc od lidí, kteří mi dali příležitost se projevit v podstatě bez předchozí zkušenosti se mnou, ale vyšlo to a já jim tímto chci poděkovat za projevenou důvěru. Bez nich by to asi nešlo! Díky Majku, Pájo, Honzino! .-)

Kde čerpáš inspiraci pro svojí práci?

Inspirace je všude kolem…zajímavý vzor, grafika, barva, tvar, lidé, událost v zásadě vše co ve mně vyvolá nějaké pocity-emoce, se kterými pak dále pracuji a zhmotňuji do podoby vlastní práce. Fyzicky materiály pak internet, časopisy, letáky, TV ( z 90% však zahraniční, taky u nás je to hrozná nuda – bohužel) stalé jsme o nějaký ten krok zpět, viz. V muzice je to naprosto evidentní!

Sleduješ trendy, dá se vůbec u téhle činnosti vysledovat co právě „letí“ nebo si jdeš svojí cestou?
Jdu hlavně na ruku klientům (smích). Trendy nebo to co letí tu rozhodně je, určují to např. poslední technologie, nové materiály, barvy, grafika …sledovat všeobecně celkové dění kolem je důležité pro rozvoj-posun v před. Vlastní cestou bych šel rád, ale bohužel v tuto chvíli za mnou nestojí nikdo, kdo by mi v podobě financí otevíral dveře na této cestě. Nápadů je spoustu, ale asi si moc ulítávám na místní poměry 


Na první díl Millenia jsme zaznamenali vesměs pozitivní ohlasy co se týkalo ztvárnění interiéru Abatonu. My jsme si pro umocnění atmosféry přichystali plnobarevný laser, který bude v Abatonu použit vůbec poprvé. Chystáš ty na druhý díl něco speciálního? Co můžeme tentokrát očekávat?
No spíš co čekám já , je opět pozitivní ohlas Ne vážně, nerad bych prozrazoval, ale budeme se snažit posunout podobu Millenia zase o něco dál.

Millenium je především o technu, máš ty sám nějaký vztah k této hudbě, co vůbec sám posloucháš?
Na techno jsem chodil ještě kdysi do Radosti a to je už nějaký ten pátek, takže techno ano, ale mimo to hlavně MNML. Jsem už přeci jen starší pán a mám rád svůj klid 
Ale nebráním se ničemu, baví mě liquid funk, deep a tech house je toho víc. Jestli mohu doporučit nějaký MNML tak - Gummih, Gaiser, Robert Babicz, Pier Bucci
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MILLENIUM

Pátek 12. 10. 2007
Vstup: Předprodej 180 Kč, na místě 200 Kč a po 22hod. 250 Kč
Vystupují:
Preach, Agent, Deepdance, Martin Trax, Michal Poliak, Roman Rai, Bon Finix, Tripmain
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika