Alexander Robotnick v Radosti

Alexander Robotnick v Radosti

02. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Měsíc utekl jako voda a jsme tu s dalším dílem vaší oblíbené klubovky Plastique. Tentokrát se toho bude dít opravdu dost. Resident a duchovní otec party Dj Vectifvstoupil nedávno do kristových let a kde jinde by se to mělo řádně oslavit, než na Plastique.
Společně s ním se představí mistr projekcí VJ Martin, dále vynikající DJ Marwin Shamma a jako narozeninový bonbónek se představí italský mág a jeden z průkopníků světového electra Alexander Robotnick. Jeho vystoupení jsou skutečným zážitkem. Tento „dědek“ je rozjetější, než my všichni dohromady a nedělá si naprosto žádné servítky. Tohle bude sakra jízda a vy můžete být při tom. Opět pro vás budeme mít připravené dárky, tentokrát od www.emilystrange.cz a po dlouhé době se s novým mixem vytasí i Vectif a odmění tak 100 návštěvníků.


Alexander Robotnick - Italo - disco godfather - elektronický průkopník Maurizio Dami alias Alexander Robotnick má sice letos na krku už šestapadesátku, do nějakého toho zaslouženého hudebního důchodu se ale ještě podle všeho ani náhodou nechystá. Důkaz? Tak třeba Alexanderův stále nabitý DJský diář případně úplně nová deska "My La(te)st Album", na které semlel všechno možné od dark elektroniky přes techno až po electro-disco a s kterou se pochlubil 7. května prostřednictvím labelu Hot Elephant.
"Možná to bude znít tak trochu jako otřepaná fráze, ale člověk je přesně tak starý, jak se sám cítí," říká na adresu svého věku disco legeda, která svůj první release vypotila už takřka před čtvrt stoletím. "A já sám za sebe můžu říct, že se cítím úplně stejně jako třeba ve třiceti. Rozhodně na sobě nepociťuji nějaké známky stáří. Myslím, že navíc ani třeba lidi v klubech nijak zvlášť nezajímá, kolik mi vlastně je. To, co je zajímá, je hudba, kterou jim pouštím."

Ostřílený italský hudebník, jenž se při komponování stále vyhýbá nejrůznějším hudebním softwarům jako čert kříži a nedá dopustit na staré dobré hardwarové vybavení (při nahrávání svého aktuálního LP použil mimo jiné Roland SH101 a TB303, Korg Mono-Poly, TR808 a TR909..), přitom paradoxně s kariérou DJe začal až ve svých třiapadesáti. "O DJingu jsem si hodně dlouho nemyslel nic dobrého. Až někdy zhruba před třemi lety jsem díky několika svým přátelům z elektronické scény dospěl k názoru, že i DJ může být kreativní umělec a že DJing není jen o tom spojit dvě skladby do sebe," vysvětluje Robotnick. "Myslím, že hraní v klubech celkem podstatně změnilo můj názor na hudbu a po dlouhé době jsem asi i díky němu začal opět skládat vyloženě taneční tracky."
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLASTIQUE

Pátek 19. 10. 2007
Vystupují:
VECTIF (bthday set), MARWIN SHAMMA, Special guest : ALEXANDER ROBOTNICK (IT)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika