Michael C: Zvuk v Roxy je velmi kvalitní

Michael C: Zvuk v Roxy je velmi kvalitní

08. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (24)
Vždycky, když hraju v Roxy, tak na mě přímo sahá ta skvělá atmosféra, která tam téměř každou noc panuje. Doufám, že tomu tak bude i tuto sobotu na Entrance, kde vystoupí jako headliner Menno de Jong z Holandska a velmi zajímavým zvukem přispějí i slovenský Fester a náš TinTin, říká Michael C.
Jsi rezidentem několika nocí, je právě Entrance něčím výjimečná?
V současnosti je to moje jediná rezidence v Praze, dále se také snažíme vybírat hosty, které v České republice ještě nemohl nikdo slyšet (Jonas Steur, Phynn), popř. dje, kteří tu nevystupují tak často a přitom hrají a produkují skvělou muziku. V tomto trendu míníme i pokračovat, teď tedy Menno de Jong z Holandska a v prosinci se na všechny chystá další zajímavé překvapení.

K pravé tranceové party patří nejen kvalitní výkony djs, ale i vizuální ztvárnění. Jak se toto daří na Entrance naplňovat?

Jak se Entrance postupně zabydluje v Roxy, získává tím i na vizuální prezentaci; laser a kvalitní světelný park je již samozřejmostí a stále více se zlepšují i celkové dekorace klubu právě na tuto noc. Samozřejmě nesmím zapomenout na vynikající VJe (uskupení .thc), kteří mají na svědomí kvalitní projekci.

michael c

Trance je jedním ze stylů, jehož prvky právě podtrhuje kvalitní zvuk. Názory na zvuk v Roxy jsou velmi různorodé, jak to vnímáš Ty jako rezidentní dj?
Mě osobně zvuk v Roxy přijde velmi kvalitní - on totiž taky kvalitní JE! Problém nastává u clubberů, kteří potřebují mít zvuk opravdu hodně nahlas – pokusím se to vysvětlit tak, aby to pochopili i lidé, co zvuku v klubech tolik nerozumí. V Roxy se totiž smí hrát jen do určité míry, tak je to povoleno a víc se prostě nesmí. Hodně to záleží na dji, který hraje, protože jakmile začne hrát víc, než by měl, limitéry zvuk zkreslují a snižují jeho kvalitu. Celou Roxy ozvučuje sound system L-Acoustic, klub dál od pódia je dozvučován speciálními satelity a i odposlechy pro dje jsou více než dostačující. Jen je nutné pochopit, že v Roxy nelze hrát tak nahlas, jak by si někteří lidé přáli.

Co se týče dramaturgie, podle čeho se snažíte na Entrance vybírat djské hosty?
Jak už jsem říkal, snažíme se vybírat nové neokoukané tváře ovšem s nesporným talentem a zajímavou a originální hudbou, kterou prezentují. V prosinci máme také v plánu dje, který by si odbyl v Čechách svoji premiéru, tak doufejme, že se vše podaří a budeme moci ono jméno odtajnit veřejnosti.

Jak by podle Tebe měl hudebně vypadat ideální průběh celého večera na Entrance?

Entrance by jako ryze trancová noc měla obsahovat velmi široký repertoár trance music, od počátečního progressive trance přes uplifting až ke tvrdším beatům ke konci – samozřejmě každá noc nemůže být stejná, proto také zveme různé hosty a mícháme tranceovými styly, tak aby si přišel na své každý fanoušek této emotivní elektronické hudby.

Když se bavíme o hudbě, jak jsi na tom se svoji produkcí?

Stále pracuji a plánuji pracovat dál a dál. Dokončen je track Ghostship (lehký tech-trance - k němu se právě teď připravuje remix od velmi kvalitního producentského jména a poté bude track vydán) i můj progressive trance remix pro skladbu Last Sunday od německého autora Sonorouse. Rozdělány mám další dva remixy plus nový Michael C autorský počin – tyto věci by měly být hotové do konce roku. Některé z dokončených skladeb najdete k poslechu například na mém profilu na www.stage.cz/michael-c. Kompletní nový web www.djmichaelc.com je téměř hotov, tam bude většina tracků taky k dispozici.

Jaké jsou plány s Entrance do budoucna?

Určitě velké, zájem party people o Entrance vzrůstá – toho si velmi vážíme a proto chceme stále zlepšovat jak vizuální stránku Entrance, tak zvát stále kvalitnější djská jména. Osobně bych si rád představil jako hlavní hosty jména jako Joop, v České repblice bychom určitě všichni znovu rádi přivítali Black Hole Djs (Mark Norman, Cor Fijneman) nebo Mikku Kuismu z Finska. Budeme se maximálně snažit, aby bylo na co se těšit.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ENTRANCE

Sobota 13. 10. 2007
Vstup: 23:00 za 150,-, později za 200 Kč
Vystupují:
Menno de Jong, Michael C a další
Další informace
24 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 10. 2007 | 20:15:47
+0 | -0

ajajaj

myslím že problém se zvukem můžou mít akorát tak technaři na svých Illegal louka parties, nemluvě a kvalitě a vůbec:-).

Normy jsou normy, a těmi se dnes ač neradi řídíme snad všichni. a pokud si myslíte že co je nahlas a trhá bubínky na kusy, je nelepší, tak nevím.

Mě osobně záleží na lidech, pojetí, atmosféře a ne hodnota dB...

Alonso
12. 10. 2007 | 11:49:56
+0 | -0
ROXY-RULEZZ.....

11. 10. 2007 | 16:57:33
+0 | -0

a programu

tady taky nebyla rec, pouze O KVALITE zvuku .......

11. 10. 2007 | 16:56:17
+0 | -0

vy jste vsichni mimo

nebo neumite cist, kdo tady mluvi o tom, ze problem zvuku v Toxy je to, ze to NENI nahlas??? o to vubec ale vubec nejde .....jesus .....
drag
11. 10. 2007 | 15:34:14
+0 | -0

zvuk

ja do roxy uz nejakej ten patek chodim (posledni dohou jsem si oblibil Entrance) a musi souhlasit s tim, ze zvuk tam je rozhodne kvalitni. Kvuli zname situaci (sousedi atd) nemuze byt bohuzel tolik nahlas jako v ostatnich klubech, ale to je jen drobna moucha. Rozhodne bych nezpochybnoval L-Acoustic, to je preci Mercedes mezi zvuky!! A verim tomu, ze pokud se zvuk zda byt zkresleny, tak to je chyba pouze dj, ktery to hraje pres ty zminovane limity. Tak se tesim v sobotu! Cau
jp
10. 10. 2007 | 23:45:17
+0 | -0

roxy

roxy je proste roxy a vsechny jejich eskapady by skoro byli na knihu. Budme radi ze je protoze az nebude tak budem prstem v zemi hrabat. Pokud tady nejaka dbornice resi volume zvuku tak ji rovnou rikam ze je asi fakt hlucha.

naopak to tam maj dozvuceny paradne a mozna by to sneslo vic basu ale chapu ze to nejde. A jako kdyz jsem kouknul co chystaj na podzim tak rikam jedine: RESPEKT!
ïlužn
10. 10. 2007 | 20:25:28
+0 | -0

Toxy aka Roxy

Zvuk je pódle mně naprosto v pohodě, a že to nemžou dát víc naprosto chápu, naopak je super, když si člověk uprostřed může v pohodě pokecat (Coccon to sice není) ale je to bezva a jsem r´ád že to v jednu dobu nezkončilo...
achayo
10. 10. 2007 | 14:44:30
+0 | -0

Roxy Roxy

Osobně bych teda byl radši, aby lidi chodili:-). Tak to vyznít nemělo, jen jde o to, že nikdo nemá mandát si stěžovat tímhle stylem.V poslední době bych řekl, že atmosféra v roxy (tedy většinou mimo DnB večírků :-)) trochu upadá, z poloviny jsou to jen turisti, co v bílejch košilkách čučí po barech. Vstupné , že je parádní, když si člověk představí ty náklady na booking zahraničních dj a pak se koukne, kolik občas stojí vstup na residentní párty českéj rádoby stars...Těšte se na sobotu!

10. 10. 2007 | 11:49:57
+0 | -0

zvuk je v poho

Ja nevim, na co si furt stezujete...me osobne zvuk v Roxy vyhovuje nejvic. Naopak bych snizil hlasitost i v jinych klubech...nebo chcete vazne byt ve 30 vsichni hluchy??? Roxy je pomalu jedinej klub, kam nemusim nosit spunty do usi a to je super. A co se tyce ceny vstupu - myslim si ze si neni na co stezovat. Nebo si nepamatujete, jak jste museli davat 250-300 pred x lety za Climax, Mix atd...ted jdete za kilicko...a jak rika achayo, kdyz se vam tam nelibi, tak tam nechodte...ja chodit budu...cau v sobotu ;-)

09. 10. 2007 | 22:05:13
+0 | -0

Par otazej

Muzu se zeptat jestli treba neni na miste privest uplne novou a progressivnejsi krev do vedeni Roxy?a druha vec,proc ma tak skvely klub zapotrebi bookovat dje jez hraji jako prasata?pak by se zvukari neusavlovali,slecna Hlucha neni hlucha,mame snad kazdy pravo na nazor,bohuzel podobnych nazoru je vice,jen se je lide boji rikat nahlas,vzdyt kazdy chce prece hrat v Roxy:-)jen aby ty zlate casy Roxy uz nebyly davno za zenitem,kazdopadne Dane drz se a bojuj,nemate to lehky ale narovinu,byt ten zvuk kvalitni nebudes se muset branit na forech,proste to tak bude!sam se tam zajdu rad podivat a poslechnout,snad nejsem/nebudu hluchy:-)
roxyboy
09. 10. 2007 | 18:53:27
+0 | -0

roxy rulez!

roxy je stejne v Praze porad nej :o)

09. 10. 2007 | 17:51:46
+0 | -0

pro uplne hluchou

Roxy má řezavé výšky a středy? Tak s tímhle si dovolím zásadně nesouhlasit. To si tedy projdi zbytek Prahy. Jinak s loajalitou moje vyjádření nemá co dělat. Prostě slyším, jak to hraje, to je celé. A bedny jsou umístěny tak, jak je to dispozičně pro roxy hlavní sál vyměřené od zvukařů a že to dělali lidé od L-Acoustic je asi jasný. Pokud DJ na hlavní stage nehraje jako "prase" /a že se to stává/, tak prostě není problém, ať už si budeš myslet co chceš:-)

A pokud Dj hraje jako prase, tak ten zvukař se tam může "ušavlovat" a ukorigovat k smrti a stejně to bude prd platný.

A zmiňovat, že je do Roxy vstup 200-300?? Tak to je opravdu vyjímka a to platíš hlavně honorář zahraničního umělce. Naopak, vstupy jsou silně podhodnocený. Je to stejný, jako kdyby nová Audi A3 stála 400tis. JInak stále nabízíme pravidelné vstupy do 23:00 zdarma nebo za kilčo. A víš co, pojď to sem řídit ty, určitě si s tím budeš umět poradit líp. Nás to taky strašně po těch letech nakopává...obzvlášť po modelech zákazů, omezení, povodních, zákazů, omezení, přezvučení, dozvučení, kompromisů atd. V současné době je připraven nabitý podzimní program a věř, že po všech peripetiích jsme rádi, že jsme rádi:-)
achayo
09. 10. 2007 | 15:44:32
+0 | -0

Nejlepší hudební týden...

Jen pro odlehčení situace :-))) . Brousil jsem, jestli se Adam White zastaví po Brně taky v Praze(nedorazí) a z jeho MySpace na JohnaB a jeho party list na tyhle stránky...Takhle se dělá produkce klubu pro všechny clubbery, pánové.. http://www.kdvltava.cz/program.htm
achayo
09. 10. 2007 | 15:31:23
+0 | -0

2 hluchota

Ale to přece vůbec,ale prostě to přirovnání k tomu autu...:-). Jasný, taky bych byl radši, kdyby si lidi nechodili na parket povídat (neměli by se vůbec slyšet:-)), ale prostě chápu to, jak to je, nejsem malej:-). Roxy je a pro mě stále no. 1 a mecca je znouze, pokud člověk chce toho slyšet víc, tak třeba nám otevře oči ten novej klub na republice, má to bejt pecka. p.s. ...(k hudební aparatuře...)"dokázáno, ze spatne nastavene frekvence se meni ze zvuku na hluk a hluk vazne škodi? jezis? tohle vás učili ve fyzice? to je vazne pecka :-)

09. 10. 2007 | 14:58:33
+0 | -0

Roxy

do Meccy vazne nechodim,problem je , ze do Roxy chodit chci a velmi rada, porad je to pro me jeden z nej klubu v Praze, v porovnani s jinym klubem se ty ceny daji v poho unest, vazne by me jen moc moc moc a nejen mne potesilo kdyby se to uz vazne po tolika letech nekam pohlo a Roxy se dostala opet na vrchol a jestli to tady nekdo z nas pozna je na jinou debatu, je dokazano, ze spatne nastavene frekvence se meni ze zvuku na hluk a hluk vazne skodi.......urcite je to tezke nazvucit i vzhledem prostoru ale ja porad neverim, ze ti zvukari tam odvadeji 100% praci, protoze vybaveni na to maj........ty jo, ted abych se bala do Roxy jeste zajit, nebo se vubec ke zvuku verejne vyjadrovat ......
achayo
09. 10. 2007 | 13:44:09
+0 | -0

2 hluchota

sorry, ale ty proč by jsi si to auto kupovala:-). Tak do roxy prostě nechoď, co se dá říct jinýho, neplatíš to přeci z daní. Sorry, nechci bejt nepřijmenej, ale.... Je to už takovej kolorit, pořád mluvit o zvuku v roxy a nerad bych se pouštěl do toho, kdo z nás tohle vážně pozná, ale roxy bohužel s sebou tohle břemeno táhne z minulosti, to prostě ty lidi nahoře maj zastřelit? V mecce je ted po rekonstrukci pry nejlepší zvuk, mě tam přišel nařáchnutej vždy, ale v sobotu jsem se tam na vibe málem unudil k smrti, přehlídka set-omylů, tak že rád zpět do roxy a oželím, že mě nebude v hlavě hučet ještě celou neděli:-)

09. 10. 2007 | 13:30:07
+0 | -0

basy, vysky, stredy

napadada me tedy otazka ma vubec klub za tak omezenych a takovych podminek cenu provozovat? maji lidi porad chut platit 200 - 300 KC vstup za klub s omezenym zvukem, kde se pro vetsi navstevnosti neda dychat, nedostanes se ani do satny natoztak na WC a pak jako utechu cist a poslouchat neustale omluvy a vymluvy? argument typu budme radi, ze vubec Roxy je je dost neutesijci, to je jakoby mi nekdo prodal Audi A3 a rekl mi, sice to stalo ranec a je to prestizni znacka, ale 2 valce jsme vam vyndali a budte rad ze jste rad. Chapu veskre argumenty, chapu, ze je potreba asi hodne penez a brat ohledy na spolubydlici v dome ale co zkusit vymenit zvukare? neprala bych si nic vic, nez aby ROxy byla zase nejlepsim klubem kde bude cena odpovidat kvalite.

09. 10. 2007 | 13:05:30
+0 | -0

uplne hlucha

jak asi vis, to co zvuku dava silu jsou basy, ktere jsou taky nejvice slyset, tim padem urcite nepomuze ztlumit stredovyskove reproduktory, za "rezavost/tupost" zvuku pak odpovida zvukar, takze ani tady chyba nebude...

problem je totiz opravdu jen v te hlasitosti, bedny od L' Acoustic jsou v soucasnosti tou nejspicatejsi spickou na celem svete a nemyslim si to jen ja...
achayo
09. 10. 2007 | 12:58:08
+0 | -0

2 uplne hlucha

ježiš, jen to ne! co by z toho zvuku pak zbylo? jako zahrat nejakou pecku, z ktery ti pak vyleze Gottak,či co? Hlavně o tyhle rozsahy asi nejde, ty k těm lidem, bydlicím přes několik betonovejch podlah nad roxy ,nedoplujou, zustava z toho jen čisté duňení a to se proste neda stahovat, aby to zustalo barevné. Je to prostě daň, že roxy vůbec může po těch tahanicích s městem existovat a s bednama nešoupat, prosím, to není loučkařskej soundsystem:-).

09. 10. 2007 | 12:14:14
+0 | -0

hrubky kam se podivas

no tak lidy ctete po sobje ty hrupky na to se neda dyvat...tfujtajxl

09. 10. 2007 | 12:01:24
+0 | -0

joojo

asi jsem vazne uplne hlucha a chtela bych slyset i nazor jinych pac Ty Dane ani spatne o klubu kde pracujes psat nemuzes, to je jasny....naprosto chapu loajalita je na miste, ale co zkusit dat bedny na zem bliz k lidem, stahnout ty rezave vysky a stredy a tim padem snizit pripadnou hlucnost?


09. 10. 2007 | 12:00:15
+0 | -0

Diky za kazdeho noveho pacienta

velmi zajímavým zvukem - produkují skvělou muziku - další zajímavé překvapení - kvalitní světelný park - vynikající VJe - kvalitní projekci. - zvuk v Roxy přijde velmi kvalitní - snižují jeho kvalitu(pozn. nepripustne !!!!!) - nesporným talentem - od velmi kvalitního producentského jména - a třešnička na dortu : cheme stále zlepšovat jak vizuální stránku Entrance, tak zvát stále kvalitnější djská jména - MYSLÍŠ MICHALE ŽE SE "KVALITA" DÁ JEŠTĚ VUBEC ZVYŠOVAT ?? s koleky se na tebe už těšíme :-))))))

09. 10. 2007 | 11:42:48
+0 | -0
Ano, asi budeš už úplně hluchá:-) Já byl v poslední době na Breaksome, Climaxu a One Night a naprosto v pohodě. Tak neváhej a skoč si třeba na Entrance a uslyšíš, že slyšíš:-)

09. 10. 2007 | 11:13:10
+0 | -0

kvalitni zvuk a atmosfera v Roxy

tak bud jsem uz uplne hlucha nebo je hluchej pan Michael.........kvalita zvuku nema s tim, ze bude nahlas co delat, vsichni vime, ze zvuk v Roxy kvalitni neni a atmosfera uz take davno vyprchala a kazdy kdo aspon jednou vyrazil do klubu treba do Berlina nebo Mnichova vi o cem je rec, tak s tim zvukem proboha uz neco udelejte a prestante se tvarit jak je to bajecny, ten klub si zaslouzi mnohem vic!!! reseni tady je, kluby s velmi kvalitnim zvukem ne, ale Cesi sou dycky nejchytrejsi :o))))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika