Ralph Myerz na Midnight Sun v Akropoli

Ralph Myerz na Midnight Sun v Akropoli

09. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Palác Akropolis představuje zbrusu nový projekt Midnight Sun Sessions, který navazuje na oslavu finského svátku léta a přináší k nám čistou finskou a severskou kulturu a tradice. Na premiérovém vydání se představí norští Ralph Myerz & The Jack Herren Band.
Hudba, divadlo, film, tanec či výtvarné umění budou symbolizovat oslavu nikdy nezapadajícího slunce. Midnight Sun vyjde přímo v Akropoli v neděli 18.11., kdy zde od 19:30 hod. zahraji norští a zároveň severští „electro-rockers“ - kapela Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Jejich vystoupení zahájí šňůru akcí Midnight Sun Sessions, které postupně nabídnou severskou, čistou, hudbu mnoha žánrů. Později se představí i další severské a finské hvězdy jako Koop nebo Múm. O všech novinkách budete včas informovaní i prostřednictvím Radia 1, které celý projekt podporuje.

ralph mayerz

Ralph Myerz & The Jack Herren Band je trio hudebníků, kteří bez výčitek brakují odkaz dřevního jazzu a funku do podoby moderního downtempa. Jestli je prý napsání chytlavé popové písničky tím vůbec nejtěžším úkolem, Ralph Myerz a spol. to zvládají máchnutím levé ruky. Jejich desky sbírají v Norsku výroční alternativní ceny, ale sláva kapely se šíří po celém světě hlavně šeptandou o skvělých koncertech. Zatímco na deskách jsou přísně decentní, na živo v sestavě s dvěma perkusionisty, kytaristou a DJem ztratí všechny zábrany a své posluchače dopují taneční energií. Jejich koncertním vzorem jsou prý Kiss nebo AC/DC a pódium zásadně neopouští dříve, než ze sebe nevydají poslední zbytky sil. Vše je záležitost tréninku, velkou většinu z posledních čtyřech let strávili na koncertní šňůře, včetně legendární Glastonbury a předskakování pro Davida Bowieho.

Staromilský název Ralph Myerz & The Jack Herren Band trochu lže, kapelník Myerz je DJ Erlend Sellevold a band je vlastně jen dvojice hudebníků Tarjei Strøm a Thomas Løhnheim. Pochází z Bergenu, z hlavního města severské elektronické hudby - sídla mimo jiné Röyksopp nebo Kings Of Convenience. Potkali se náhodou, Sellvold chtěl svá DJská vystoupení ozvláštnit perkusemi a pozval na pódium dva kamarády. Ohlas publika byl enormní a z jednoho večera se stalo deset let. Nová kapela si jméno vypůjčila od nechvalně známého režiséra erotických filmů ze 70.let (trochu ho ale upravila) a jeho fiktivního kameramana. „Napadlo nás přidat do naší muziky něco z typické hudby sedmdesátých let, k tomu jsme pochopitelně hledali i jméno skupiny, které by vypadalo jako z té doby," vzpomínají dnes členové kapely. Nikdy to nepřiznali, ale určitě se slavným režisérem sdílí zálibu v decentně necudné zábavě, která se pohybuje na hraně kýče. V roce 1999 vydali své debutové EP „A Special Morning“, které se objevilo na vlajkové lodi norské elektroniky - značce Telle. Začátky však nebyly lehké. Počátkem roku 2000 vyrazili na turné s Röyksopp a na pěti koncertech se ukázalo ani ne sedmdesát lidí.

Průlomové album "A Special Album" vyšlo v roce 2002, v čase největší horečky kolem norských interpretů. V té době už zněla skladba Nikita v televizní reklamě jedné evropské automobilky a jejich skladby hráli nejslavnější DJové. Z desky pochází klubové hity "Casino" a "Think Twice". Na následném turné se ke kapele přidal kytarista Mads Berven. Album „Your New Best Friend“ popisuje hudební tisk jako "downtempové nebe", vokály k němu přidal například i další slavný rodák z Bergenu - zpěvák Magnet. Příležitostně remixují kolegy z taneční scény (Felix Da Housecat, Kompis) a letos si dokonce vystřihli remix titulní melodie k počítačové hře Sims. Zatím poslední album Sharp Knives & Loaded Guns se vyznačuje precizní produkcí a potvrzuje lásku k filmové hudbě, funku i popu. V pilotním singlu vzkazují Kill The DJ! Vzhledem k minulosti Erlenda Sellevolda to ale berte spíše jako vyznání lásky živým vystoupením s kapelou. Ralph Myerz & Jack Herren Band dokazují, že i elektronická hudba může být na koncertě skvělý zážitek. A vy si jej bude moci vychutnat v rámci premiérové Midnight Sun Sessions.

www.myspace.com/ralphmyerz
www.ralphmyerz.net
www.midnightsun.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika