Druhá polská Sensation White opět nadchla

Druhá polská Sensation White opět nadchla

11. 10. 2007  |  Autor: Wajdak  |  Komentáře (8)
ID&T zopakovala pro velký úspěch bílou senzaci v Polsku po roce opět v Ludové hale, stejně jako se i my budeme moci těšit na pokračování SW u nás, v Praze. Tentokrát se nejznámější taneční event konal v duchu lásky, čemuž byly samozřejmě přizpůsobené dekorace, efekty, projekce a intra.
Na naše poměry byla cena celé akce poměrně vysoká, vzhledem k ceně lístku v přepočtu na 1650,- Kč. Cesta autobusem nás vyšla na 750,- a jen ceny občerstvení byly srovnatelné s cenami na akcích u nás. Ovšem Sensation není jen tak ledajaká akce a vzhledem k intenzitě zážitků je výsledná suma poměrně přijatelná. 38 příznivců taneční hudby tak vyrazilo v sobotu ve dvě hodiny z Hlavního nádraží a na místo jsme dorazili kolem osmé hodiny večerní. Cesta byla zdlouhavá, a kdo si stěžuje na stav vozovek v Česku, měl by se sjet podívat k našim severním sousedům, jak že to vypadá pravý tankodrom.

sensation white

Start akce byl v deset hodin a nutno podotknout, že vzhledem k absolutnímu chaosu před vchodem do arény jsme byli rádi, když jsme se během hodiny prokousali kontrolami u vstupu. Tlačenice před vchodem byla opravdu neuvěřitelná, byly otevřeny jen asi 4 vchody pro normální návštěvníky, u každého byli dva členové security a po jednom se vpouštělo dovnitř s následnou prohlídkou batohů atd. A než se těch necelých dvacet tisíc lidí zkontrolovalo, zevnitř již zněly melodie prvního Dje.

Stejně jako na Sensationu v Praze, i tentokrát startoval celou show Michael Burian. A ačkoliv se poslední dobou ubírá lehce jiným směrem, než kdysi, dovedl dostat téměř celou halu k pohybu na rytmické elektro. Z posledních 4 vystoupení, kdy jsem měl možnost jej slyšet (SW, Summer of love a koncert PVD) se mi nejvíce líbilo to z pražské SW, kde nasadil hodně vysokou laťku, ovšem tentokrát mě lehce zklamal. Jak tomu bývá zvykem na každé Senzaci, i tentokrát jednotlivá vystoupení oddělovala intra a artistická vystoupení jak kolem pódia, tak i mezi návštěvníky. Love theme vypadalo velice zajímavě, jen mi ve finále přišlo možná o trochu méně nápaditější než Robotic city. Z fotoreportu si můžete prohlédnout, jak že to všechno vypadalo.

Burian zakončil s úsměvem na rtech svůj set, poskytl několika fanouškům možnost vyfotit se s jedním z nejznámějších českých Djs a otěže celé párty převzali Mike Angello a John Hetmond . I Mike Angello vystoupil na pražském koncertu PVD v září a jeho výběr skladeb byl poměrně stejný, škoda. Ovšem ani tu hodinku jsem se nenudil a zapojil se do rozvášněného davu, jinak to totiž nešlo.

sensation white

Na třetího účinkujícího – Sebastiana Ingrossa jsem se velice těšil, ovšem po jeho předvedeném výkonu jsem byl značně na rozpacích. Střídání oldschoolových věcí jako Jaydee – Plastic Dreams, Dave King - I can´t get no slep, Underworld – Born Slippy, nebo Red Hot Chilli Peppers – By the way s deep-houseovými pasážemi mnohdy směřujícími až do minimalu, to byl opravdu nevšední zážitek. Ale Sebastian nebyl jediný, kdo podobný „pokus“ na Senzaci ten večer otestoval…

Dvacet minut po jedné hodiny hlavní přichází pro mnohé začátek nejlepšího. Tradiční megamix obsahující to nejaktuálnější z taneční hudby v daném regionu odstartoval singl Chemical Brothers – Hey boy, hey girl, následovaný už opravdu současnou taneční peckou Alex Gaudino – Destination Calabria. Půlhodinový „mišmaš“ uběhl jako voda a na nás je již usmívá blonďák David Guetta. Hit Love is gone již neodmyslitelně patří na začátek i konec jeho vystoupení, v jeho setu se opět objevuje spousta starých i nových tanečních hitů, samozřejmě i World is mine zazní a party je v tu chvíli zatím na maximu. Při Davidově vystoupení ve mně hrklo ve chvíli, kdy jsem opět zaslechl již zmiňovaný deep-house. Bylo to pro mě chvílemi asi takový šok, jako kdyby pouštěl DJ Tiësto hip-hop. Ale na experimenty už si pomalu všichni začínají zvykat, tak nezbyde nic než se přízpůsobit.

sensation white

Další hvězdné jméno následovalo ihned po Guettovi. Známý spíše jako tranceový Dj se nám opět připomenul Markus Schulz, který už vystupuje poměrně často i u nás. Že je mu blízký trance nám dokázal i singly od PVD – Anthem, přidal i několik svých remakeů a singlů, a opět jsme si poslechli Red Hoty, či Chemiky. Trochu mě mrzelo, že několik pecek zaznělo v průběhu večera vícekrát než jednou. Co se týče právě zmiňovaných, tak ty zazněly dokonce 3x. Možná by se mohli účinkující alespoň informovat o tom, kdo co zahrál.

Po Schulzovi se dostavil zlatý hřeb večera. Mladičký a energický Sander van Doorn neuvěřitelně zakončil celou Senzaci parádním setem, který se pro většinu z nás stal číslem jedna. O jeho vystoupení se ještě po skončení vedly dlouhé debaty o tom, jak to rozjel. A i já se musím připojit k tomu, že Sander byl asi nejlepším, co jsme ten večer slyšeli. Také mu musíme poděkovat za cca 15-ti minutový přídavek na konci, to třeba u nás není moc obvyklé na větších akcích. Zde členové Sensation crew měli trpělivost a těch patnáct minut nás ještě nechali si naposledy pořádně vychutnat. Už teď se velice těším, až dva dny před Štědrým večerem vystoupí Sander na brněnském Cybertronicu v Boby centru.

Pokud mám srovnat, která z dvou Senzací na mě zanechala větší dojem, vybral bych si tu v Polsku. Pražská byla sice více vyvážená v hudebním výkonu a v atmosféře, polská se ale v druhé půli natolik rozjela, že s sebou strhla snad každého v hale. Další Sensation se koná 31.12.2007 v Düsseldorfu, ale lístky budou asi velice rychle vyprodány
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jaromir
15. 10. 2007 | 16:17:16
+0 | -0
Psal, nepsal - přijde na to, co za to - nevím, co autor za to dostal :-)))

Jinak kdybyses to obtěžoval přečíst, takbysis všimnul, že Hey boy, hey girl bylo v polským Megamixu ... je to ostatně napsáno i přímo nad tím videem z youtube.com :-))))) takže je to jinak - tys vcelku slušně pobavil mě :-)))))
Pic jaromir
14. 10. 2007 | 22:08:52
+0 | -0
Text jsem nečetl už je docela pozdě a nemám chuť to číst radši juknu na videa a fotky.

A ty jsi mě pobavil Jaromíre :D nechceš to psát ty?

Připomínky k tvým připomínkám.

Jako nevím kdo co hrál, ale tohle at hrál kdo chtěl..je to Chemik song http://www.youtube.com/watch?v=xZNMVBo9UzE Hey boy, hey girl.

A koho vůbec zajímá kdo co hrál, byla to pecka :)))
Jaromir
13. 10. 2007 | 17:02:39
+0 | -0

Par pripominek

- kapacita Haly Ludowe je pro srovnatelné akce asi 10 tisíc lidí

- neskloňujte prosím Sensation jako mužské jméno, je to přece ta Sensation ...

- Mike Angello je ve skutečnosti Angelo Mike

- singl PvD - Anthem neexistuje :-)

- krom toho Schulz od Dyka vůbec nic nehrál, ne? :-) a Filo & Peri - Anthem také ne ... vycházím z toho seznamu skladeb, co je na www.trance.cz ...

- stejně tak nehrál Chemiky a jako jeden z mála ani Red Hoty :-)))

- Sanderovi už je 28, tak zas tak mladičký není, ne?
Kreeki
13. 10. 2007 | 16:23:36
+0 | -0
DjDkDave: a RedBull ne-e?

13. 10. 2007 | 14:42:22
+0 | -0

Alkohol v Polsku

Toto je v Polsku naprosto normalní věc, alkohol na párty je tabu (kromě VIP.....), mě osobně to nevadí vůbec, protože na akcích nepiju nic jineho nez vodu a colu :-))

acter
12. 10. 2007 | 23:35:36
+0 | -0
To pití to byl opravdu hnus něco takového jsem v životě nezažil.

12. 10. 2007 | 20:17:55
+0 | -0
Jinak ještě dodávám pár svých videí, další najdete na Youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=vOYuotpJfzQ

http://www.youtube.com/watch?v=ki1UlDZgnGc

http://www.youtube.com/watch?v=TLMAOwDGaJ8
m154
12. 10. 2007 | 15:36:17
+0 | -0
souhlas, sander to rozjel luxusne a do brna na neho jedu taky. akorat to celkem zadreli s alkoholem. v cele hake se nedalo koupit nic krom piva a to se mohlo pit pouze venku...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika