Legendární The Sweet v Retru

Legendární The Sweet v Retru

15. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární britská formace the Sweet vystoupí ve středu 17.října v pražském klubu Retro Music Hall na Vinohradech a bude mít hned dvě předkapely - blues-rocková formace the Cell a "turbo rock\'n\'rolloví" Flaming Cocks, se představí jako hosté britské glam-rockové formace the Sweet.
Pokud půjdete zítra večer po Francouzské ulici v Praze, možná zaslechnete dveřmi Retro Music Hall vzdáleně hity jako Funny Funny, Little Willy, Fox on the Run, Ballroom Blitz nebo Blockbuster od legendární rockové kapely z Británie - the Sweet. Pokud byste si ale nechtěli nechat ujít šanci vidět kapelu naživo a slyšet její pražský klubový koncert z první řady, ještě stále jsou poslední vstupenky na glam-rockovou legendu k dostání v předprodeji. Kromě vystoupení kultovní britské formace se můžete těšit hned na dvě předkapely. Formace the Cell a Flaming Cocks.



Desítky světových hitů, přední příčky hitparád, statisíce fanoušků po celém světě - to vše má na svědomí kapel Sweet z Velké Británie. Legendární glam-rocková formace, která patřila zejména v 70.letech k největším hvězdám světové hudební scény, se vrací po 2 letech do České republiky.

Britská skupina the Sweet vznikla počátkem roku 1968 pod tehdejším názvem Sweetshop. U jejího vzniku stály muzikanti Brian Connolly, Mick Tucker, Steve Priest a Frank Torpey. První vystoupení kvartet absolvoval v únoru 1968. V roce 1970 vstupuje do kapely její současný lídr Andy Scott a název souboru se zkracuje na the Sweet. "Sladká" čtveřice v 70.letech spolupracuje se slavnou a úspěšnou dvojicí "hitotepců" - Nicky Chinnem a Mikem Chapmanem. Z této doby pocházejí největší hity kapely jako Funny Funny, Little Willy, Wig-Wam Bam, Ballroom Blitz a zejména Blockbuster. Kapela v této době bezesporu patřila mezi nejdůležitější kapely glam-rockového období a jednu z nejúspěšnějších kapel 70.let vůbec. Od léta 1974 se formace snažila osamostatnit a hrát také vlastní tvorbu. Ta zaznamenala úspěch až na jaře 1975 například se singlem Fox on the Run, jenž se dostal do Top Ten britské hitparády. Dnes vede the Sweet Andy Scott a na jejich koncertech lze slyšet průřez kompletní tvorbou za celou dobu její existence. U nás bylo možně vidět Sweet na festivalu Masters of Rock 2005, nebo ve stejném roce na dvojkoncertě se skupinou Slade v pražské Sazka aréně. V roce 2007 se skupina představí konečně na sólovém koncertě v Retro Music Hall v Praze 17.října.

www.thesweet.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika