Fléda ve víru emocí Adama Whita

Fléda ve víru emocí Adama Whita

16. 10. 2007  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (6)
Druhý říjnový pátek byl ve znamení dalšího dílu E-Motion – jedné z nejlepších klubovek v ČR. Pozvání tentokráte přijal britský Dj a producent Adam White, který odehrál skutečně velmi kvalitní set, ostatně jako všichni Djs. Bohužel však celé party něco scházelo.
Moje účast na této party byla jasná již od chvíle, kdy bylo oznámeno datum jejího konání. Těm, kdo již E-Motion navštívili snad ani není potřeba říkat proč, a pro ty nezasvěcené: vězte, že takovou atmoféru v ČR skutečně zažijete jen na málokteré trance party. Po oznámení headlinera se moje očekávání ještě znásobila, ačkoli mi byl znám pouze svou tvorbou a nikoli jako Dj. Znalosti jsem však rychle doplnila, takže bylo skutečně jen otázkou času, kdy vyrazíme směr Brno. Na ten den jsem naštěstí nemusela čekat dlouho, a v pátek k večeru jsem se skutečně vydala se skupinou kamarádů po dálnici D1 směrem na východ. Klub jsme po pár minutách jízdy Brnem našli celkem bez větších problémů, a party tedy mohla začít.

emotion

Fléda je skutečně prostor vhodný k pořádání podobných tanečních akcí. Hlavní parket je dostatečně prostorný, stage je vyvýšená asi o metr a kousek, což však vůbec nebrání komunikaci Dje s publikem. Po stranách parketu jsou rozestavěny pohodlné gauče pro odpočinek, vzadu pak můžeme najít bar. Kromě toho se v prostorách klubu nacházejí ještě dvě menší chill-outové místnůstky a tzv. bar stage (zde během večera vystoupili Djs jako například Shala nebo Typhon), jež nabídla jak kvalitní hudební produkci, tak i bohatý výběr nápojů včetně několika míchaných drinků – to vše za lidové ceny. Na adresu obsluhy taktéž nemám co vytknout. Fléda je pro mě zkrátka klubem, který vždy ráda navštívím a budu se v něm cítit dobře; jediný drobný a nepodstatný nedostatek lze spatřovat ve stavu zdejších WC (tedy alespoň těch dámských).

Nyní se však pojďme konečně věnovat hudbě a Djským výkonům. Dorazili jsme na party v čase, kdy za mixpultem roztáčel desky Jet Fever. Už během jeho setu se parket začal celkem slušně plnit, a bylo na první pohled vidět, že návštěvnost se oproti minulému dílu E-Motion zvýšila (což bylo poznat především během Adamova vystoupení), nicméně narváno rozhodně nebylo – dorazilo cca 500 lidí. Doufejme, že na příští díl zváží cestu ještě více clubberů. Jet Fever party solidně rozjel a v tomto stavu předal publikum rezidentovi E-Motion Štěpánovi Bruckovi. Jeho set byla jedna dlouhá trancová pohádka, mohli jsme slyšet například System F – Out Of The Blue, PvD & Giuseppe Ottaviani – Far Away nebo Talla 2XLC – No In Between. Štěpán skutečně výborně připravil půdu pro headlinera Adama Whita, jehož set byl po hudební stránce skutečný luxus. Zahrál jak songy ze své produkce (Ballerina, Tears From A Rose, Whiteroom), tak pestrou směs jiných tracků, pro příklad můžeme uvést Above & Beyond – Oceanic či mash-up Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 - Life Less Ordinary vs. Delerium – Silence, a celé své grandiózní vystoupení zakončil klasikou od Solarstone – 7 Cities. Poté předal žezlo slovenskému Picovi, jenž na něj výborně navázal. Jeho vystoupení hodnotím velmi pozitivně, potěšena jsem byla zejména díky vokálovkám jako Oceanlab - Clear Blue Water nebo Andain - Beautiful Things. Během Picova setu sestoupil mezi pařící dav dokonce i sám headliner a bez semenšího ostychu si začal party užívat společně s clubbery. Evidentně se bavil skvěle, a není divu, když mu k zábavě pomáhalo české pivo a pohled na české holky. Na konec party se nám předvedli pražští Matamar, k jejichž vystoupení taktéž nemám sebemenších námitek; slyšeli jsme skvosty jako Majera - Velvet Sun (Aly & Fila Remix) či nášupy ve stylu Ferry Corsten – Brainbox.

adam white

Žádný z Djs nezahrál špatný set (naopak!), avšak atmosféra nebyla taková, jakou by si tato party zasloužila. Bavili se povětšinou lidé v prvních řadách, vzadu byl „faktor pařby“ značně nižší. V porovnání s minulou E-Motion byla sice vyšší návštěvnost, avšak co do atmosféry celé party je jasná dominance předchozího dílu.

Celkově mám z návštěvy E-Motion velmi dobrý dojem a nelituji, že jsem ji navštívila. Tímto bych chtěla také vzdát hold Deivisovi, jenž pro nás trancechtivé fanoušky E-Motion pravidelně pořádá. Již teď se těším na další díl, který se bude konat 18. ledna 2008 opět na Flédě - ze zahraničních hostů přijali pozvání hoši z Britských ostrovů Simon Patterson aka Dogzilla a Will Holland. Uvidíme se tam!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 12. 10. 2007
Vstup: Předprodej 150 Kč, na místě 180 Kč
Vystupují:
Adam White, Pico, Jet Fever, Stepan Bruck, Matamar, Tadeas, Shala, Ibe, Michal Pesina, Typhone, Wikkins
Další informace
6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
fly
21. 10. 2007 | 13:11:43
+0 | -0

jantar

hazes tady ramena, ze vis co je to djing a pak utikas z otazky, si to nech pro sebe teda, mohl jsi tou informaci ale spasit dalsi dusi v poodobe dance girl,skoda skoda
Jantar
18. 10. 2007 | 11:58:11
+0 | -0
Najdi si to na netu....zkus to v oboru filozofie.
fly
17. 10. 2007 | 23:56:10
+0 | -0

jantar

filozoficke debate mne vzdy bavily, co je to DJ-ing?:)

17. 10. 2007 | 21:08:47
+0 | -0
Mno, jelikož nejsem v tomhle žádnej odborník, tak nemůžu hodnotit, jestli mixovali dobře nebo ne, ale z pohledu laika mi nepřišlo, že by se to nějak kopalo, nebo že by ty přechody byly nějaký zprasený.
Jantar
17. 10. 2007 | 20:11:41
+0 | -0
Dance-Girl......Víš co to je DJ-ing?...Není to jenom výběr tracků...

Připadá mi to jako by jsi hodnotila jen jejich vkus...?
Czech smejd
17. 10. 2007 | 13:15:42
+0 | -0
Daivis je týpek, který by měl být opěvován a vynášen do nebe. Jména, která přitáhl on (a samozřejmě další lidi okolo něho) do Flédy jsou opravdu špičky . Další věc - cena na aktuální e-motion v předprodeji za 150,- je opravdu směšná, na tak kvalitní akci. Navíc lednová E-motion bude podle line-upu další luxus. Takže lidi, těšte se... =)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika