Khoiba + Minimal Orchestra už tento čtvrtek ve Flédě

Khoiba + Minimal Orchestra už tento čtvrtek ve Flédě

21. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento čtvrtek nás čeká velmi zajímavý hudební večer v klubu Fléda. Nejen že zde představí své nové album skupina Khoiba, ale vystoupí zde i francouzská tříčlenná skupina Minimal Orchestra.
Trio Minimal Orchestra z Francie díky působení Toma Terrience (klávesy a sampler), definitivně nastavilo tvář elektronice plné smyslných zvuků, ruchů a ozvěn, někdy až na experimentální rovině. Znatelný je i vliv umělců jako Squarepusher či Aphex Twin.

Ačkoliv spadají do kolonky elektronika, rozhodně je nemůže plně vystihnout. Pierre-Jean Trouette (basa) a Ghislain Rivera (bicí a sampler) jsou skvěle se doplňujícím protikladem k drum & bassovému, hip-hopovému a jazzovému nádechu. Minimal Orchestra s ladností přizpůsobuje všechny zaběhlé žánry a redefinuje je dle svého nejlepšího uvážení. Tuto příležitost byste neměli propásnout! Publikum se má na co těšit, ať už preferuje zlatá 90. léta nebo nejnovější kousky.

khoiba + minimal orchestra

Kapela Khoiba vznikla v roce 2002 po odchodu zpěvačky Emy Brabcové a kytaristy Filipa Míška z kapely Roe Deer. Sestavu doplňují Petr Sámal (baskytara) a Jan Malich (bicí), přičemž v současnosti se všichni členové kapely věnují exkluzivně činnosti v Khoibě.

Zvuk kapely je kombinací elektroniky a melodických kytar, které v kombinaci downtempovou rytmikou tvoří výjimečnou atmosféru. Khoiba sama popisuje svůj styl jako "atmosférický pop plný melancholie a pozitivních emocí".

"Živá vystoupení jsou pro nás velmi důležitá, vždy je v nich plno emocí. Jsme rádi, když se publikum nechá hudbou unést a pošle nám zpět na pódium nějakou pozitivní zpětnou vazbu", říká kapela jednohlasně, a je jasné, že hudby je důležitou součástí jejich života.

Kapela se ubírá svou vlastní cestou. Na rozdíl od mnoha českých skupin Khoiba ráda experimentuje s hudebními nápady a nezapadá do žádné hudební škatulky.

www.myspace.com/minimalorchestra
www.myspace.com/khoibamusi
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT: KHOIBA

Čtvrtek 25. 10. 2007
Vystupují:
khoiba, minimal orchestra (fr)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika