Poslední letošní koncert Ohm Square

Poslední letošní koncert Ohm Square

23. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci večera EuroConnections vystoupí v pátek 16.listopadu v Paláci Akropolis domácí klubová stálice Ohm Square a francouzsko-americký projekt Dinner At The Thompson\'s. Pražská sestava v čele se zpěvačkou Charlie One si před českým publikem zahraje naposledy před vydáním nového alba, které je naplánováno na jaro příštího roku.
Určitě poodhalí, kam se na nových nahrávkách vydá od popem střižené minulé desky Love Classics. Jejich hosté - francouzský producent Fablive a americká zpěvačka Lucille, neboli projekt Dinner At The Thompson's se inspirují černošskými "urban" styly jako funk, soul či hip hop a modernizují tak odkaz trip hopu z poloviny 90.let. Jsou často srovnáváni s Portishead. Vstupenky v ceně 200,- (předprodej) a 250,- na místě k dostání v kavárně Akropolis a sítích Ticketpro (+poplatky).

Dinner At The Thompson´s
Projekt Dinner At The Thompson's těží maximum z napětí mezi zasněnými hiphopovými rytmy francouzského producenta Fablive a andělským hlasem americké zpěvačky Lucille. Dvojici už prověřila zátěz více než tří stovek koncertů po celém světě. Originalitu a hudební potenci potvrdilo kritikou vřele přijaté album Lifetime On Planet Earth, které vyšlo letos v květnu předcházeno singlem Vegas. Eklektickému mixu stylů jako jsou soul, jazz, electro funk a afro-beat vládne svůdný hlas zpěvačky Lucille, která mimo jiné nějaký čas učila angličtinu v Praze. Fablive, který nahrál velkou většinu nástrojů desky, včetně těch digitálních v Dinner At The Thompson's zúročuje deset let pilné práce na filmové hudbě a nejrůznějších hudebních projektech. Z nichž nejznámější je asi rapová skupina Uneat. Datt se díky široké škále vlivů vzpíná zařazení do stylových škatulek, často se o nich mluví jako o výrazných představitelích současného trip hopu a jsou srovnáváni s Portishead nebo Herbertovým spojenectvím se zpěvačkou Dani Siciliano. Jejich nervní downtempo posluchače přímo elektrifikuje a kdo se od dvojice nechá pozvat na večeři, nebude litovat.

Datt

Hudebník Fablive pochází z francouzského Le Havre a posledních deset let shromáždil ve své diskografii úctyhodný počet pamětihodných počinů. Vystudoval sice matematiku, ale po promoci se rozhodl věnovat se na plný úvazek hudbě. Působil v celé řadě skupin, od reggae, jazzu až po rock, ale na konci století se nakazil hiphopovým virem, který je silně cítit v hudbě jeho dvou projektů Moogon a Uneat. EP posledně jmenovaných "Re-Cycle" našlo místo v taškách DJů po boku nahrávek se značkou undergroundového labelu Stones Throw (Madlib, J Dilla). Jejich zvukový technik Dave Cooley se postaral o mix debutového alba jeho zatím posledního projektu Dinner At The Thompson's. Fablive na něm začal pracovat po setkání se zpěvačkou Lucille. Newyorčanka s francouzskou krví byla členkou volného sdružení básníků a rapperů Mandala. Mezi léty 2000 a 2007 působila Lucille jako DJka v pražském Rádiu Express.

Ohm Square
Ohm Square vznikli v roce 1996 spojením tří výrazných osobností české klubové hudby - jmenovitě Jan2, Jan5 a Dušan Only One s britskou vokalistkou Charlie One. Jejich debut Ohmophonica z roku 1998 se nesl na vlně populárních stylů drum'n'bass a breakbeat a slavil v České republice velké úspěchy (album roku podle časopisu Rock&Pop). Nahrávka vyšla na německém labelu MFS a píseň Pillow figurovala v mixu DJ Kicks Nicolette (spolupracovnice Massive Attack). Progresivnější a temnější album Scion následovalo v roce 1999 produkované Duncanem Forbesem (Spooky). Po něm se Ohm Square odmlčeli a vědět o sobě dali o šest let později s Love Classics. Nahrávka překvapila nejen kvalitou, ale i změnou stylu, kterému dominoval rovný beat s odkazy na disco a pop. Album letos dostalo celosvětovou distribuci díky labelu Mole Listening Pearls. Ohm Square jsou oblíbenci filmařů a jejich skladby často znějí z filmového plátna (Samotáři, Divoké včely). Na začátku letošního roku skupinu opustil Dušan Only One a zakládající členové doplnění o Jiřího Stivína a Lucy Fillery pracují na nové desce, která by měla vyjít na jaře příštího roku.

www.myspace.com/dinneratthet
www.myspace.com/ohmsquare
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS:

Pátek 16. 11. 2007
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
ohm square (cz) + dinner at the thomson´s (francie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika