Britský Meccamix pro české publikum?

Britský Meccamix pro české publikum?

24. 10. 2007  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (42)
Hned dvě premiéry na mne čekaly páteční večer v pražském klubu Mecca. Jednou z nich, bylo vystoupení asi nejlepšího rádiového DJe v UK a druhou má premiérová účast na párty zvané Meccamix. Velice jsem se těšil. Ale znáte to, ne vždy je vše tak, jak si to představujete.
Mnozí možná podotknou, že nejlepší radiový DJ je přeci Pete Tong. Můj názor je ovšem takový, že Pete je bezesporu legendou a proto si nezaslouží srovnání. Je to prostě svá vlastní kategorie. Jak jsem se již zmínil, Steveho Smarta jsem ještě neměl možnost slyšet a proto jsem byl zvědavý, co si pro nás přichystá a jak zní aktuální londýnský sound.

Do klubu jsem dorazil pár minutek před půlnocí. Venku byla docela solidní fronta skládající se převážně z cizinců. Naštěstí se mi jí podařilo krásně obejít a v klubu jsem byl ani ne za dvě minutky. V šatně na mne čekalo příjemné překvapení. Desetikorunka za odložení mích svršků není tak moc v porovnání s cenami na baru, o kterých jsem se měl přesvědčit později.

meccamix

Bohužel od této chvíle začaly převládat spíše negativa než pozitiva celé noci. Hudba jela docela slušně, ale z ničeho nic se z reproduktorů začala linout RnB music a na provizorním pódiu se objevil Filip Trojovský. Prý „hvězda“ reality show Big Brother. Bohužel, tyto pořady nejsou zrovna mým šálkem kávy a tak, kdyby se tato rádoby celebrita tak vehementně nepředstavovala, ani bych nevěděl, že se někdo s takovým jménem pohybuje mezi párty people. „Vtipnými“ komentáři se snažil komentovat právě začnuvší módní přehlídku oblečení značky Von Dutch. Modelové a modelky sklízeli obdiv slečen a pánů, jako by snad něco nadpozemského zavítalo do klubu Mecca tu noc. Nespletl jsem se? Jsem vážně na jedné z nejlepších house parties v České Republice? Upřímně mohu říct, že „vtipné“ komentáře pana Trojovského, přehlídka vyumělkovaných modelů a modelek a v neposlední řadě RnB music mne utvrdili v tom, že je nejvyšší čas začít se posilovat alkoholem. Odebral jsem se tedy na druhou stage, kde se, díky bohu, hrála taneční hudba, a kde v onu chvíli nebylo tolik lidí a nemusel jsem čekat dlouho na baru.

Naštěstí cca po 30ti minutách byl konec utrpení nazvaném „módní přehlídka“ a z reproduktorů se začala konečně linou house music. I provizorní přehlídkové molo zmizelo a parket se konečně mohl začít otřásat pod nohami tance chtivých lidí. Zvuk je v Mecce opravdu dobrý, až jsem byl sám překvapen. Vybavení a dekorace jsou dle mého mínění také na vysoké úrovni, bohužel je zde stále jedno velké ALE.

Pakliže se tento klub prezentuje jako jeden z nejlepších v ČR, měla by tomu odpovídat i hudební produkce, nemyslíte? Sám jsem s touto myšlenkou do klubu také šel, ale bohužel jak jsem záhy zjistil 99% lidí chodí do klubu zřejmě proto, aby někoho „sbalilo,“ opilo se, popřípadě požilo jiné podpůrné prostředky a hudba je spíše doplněk, který beztak nikoho moc nezajímá.

meccamix

Bohužel na toto zřejmě přistoupili i DJs a tak jsem 4krát za noc mohl slyšet tracky jako David Guetta – Love is gone nebo Dave Spoon – At night. Nic proti, ale nejsme na diskotéce, to zaprvé a za druhé, stačí přeci zahrát track jednou. Nebo si vážně myslíte, že jsou tyto songy tak populární? V tom případě zřejmě někdo zaspal dobu. Nechci být stálým kritikem, ale opravdu mi přišlo, že DJs hráli spíše tak, aby ve svém setu „namrskali“ co nejvíce hitů, než aby předvedli kvalitní výkon plný skvělé house music. Proto jsme za celou noc slyšeli hity jako Jay Dee – Plastick Dream, Underwold – Born Slippy, Bodyrox – Yeah Yeah v remixu od D Ramirez, Feede le Grand – Put Your Hand Up For Detroit, Arno Cost and Arias – Magenta, jak jinak než s Acapellou Show me the love, Dirty South – Let it go (tento track zazněl také asi třikrát), David Guetta – Baby when the light, Armand van Helden – You don´t understand me, Fat boy Slim – Right Here a Star 69 a mnoho a mnoho dalších. Myslím, že příště by se club Mecca mohl prezentovat jako „Diskotéka“ než jako vyhlášený pražský klub.

Naštěstí ale přijel i host. Tu noc host s velkým „H“. Steve Smart, který nám ukázal, jaký je rozdíl mezi naší klubovou house scénou, kterou, co do vzdělanosti publika, považuji za absolutně nulovou, a clubovou scénou ve světě, chcete-li Britskou. A rozdíl je to velký a prohlubuje se a prohlubuje. Měl jsem možnost se ráno bavit se Stevem osobně. Když jsem se ho zeptal, co si myslí o tom, co DJs z našich luhů a hájů hrají, se slovy „No comment“ otočil oči v sloup. To si myslím mluví za všechno. Sám jsem nevěděl, zda-li brečet nad tím, co se u nás prezentuje jako kvalitní house music nebo se smát tomu, že to někdo za kvalitní house music dokáže nazvat.

Nejsem častým návštěvníkem klubu Mecca, ale pevně doufám, že módní přehlídka a to vše okolo byl jen jakýsi výstřel do tmy a že dostojí i své pověsti a ona kvalitní hudba se tam opravdu bude hrát. Pakliže ne, nezbude totiž těm, které opravdu zajímá hudba a ne „panenky“ či „steroidoví panáci,“ vyjíždět do zahraničí, protože zkušenost je taková, že tu noc si budete pamatovat minimálně půl roku, na noc v Mecce si mile rád nevzpomenu již další víkend.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MECCAMIX

Pátek 19. 10. 2007
Vstup: online předprodej 250 Kč, na místě 450 Kč, VIP 490 Kč
Vystupují:
dj Steve smart, Kuba Soulcheck, Marty Crow, djs Bon Finix & Scar Coke
Další informace
42 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Karel
26. 10. 2007 | 20:56:12
+0 | -0
Vždyť se podívejte co nablil za program slavný Jája do nového klubu Daylong v čerstvě otevřeném Palladiu!!! Hovado zkorumpované vymaštěné!! Takový lidi by mohli už táhnout do hajzlu!! Techno rulezzz:-)))
Karel
26. 10. 2007 | 20:53:04
+0 | -0
Proto budem vždy pozadu!!! Ti lidi co si říkají promotéři nebo produkční to dělají jenom pro love, fet a děvky! pro nic jiného!! To by jste mohli už dávno vědět!!!
Jay
26. 10. 2007 | 15:09:13
+0 | -0
Ja se obavam,ze MartyCrow nema zadnou predstavu o novych,nebo zajimavych trackcich .

To co hraje,jsou z podstaty hitovky,nebo nekolik let stare songy,ktere omyla kazdy tyden,v setu zadny vyvoj,nebo posun,mozna jeden novy song do mesice.

Dale tracky,ktere hraje jsou jiz davno za svym hitovym vrcholem .

Pokud nezmeni svuj tracklist ,mel by prestat hrat na party s tak vysokou urovni,jako je meccamix,protoze je jeji ostudou.
black birdy
26. 10. 2007 | 15:05:44
+0 | -0
http://www.martycrow.com/

LOOL
kid
26. 10. 2007 | 14:58:12
+0 | -0
2Marty:

na co hned tak útočně a arogantně, technika tvýho mixu je na vysoký úrovni jak už tady bylo psáno, ale myslím, že ten dotyčnej chtěl poukázat na to, že by to chtělo trošku větší rozsah tracků než doposud. Je hromada skvělejch tracků od vocal před happy a disco až třeba po tribal house, který nejsou tak moc provařený jako pecky jako Love is Gone a Destination Calabria a jiných /ať se to tu stále neomýlá/ a přitom myslím, že bys s nima sklidil určitě velkej úspěch a co do chytlavosti a veselosti si s těma znamejma kolikrát nezadají...

Jay
26. 10. 2007 | 11:54:37
+0 | -0
To Marty,ty nemas soudnost ...

26. 10. 2007 | 03:10:37
+0 | -0

to everybody

Myslím, že diskuze se skvěle rozvinula jak po negativní stránce tak po pozitivní....níže jsem četl ještě od nějakého mamlase, že hraji 2x za noc jeden track,...opět jediné co ti s politováním na to odpovím - až se mezi tím davem prorveš, který už tradičně na party Meccamix díky její úspěšnosti býva, přijď mi radeji osobne rict ze jsem neco hral spatne, protoze kritizovat umi kazdy, ale muzes si nekdy zkusit smichat nejakou tu desku nebo rozpařít Meccu...pokud si myslíš, že je to tak lehké, určitě ti dáme příležitost ( ovšem nejdříve někdy v neděli odpoledne na zkoušku ), aby jsi nám to předvedl ((-. Do té doby asi jako každý budu tohle brát jen za pouhé plky do větru a spíše vyjádření tvých komplexů.



Nicméně díky všem za podporu na Meccamixu a ostatních parties, stejně jako Adore Vás zvu na party Rehab, protože je to nejlepší lék na Vaši "hudební nemoc" a jak říká klasik: "SHAKE WHAT YA MAMMA GAVE YA!!!"



MC (-;
heap
25. 10. 2007 | 20:53:46
+0 | -0

Martinez

Nevim jak to souvisi s tim co jsem ti napsal, ale ano. V Mecce se o vybaveni staraj (napr. technika pro DJs - novy efektor apod.), zvuk je tam dobrej a interier se da srovnavat zatim snad jen s Radosti (no rozdil od toho zvuku)

Jinak aby sis nemyslel, nejsem zadnej sampon nebo neco takovyho a furt je pro me nej prazskej klub Roxy, ale to co jsi napsal, mi neprijde adekvatni presentovat na netu - resp. tomto serveru. (jako novinar) Hodilo by se to vypravet nejakejm kamosum nebo napsat do nejakyho blogu. Tady musim souhlasit s Petrem - zkus si nekdy precist report od Myclicka z techno.cz, ten podle me pise NEJ reporty v Cechach a to na ruzny akce, stylove hodne rozmanity....

25. 10. 2007 | 20:40:34
+0 | -0

to HEAP

cetl jsem si to po sobe a nasel jsem: "...Zvuk je v Mecce opravdu dobrý, až jsem byl sám překvapen. Vybavení a dekorace jsou dle mého mínění také na vysoké úrovni..."



fishgodeep
25. 10. 2007 | 20:40:22
+0 | -0

to wohlmuiva

ja bych sem drogy absolutne netahal, protoze ty ke scene patri a patri k radoby honoraci ktera meccu navstevuje... s tim se nic nenadela



znam dost lidi kteri do meccy chodi za hudbou ale i dost lidi kteri se tam chodi seznamit, ale od toho preci spolecenske podniky jsou. To by si pak mohl kazdy kalit doma ;))



mecca je fajn, travim tam rad vecery, uvolnim se, odreaguji, zapomenu na starosti a pobavim se



zmena interieru v prednim baru se mi libi a trochu mi tapety na stenach pripominaji Radost FX



a urcite jsem zvedavy na novy club Daylong, uvidime jak zamicha na nasi neexistujici scene kartami



krasny vecer

25. 10. 2007 | 20:13:42
+0 | -0

to PETR

Jak jsem psal nize...nekritizuji KLUB MECCA jako takovy a vsechny jeho noci, ale popisuji pouze konkretni noc, kterou jsem mnel moznost navstivit...to ze jsem to napsal jak jsem to napsal je muj pocit...Neznam Vas ani odtstani djs osobne a proto nemam duvod komukoliv se mstit nebo ctenarum lhat...



Jen by mne zajimal Vas osobni nazor, jake publikum Vy vlastne ocekavate ci jaka je Vase cilova skupina? Na obrazovkach ve Vasem klubu jsem videl behat napis "The best music club in prague" ci tak neco...pokud vim nestalo tam" the best fashion club in prague" a jak jsem poznamenal,dle meho je klubova scena na bodu mrazu a proto bych doufal, ze Vy jakozto produkcni klubu se to budete pokouset zmenit a ne jen tetnto bod mrazu udrzovat...



Ale to jsem se dostal uz nekam kam jsem nechtel...report jsem napsal tak, jak jsem onu konkretni noc citil...
wohlmuiva
25. 10. 2007 | 20:10:02
+0 | -0
Martine, díky za odkaz, určitě se připojím k diskuzi, jako správná "diplomatka" :-)))

Myslím, že dotyčný "kritik", zdůrazňuji uvozovky, jelikož správný kritik je v dnešní době totiž brán jako umělec, když něco kritizuje, musí o tom hodně vědět. Dotyčný, jak sám píše, není častým návštěvníkem Meccy, tudíž jeho hodnocení nemůže být ani objektivní.

Ze svého hlediska k jeho názorům bych se ráda vyjádřila takto: Podle mého je z velké části pravda, že do Meccy choděj lidi opít se a někoho sbalit. Kdo nepozoruje lidi kolem sebe, nemůže hodnotit. Já lidi pozoruju hodně a už jsem si toho všimla. Slečny s nastřelenými vlasy, výstřihem a minisukýnkami pokorně lákají samečky, až je pozvou na drink (co nejvíc drinků) a pak? Možná se nechají sbalit, možná ne. Hodně naivních slečen myslí v dnešní době dosti finančně. Díky bohu, že mezi ně nepatřím. Ale abych se vrátila k tématu. Je to pravda, do Meccy chodí hodně lidí balit opačné pohlaví (ve výjimečných případech i stejné :-)).

Ale s ostatní "kritikou" nesouhlasím. Pro mě je dobrý klub takový, který reaguje na lidi a zajímá se o to, co se jim líbí. To je vždycky podle mého správná cesta. A v Mecce to takhle funguje. To, že se hrají známé hity je naopak dobře. Publikum je miluje a navíc to všechny krásně rozproudí a roztancuje. A je snad lepší pohled z pohledu DJe na publikum, které se pod ním vlní v rytmu hudby? Myslím, že pro DJe je reakce publika tím nejdůležitějším článkem. Motivuje je to. V tom má MartyCrow pravdu a plně souhlasím.

Nový interiér se povedl, i když si asi chvilku budu zvykat, nevypadá to právě jako na klasických diskoškách, kam choděj 16letý slečinky.

A hodnocení toho, že si Mecca říká nejelepší klub v ČR? Podívejte se třeba na Karlovy Lázně. Hodně se tento klub prezentuje jako jeden z nejlepších a jak to tam vypadá! Samí náctiletí, opilí, zhulení, na drogách, na záchodech stále slyšíte, jak si někdo šňupe. Je to humus. Mecca si na nic nehraje, nehlásá do světa JSME NEJLEPŠÍ, ale žije tím, jaká je, žije pro publikum, pro kvalitní DJe, kteří reagují na publikum.

Nevím, co dodat. Meccu jsem si hodně oblíbila a ne tím, že tam hodně lidí chodí někoho sbalit, nad tím se spíš člověk pobaví, ale proto, že se tam člověk opravdu odreaguje, zatancuje, popovídá, vyřádí.
heap
25. 10. 2007 | 20:03:20
+0 | -0

Martinez

Hele, to ze nenapadas Meccu jako takovou, ale pouze Meccamix to neni pravda - si to po sobe precti. Jinak jak muzes tvrdit, ze do Meccy se nechodi za muzikou, kdyz ani nejsi z Prahy a o prazsky scene (promin jestli se mylim) toho moc nevis. Uprimne, mel jsem jit na Meccamix taky a taky jsem mel psat report, ale nakonec jsem kvuli nachlazeni a (to jde na vrub Meccy!!!)chybejicimu jmenu na guestu nesel. Ale sli tam kamaradi a rikali mi ze bomba, plno, lidi se bavili, vse ok. A o to jde, ne? Jsi DJ? Ne? Jak muzes tvrdit, ze : "...DJ, jako člověk, který má ten dar bavit lidi, něměl by jste vy se snažit o jakési "vzdělávání publika" a posouvat taneční scénu té, chcete-li, západní?" Co je to za kravinu???? To se te ptam jako DJ?? To jsi slysel kde? DJ ma v prve rade bavit! (a zapomen, ze kazdy ma to nadani) Stejne jako te ma bavit nejaka teenage komedie v kine atd...Proste je to zabava. Pokud se chces "vzdelavat", zajdi si do ND na operu...Dalsi vec - kde jako beres, ze na zapade je ta "scena" a hudba lepsi?? Mluvil jsi nekdy s nejakym FR, DE, NL ci UK DJem? Ne? Asi by ti rekl, ze se mu nejlip hraje ve stredni a vychodni Evrope....To ze jsi popletl nazev tracku, to jsem presel, to se stane...ale priste bych si jen rozmyslel prirovnavat nejakej klub k discotece pro „panenky“ a „steroidové panáky", protoze to me treba docela urazi...ty proste nemas na to (z jedne navstevy) na to, abys mohl takto kritizovat. Jinak Marty to shrnul docela dobre...
Petr
25. 10. 2007 | 19:33:30
+0 | -0

2 Nixon

To není o tom, co napíše, ale kdo to napíše a jestli je objektivní... přijít a zkritizovat vše umí každej tatar... Jak říkám nemám nic proti kritice ať je jakákoliv, ale měla by být objektivní... Co se týče mého názoru na takového člověka??? Zkuste si přečíst nějaký report od Myclicka aka Dj Face... takhle podle mě například vypadá objektivní report od člověka, který se o taneční scénu více než zajímá....
tiauuu
25. 10. 2007 | 19:12:46
+0 | -0
hezky se to rozjelo což je dobře. co clověk to názor ať již na celou Meccu nebo Meccamix nicmene jeden nazor se mi zde opravdu libil:

"Marty , upřímně, to co hraješ je katastrofa , jednou je to ok , ale aby jsi hrál každý týden , už rok to samé , to je vrchol !

Nehaj se tím, že hraješ pro masy, ale najdi si vlastní styl , nehraj nějaký track 2x za noc ."

nixon
25. 10. 2007 | 19:03:09
+0 | -0

2 Petr

A koho by sis představoval jako objektivního kritika Petře? Člověka co do reportu napíše: Jo Mecca byla super, ikdyž pro mě osobně ne??? To se v tom případě můžou tyhle weby zrušit, když nebudou moct redaktoři psát svůj názor.
Petr
25. 10. 2007 | 18:58:40
+0 | -0
Osobně nemám nic proti kritice, jakékoliv... pokud je objektivní, oprávněná a je pod ní podepsán člověk, který se dá uznávat jako kritik... Nevím kdo tady určuje hranici co je kvalitní house a co ne, ale dle mého názoru to rozhodně není výše podepsaný Martinez... Tím se nezastávám stylu hudby, který byl prezentován na Meccamixu v podání Marty Crowa apod, jen poukazuju na to, že lidé, kterým to absolutně nenáleží u nás hodnotí věci jestli jsou dobré či ne a to je celé nějak postavené na hlavu...
Adore
25. 10. 2007 | 18:36:04
+0 | -0

2Petr

Ano mam zkusenosti s bookovanim Djs a delanim parties. Konkretne delam s dalsima dvouma Djs tanecni noc Rehab v Mecce, kdy se snazime promenit na jednu noc Meccu v jakesi rehabilitacni centrum s propojenim dvou hudebnich stylu jako je House a RnB. Myslenka prave vznikla kvuli tomu, ze se na tanecni scene objevuji stale stejna jmena Dju, kteri dokola ohravaji sve stare vinyly a lidi uz ani nevi proc do klubu chodi, davno jiz prestali chodit na Djs ale chodi do klubu jako takoveho a vicemene jim je jedno co se hraje. Od toho jsme vymysleli fiktivni virus MTD (MUSICALLY TRANSMITTED DISEASES - hudebne prenosne nemoci).

Priznaky viru MTD:

Navštěvujete automaticky stejný klub(y)/bar(y) a říkáte si "Proč tady zase jsem a co tady vůbec dělám?" a přesto nevyhledáváte jiné místa.

Tykáte si s WC personálem (prvotní příznak).

WC personál zná detailně příběh Vašeho života a dává Vám rady (pokročilé stádium infekce).

Cítíte rostoucí pocit nudy a ze stereotypu a konceptů parties máte pocit tlaku ve střevní oblasti.

Konvenční stimulanty na Vás nezabírají a zvýšené dávky mají spíše opačný účinek.

DJské sety máte oposlouchány tolikrát, že je máte zaryté v paměti a zní Vám neustále v hlavě stejně, jako když náhodou ráno slyšíte The Ketchup Song.

Máte halucinace, přestože halucinogen je stále bezpečně uložen ve Vaší peněžence.

Extáze je pojem, pro Vás známy pouze z televizního pořadu Peříčko (velmi smutný příznak).

Kdo se v techto priznacich alespon trochu nenasel?Verim, ze kazdy je svym zpusobem nakazen :-) A timto bych chtela Mecce podekovat, ze nam umoznila tuto noc poradat. Produkce tim ukazala, oproti ostatnim klubum, ze se zajimaji i o externi promotery a zajimave projekty. Cimz, alespon vznika skvela konkurence v klubu a rozmanitost mezi klubovymi nocemi. Takovou konkurenci se pak zvysuje kvalita, kterou jiste lidi oceni. Proto jsem psala aby se Mecca nehazela do jednoho pytle kvuli Meccamixu. Myslim, ze produkce klubu je skvela. A nekomu se hlt libi tisickrat zremixovane hitovky letosniho leta a jinemu zas tvrdy progressive. Clanek od Martineze mi prijde zajimavy a kritika je urcite dobra i od radoby znalcu tanecni sceny, protoze to jsou TI co na parties chodi...

Vice na www.rehabnight.com
deviant
25. 10. 2007 | 18:12:18
+0 | -0

souhlas

Mecca je absolutni s..t, alespon pro me a souhlasim se vsim co tady martinez napsal. ALE!!!: proto tam nechodim a kdyz se tam nekomu libi, tak prosim, aspon maj samponi kam chodit.



Ovsem nejvic souhlasim s Martinezem v jedny veci: lidi do meccy nechodi kvuli hudbe. Ona tam taky malokdy je dobra. Ty svetly vyjimky jsou jen, kdyz prijede dobry zahranicni producet, ci DJ a to se stalo zatim jen parkrat. Ale na baleni kocicek , ktery cekaj na baru az je nekdo pozve na drink je to dobry misto. Tak asi proto je oblibeny:)) Peace
fishgodeep
25. 10. 2007 | 18:01:38
+0 | -0

to Adore

podivej se, ma dobry vyber pisnicek , nevytahava zadne stare pecky a ma dobry styl,



je to muj nazor za kterym si stojim

25. 10. 2007 | 17:44:14
+0 | -0

Petr

Petre, sam dobre vis, ze zde zadna pravda neexistuje. Jsou lidé, kteri do Meccy chodi radi, protoze... jsou lide, kteri tam chodi, ale... a jsou lide, kteri tam nechodi, protoze... To je preci uplne v poradku! Nerad bych ale, abychom se dostali do stavu, kdy budeme muset jeste dodatecne uvadet, pro ktery typ lidí je dany report urcen. Jsem presvedcen o tom, ze zde nepripravujeme clanky pro stádo ovcí, ale pro lidi, kteri si dokazi udelat sami vlastní nazor. Jak sam i v diskuzi vidis, nekdo s clankem souhlasi, nekdo naopak ne. Proc ale pisu, pokud budeme napdat reportery se slovy, ze maji potrebu hledat chyby a schazovat praci jinych, tak to tady muzeme vsichni zabalit s svět tanecni sceny bude zcela bez chyb, tudiz nam nezbyde nic jineho, než být slepě stastny, jake to tu mame...
Petr
25. 10. 2007 | 17:28:01
+0 | -0
Hrozně mě baví, jak někteří rádoby znalci taneční scény a pseudokritici neustále mají potřebu něco shazovat. Upřímně, kdo z vás kdy dokázal vyprodukovat jakýkoliv mejdan...??? Kdo z vás někdy zkusil jaká to je práce zabookovat zahraničního Dj a zajistit mu veškerý komfort a dodržet veškeré podmínky, které má napsané ve svém rideru??? Nevím jestli se autor tohodle rádoby reportu považuje za nějakého ortodoxního undergound clubera, ale přijde mi jakoby na party, která byla více než úspěšná a měla skvělou atmosféru potřeboval něco zkritizovat za každou cenu. Ona je to asi taková česká vlastnost schazovat něco co je úspěšné a není to ani poprvé ani naposled, kdy kvalita je oceněná spíše za hranicemi než u nás... Jen pro informaci cituji slova Steva Smarta z jeho stránek:



"Friday Night Kiss kicks off at 7pm this weekend with some amazing new tracks to showcase, then I am straight off on a flight to Prague to play the wonderful Mecca Club that evening, just hope my flight stays on time!!! I love playing there as it is a very 'stylish attention to detail' club and such lovely people. Will get to spend a bit of the day in Praha before I head back for Saturday Floorfillers at 8 which will be big!"



Vystihl to naprosto přesně, Mecca je místo, které je do detailu vymyšlené a nabízí svým hostům absolutní komfort ve všem. A co se týče tracků, které djs několikrát opakovali, tak to není nic neobvyklého, například Steve neslyšel set ani Marty Crowa ani Kuby Soulchcka a proto třeba do svého setu zařadil track, který oni už hráli, pokud jsi tak zcestovalý a znalý festivalů, pak jistě budeš vědět, že to není ani na velkých open air akcích nic výjimečného... Já jen, že celé tohle je téměř k smíchu a ty jsi přinejmenším neobjektivní...

25. 10. 2007 | 16:07:53
+0 | -0

EDIT 2

To ANDORE...

Ano a to je to na co jsem se ja snazil poukazovat...Kritika nebyla na jednoho konkretniho Dje nebo na cely klub Mecca, ale na konkretni noc...chtel jsem jen lidem zprostredkovat,jak na mne cela hudebni produkce a cely onen vecer pusobili...proto se pripojuji k nazoru, ze Mecca neni jen Meccamix a nema se vse hazet jen do jednoho pytle...



To Marty Crow...

paklize by jsi mel zajem a chut, ozvi se mi na Martinez AT poslouchej.net , rad bych se pozeptal jeste na par veci atd...samozrejme vim ze to nemas za potrebi atd, ale pokud preci jen, budu rad...
Adore
25. 10. 2007 | 16:00:07
+0 | -0

2fishgodeep

prvni chci rict, ze clanek rozpoutal opravdu zajimavou diskuzi. Uz jsem se do ni nechtela dale vmesovat. Ale po precteni nazoru od fishgodeepa, kdy mi primo ztuhla krev v zilach a vyskocil mrtvolny pot na zadech kdyz napsal ze Dj Lafayette hraje mooooc dore a byl lepsi jako rezident Meccamixu!!! Snad kazdy kdo ma hudebni sluch vi, ze Lafayette neumi vubec mixovat a jeho sety pripominaji spise navolno pustene CDcko nekde doma.

Jinak bych Meccu nehazela do jednoho pytle kvuli Meccamixu. Je tam nekolik dalsich klubovych noci, ktere se lisi hudebnim stylem a obsazenim, takze je rozhodne z ceho vybirat.
fishgodeep
25. 10. 2007 | 15:47:30
+0 | -0

reakce - Meccamix & Marty Crow

tak prvně k Martymu.. Marty, já mám pocit, že se Mecca prezentuje jako klub který hraje jedinečný, kvalitní moderní house a že pro masa lidí nehraje. Trochu si protiřečíš.



Podle mého by rezidentem Meccamixu byl lepší dj Lafayette, ale chápu že tam není jelikož ho v Mecce můžeme slyšet každou středu + někdy i víkendy. A že hraje moooc dobře.



Na Meccamixu si vážím druhé stagei a to projektu sElectro. Škoda jen že se dole moc zatančit nedá ;)



Doufám že se v Mecce dost dlouho Lee Dagger neukáže protože jsem ho slyšel minulý rok dvakrát na Meccamixu, na silvestra , na Mácháči a minulý Meccamix prý předvedl něco šíleného, ale na Mácháči si to dával :)



Ještě musím Mecce poděkovat za noc s Rogerem Sanchezem. Byla to nej párty kterou jsem v naší republice zažil.
Kika
25. 10. 2007 | 15:45:17
+0 | -0
Mecca je skvělá, a podle mého názoru nejlepší klub v Praze, kde to nesmrdí levným chlastem, neválí se tam 16ti letý děti a smrad ze záchodu se nerozplívá po celém klubu, plus luxusní tanečnice a milá obsluha za barem. Co se týče Meccamixu, je to skvělá party a když se to někomu nelíbí, tak ať tam nechodí. Ale zajímavý je, že to tam je vždy k prasknutí!

ps: VIVA MARTY!!!!!!!:)

25. 10. 2007 | 15:44:25
+0 | -0

2Martinez

Zdravim opet a díky za reakci... Nemel jsem v umyslu kritiku stahnout na sebe, ovsem jen jsem trosku hajil jmeno party Meccamix a i trošku svuj styl, ktery hraju...vim, ze jako dj, ktery bavi pri jeho setu celou Meccu - respektive by mel bavit, tak nemohu vyhovet vsem a i kritika me naopak povzbuzuje ke zlepseni. Ovsem trosku Martinez nevystihl muj nazor - nejsem pro to, aby se hrali tracky jako At night 4x za vecer. V mem setu se objevi kazdy track jednou a troufam si rict, ze technika jaka mixuji je dost podle publika dokazujici, ze si alespon vsimnu, ze v prubehu dvou hodin nezahraji track vice nez jednou ((-:

Nicmene diky za nazory, ja doufam, ze se budou lide bavit pri mych setech jako doposud, naopak doufam ze to bude i lepsi a ze bude stale tolik rukou nahoře, jako bylo doposud....protoze to je prave ta sila, ktera nas DJe žene dopredu a dava motivaci byt lepsi a lepsi, s tim asi kazdy dj bude souhlasit,...ze neni nic lepsiho, nez si vychutnat rev a piskot lidi...



Takze see u @ Mecca a doufam, ze se budou dalsi party vsem jen a jen libit...



MC

25. 10. 2007 | 15:36:37
+0 | -0

EDIT

Tak ani ne par hodin po tom, co byl článek zveřejněn se zde rozpoutala pěkná diskuze. Oceňuji i zapojeni Djs z Meccy, netušil jsem, že můj report rozpoutá takový rozruch. Dovolím si tedy pár vět, kterými bych chtěl reagovat na celou, zde vzniknuvší, diskuzi.



Jedna z věcí je, že jsem nepsal kritiku pouze na DJe jmenem Marty Crow, ale na celou, tu noc hrající, produkci. Jak jsem již řikal, oceňuji zapojení Dje z meccy do diskuze, kde v tomto směru vyzdvihuji roli internetu, který nám vubec tuto diskuzi umožňuje a může tak dojít k zajímavé konfrontaci.



touto cestou se také omlouvám za špatné pojmenování tracku od Armanda Van Heldena.



Další věc, na kterou si neodpustím rekaci je, má návštěvnost meccy. Rozhodně jsem v tomto klubu nebyl poprvé, ale tento report byl o konkrétním meccamixu, hodnotil jsme tedy produkci onu konkrétní noc, možná někdy příjde i řeč na celkovou hudební produkci v tomto pražském klubu, ale to je na delší zkoumání...ANO Z Prahy rozhodně nejsem, ale...

... za tu dobu co se hudbě, respektive taneční hudbě, věnuji, jsem měl možnost navštívit nespočet kvalitních i méně kvalitních parties...poslední cca 3 roky jsou to převážně akce v zahraničí. Proto jsem si také neodpustil onen poslední odstavec. Po zkušenostech z Francie, IBIZY, Velké Británie ale i ze sousedících států jsem si jako člověk, který informuje čtenáře, dovolil srovnání.



jak DJ Marty Crow poznamenal, lidi tracky typu Love is gonne 4 krát za noc baví...ano, je to tak, ale němělo by jste Vy, jako na DJ, jako člověk, který má ten dar bavit lidi, něměl by jste vy se snažit o jakési "vzdělávání publika" a posouvat taneční scénu té, chcete-li, západní? Neřikám, že hitovky nejsou potřeba, ano lidé to mají rádi, ale proč 4krát za noc?A prosím, nesnažte se popřít, že Love is Gone a At Night nezazněli každý minimálně třikrát.



na závěr si dovolím snad jen opět poznamenat, že celá má kritika nesměřovala na DJe Marty Crow, který si bohužel onu kritiku stáhl na sebe, ale na celou hudební produkci, tu noc od českých djs prezentovanou...

25. 10. 2007 | 14:27:44
+0 | -0

2Martinez

Dobrej report. Dal jsem meccamix 2x a fakt tuhle party nebrat. Dost me bavi PR texty k tyhle party. kdy se z prumernej UK djs delaj hvezdy svetovyho formatu a pak vystrihnou set, jakej tady zahraje kazdej druhej dj na lokalni diskossce. Co se tyce publika v Mecce, tak tam ty lidi nejsou tak zabrzdeny, napr. kdyz byli Filterheadz, tak se na hlavni stagei hralo techno a dole minimal a rozjeta atmo byla v celym klubu.
Glazy
25. 10. 2007 | 13:07:47
+0 | -0
Mecca nabízí to nej ,co se v Praze dá najít. Ať už se jedná o interiér, hudbu, zábavu či djs. Kritika se vždycky najde, stejně jako pochvala. A já můžu jen chválit,protože kdykoliv se jdu do Meccy pobavit, vždycky to dopadne nad mé očekávání ,což se o jiných rádoby klubech v Praze říci nedá. Takže DIKY -Mecca forever :) PS: K poslednímu Meccamixu se bohužel vyjádřit nemůžu,ale všechny ostatní byly super! A věřím tomu,že jestli tento nedopadl nejlíp,tak příští Meccamix bude zase pecka :)
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika