Sonority: Zatím jsem ještě nedospěl

Sonority: Zatím jsem ještě nedospěl

30. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci blížícího se indoorového festivalu elektronické hudby, již třetího ročníku New New!, jsme krátce vyzpovídali také jednočlenný projekt Sonority, který se  listopadového festivalu rovněž zúčastní.
Jak jsi se dostal k produkování?
Je to tak čtyři roky nazpátek. Ve spoustě skladeb mi prostě něco chybělo a to něco jsem si tam chtěl dodělat, třeba rozvinout rytmus apod., aby se to dalo poslouchat. Hodně věcí mi přišlo spoutaných, stylově i hudebně.

Hudebně inklinuješ k IDM, proč?
IDM je pro hudbu kterou dělám jen jakási nálepka k přiblížení těm, co ji neslyšeli. Nesnažím se o nějaké stylové odlišení své tvorby vůči jiným. Jsou v ní prvky mikrosamplingu, click´n´cuts, drill&bassu... A upřímně, IDM [intelligent dance music – pozn. red] je v podstatě hloupá zkratka, hudba nemůže být inteligentní.

Kdo tě nejvíc inspiruje?
Okamžik či jev, ve kterém se děje cosi neuchopitelného. Konkrétně jde o zvuk, který slyším, vnímám a ten mi sám evokuje další postup. Poslední dobou to bývá hlavně zvuk záchodových trubek.

Pocházíš ze Židlochovic. Vzpomeneš si na dospívání, byly u vás v okolí elektronické párty?

Já zatím nedospěl, navíc se na to ani nechystám. Akce spojené se zajímavou elektronickou hudbou tu moc nejsou, jen takové ty tuctové párty bez špetky inovace, jaké vídáme po celé republice. Je tu ale několik výborných lidí, kteří se snaží tuto horu fádnosti bojkotovat a pořádají skvělé akce spojené se zajímavou hudbou. Ovšem ty zas nejsou tolik zajímavé pro masu lidí.

Považuješ to, že nebydlíš ve větším městě jako handicap, co se týče elektronické scény?

Spíš je to výhoda. Větší svoboda, rozhled, životní prostor. Na akci není problém někam zajet. A dokavad do Židel nepřestanou na zimu lítat havrani, tak se odsud nehnu.

Proč by lidé měli jít na festival New New 2007?

Nechám se podat... To je celkem jejich věc... ale když jim někdo strká až pod nos tak zajímavá a jedinečná jména, která u nás patrně už nikdy slyšet nebudou moct, tak bych na jejich místě tu šanci nepromarnil. Navíc je to akce pořádaná díky lásce k hudbě lidma, kteří si kladou za cíl dát prostor zajímavým a novým projektům, a právě volba těchto jmen je jasným důkazem, že nejde o kasovní záležitost jako tomu často na větších akcích bývá.

www.newnew.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika