Bonobo představí v Roxy svůj live projekt

Bonobo představí v Roxy svůj live projekt

01. 11. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Všem fanouškům labelu Ninja Tune - a nejen těm – přijede 13.11. 2007 do Roxy představit britský producent, DJ a skladatel Bonobo svůj živý hudební projekt. Na podiu se objeví hned sedm(!) muzikantů, kteří zahrají všechny známé hity z Bonobova repertoáru.
Bonobo (vlastním jménem Simon Green) si vybudoval velký respekt hned svým prvním albem Animal Magic z roku 2001, vydané pod značkou Tru Thoughts, což je nezávislé vydavatelství v Bightonu. které se stalo malou líhní pro velké talenty. Skrze Tru Thoughts se Bonobo prosadil a byl v roce 2001 přizván do elitního klubu Ninja Tune. V současnosti hájí barvy Tru Thoughts např. Alice Russell, The Bamboos, TM Juke, Quantic a také Barakas, což je další jednočlenný projekt Simona Greena alias Bonoba, kde se věnuje spíše deep jazzu, drum´n´bassu a breakbeatu.

bonobo

První album pod Ninja Tune vydal Bonobo v roce 2003 a neslo název Dial 'M' For Monkey. Krom toho, že sklidilo velký úspěch, tak předznamenalo Bonobův nezaměnitelný hudební rukopis. V roce 2005 přispívá do Solid Steel mixů (Ninja Tune) svým dílem It Came from the Sea. Z aktuální tvorby je na světe album Days to come, které vyšlo minulý rok, obsahující např. hit Nightlite s vokály Bajky. Pokud se však podíváte na kompletní seznam vydaných alb, remixů, kompilací, singlů, tak se s klidem dostanete přes číslo patnáct a každý si zaslouží minimálně nadprůměrné hodnocení. Sám Bonobo tvrdí, že už je dosti znuděn neznalými novináři, kteří ho škatulkují pouze do dvou pojmů: „chillout" a „downtempo“. A má pravdu! Pomíjejí tím tak jedinečnost jeho tvorby, která vzniká na hranici experimentů s různými styly hudby (ethno, broken beats, jazz, soul, funk…) a jeho vlastním vnímáním a naléhavostí sdělit své pocity dalším lidem právě skrze své skladby..

Pražské vystoupení bude o to cennější, že se nejedná o klasický DJ set, ale o opravdový koncert se vším všudy. Nenechte si proto ujít tohoto unikátního umělce a jeho band, který vám dá tímto nahlédnout do své hudební dílny plné emocí.

www.myspace.com/sibonobo
www.bonobomusic.co.uk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BONOBO LIVE

Úterý 13. 11. 2007
Vstup: 290 Kč
Vystupují:
Bonobo + 6 dalších muzikantů
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
obcese
03. 11. 2007 | 16:58:32
+0 | -0
Ani jeden jediný comment. To snad bude v Roxy k hnutí :) ! Těším se!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika