Transmission očima naši redakce

Transmission očima naši redakce

04. 11. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (10)
Na čtvrtý díl Transmission jsme byli velmi zvědaví a snad i proto jsme se na ni vydali v hojném počtu. Zajímalo nás jak si agentura United Music se svou druhou party v Sazka Areně poradí a zde si můžete přečíst některé naše názory.
jaraJára: Sazka Arena podle očekávání nezklamala. Luxusní prostředí největší areny ve střední Evropě stálo rozhodně za to. Lidí přišlo poměrně dost a potvrdilo se tak, že je trance u nás nadále styl no.1. Byl jsem také velmi zvědavý, jak si T servis poradí s ozvučením prostoru, když nebude stage postavena uprostřed tohoto kruhového kolosu. Agentura se zhostila daného nelehkého úkolu naprosto perfektně a výsledek byl nad očekávání dobrý. Hudební stránka už mě však potěšila o něco méně. Hlavní hvězda, holanďan Ferry Corsten, už by podle mě neměla být lákadlem, na které se snaží promotér přilákat co nejvíce lidí. Above&Beyond předvedli o něco lepší výkon, ale stále jsem měl pocit určitého déjà vu, aneb: Něco takového už tu bylo. O to více jsem se těšil na zlatý hřeb večera, kterým pro mě byl Scot Project. Hard trance je styl, který se u nás ještě zatím naneštěstí moc „nenosí“. Bohužel pro mě byl hodně velkým zklamáním. Set neměl dobrý vývoj a celkově mi připadal jako velmi nevyrovnaný. Každopádně jsem rád, že United Music zkusila pozvat někoho nového a doufám, že v tomto úsilí vytrvá a brzy se dočkáme dalších zástupců tohoto stylu u nás. I přes tyto nedostaky, se však partypeople bavili a to je na každé party přece to nejdůležitější. Celkově bych tedy akci hodnotil jako povedenou, ale doufám, že do budoucna se dočkáme i nějakých nových jmen v line-upu.

honzinHonzin: Na TM4 jsem se opravdu těšil, jelikož se jednalo o další ze série stejnojmených párty. Lokace pro toto vydání byla zvolena více než dobře.Jedinečnou akci hostila jedinečná Sazka Arena, lepší místo pro mne na párty snad ani neexistuje. Vše bylo dotažené do posledního detailu a vystupujiíci interpreti přesně dodrželi to co jsem od nich očekával. Hvězdou večera byli Above and Beyond a Scot Project. Jediné co mi na této párty vadilo byli bezohlední návštěvníci párty a kouření mimo vyhrazená místa. Dotyční provinilci by se měli nad sebou zamyslet, jestli opravdu byli natolik unavení, že nemohli udělat těch pár kroků do vyhrazeného prostranství.

dance-girlDance girl: Očekávala jsem nejlepší party tohoto roku, ale bohužel jsem se nedočkala. Vezměme to pěkně popořádku. Prostor Sazka areny byl vybrán skvěle, organizaci zvládla UM na jedničku, proti cenám nemám sebemenších výhrad. Na lasery, intra a ostatní doprovodný program si rovněž nemůžu stěžovat. Co se týče DJs: San společně s Jan Johnston party skutečně rozproudili, jejich výkon hodnotím velmi kladně. Oproti tomu set Above & Beyond pro mě byl jedna velká nuda. Náladu mi spravil Ferry Corsten - sice jsem čekala, že zabrousí spíše do oblasti electra než upliftu, i přesto měl však set velmi vydařený. Chválím zejména za Brainbox a Out Of The Blue. Megamix jsem neslyšela, takže nemůžu hodnotit. Králem večera se stal však bezesporu elegantní Christopher Lawrence. Prvních pár tracků jeho setu se neslo spíše v tech-trancovém duchu, velmi rychle však Christopher přešel na svůj typický psytrancový sound. A že to byla jízda! Jako poslední se nám představil Scot Project, jehož set hodnotím jako největší zklamání večera, a společně s vystoupením Above & Beyond i jako nejslabší hudební výkon večera. Místo očekávaného hutného hardtrancu se mi dostalo spíše tech-trancu (místy kombinaci s upliftem), a když se někde objevily hardtrancové náznaky, velmi rychle zase zanikly. Celé party však chybělo to nejdůležitější - lidé, kteří by si ji užili. Ať již mluvíme o ne příliš vysoké návštěvnosti, či o atmosféře, jež se pohybovala jen nepatrně nad bodem mrazu. Kvůli nulovému nadšení publika a dvěma nepovedeným Djským výkonům hodnotím tedy tuto party (čistě subjektivně) jako průměrnou až podprůměrnou.

DaveDjDkDave: Na Transmission 4 jsem se hodně těšil, aby taky ne, když tam hrála hned trojice interpretů, které opravdu můžu (Above & Beyond, Ferry Corsten a Scot Project). Do haly jsem drazil kolem půl jedenácté, odložil si svršky v šatně, udělal anketku a pak to začalo, Above & Beyond jsem bohužel neslyšel hned od začátku (asi o 20 minut jsem přišel), ale to co rozjeli po zbytek jejich setu byl naprostý luxus, uplift je pro mě droga, takže jsem byl jako v sedmém nebi, pro mě osobně set večera. Ferry Corsten odvedl také špičkový set, ale uprostřed měl menší hluché místo, ale i tak to byl pro mě druhý nejlepší výkon večera. Vision Impossible začali celkem slibně, prostředek byl lehce monotónní, konec pro změnu našláplej, hodnotím lehce nadprůměr. Christopher Lawrence začal celkem zajímavě, ale postupem času pro mě upadal, hrál celkem monotónně, ale rozhodně ne špatně, ale i tak to byl pro mě nejslabší výkon večera. Scot Project mě po páté hodině celkem rozhýbal, ale jeho set mi přišel, jako by se nějak krotil, čekal jsem od něj mnohem větší nářez, bohužel jsem musel krátce po šesté na vlak, ale to co jsem slyšel bylo parádní, ovšem vybojoval u mě „pouze“ pomyslné třetí místo. K organizaci se snad ani vyjadřovat nemusím, vše probíhalo naprosto hladce a bez problémů (snad jen záchody byly k ránu dosti v žalostném stavu). Světla se opět celkem šetřila a naplno se rozjela snad až na Christophera. Celkově jsem s akcí velmi spokojen, to co jsem čekal jsem dostal, takže se již těším na páté pokračování TM.

keepsmileKeepsmile: Na akci jsem dorazil později (zhruba v půl dvanácté) a ze začátku mě strašně vyprudila. Nebylo totiž místo v šatnách. Na akci takového formátu se to prostě nemůže stát a sám to nechápu. Zvlášť když návštěvnost nebyla nejvyšší a určitě arena nepraskala ve švech. Okolo půl jedné sem si jeden věšáček potupně vyprosil. Díky ale za to! A jak hudebně? Above & Beyond i Ferry byli na mě moc "zpívánkový", ale poté naprosto bez výhrad! Lawrence, a zvlášť nakonec Scot Project pěkně přitvrdili. A tak by to mělo být - party která má hlavu a patu, a stylově se někam posouvá. Vše bylo podpořeno tématem 4 elementů (voda, oheň...) takže jsme mohli vidět jak fireshow, tak stříkající vodu, stylové go-go a další. Světla i lasery opravdu na úrovni, jen projekce byla trošku unylejší. Můj verdikt je ale veskrze kladný - bavil jsem se moc až do úplného konce a tak to má být.

ozzbyozzby: Asi jako vetšina návštěvníků jsem byl velmi zvědav, jak se povede teprve druhá taneční událost v Sazka Aréně. Vizuální stránka akce se mým okem povedla téměř na jedničku, přičemž snad jedinou vadou na kráse mohlo být, že světla zavěšená u stropu arény byla tak vysoko, že dolu na hlavy partypeople zkrátka nedosvítila. Hudebně to ale byla katastrofa. Přišlo mi, že všechna jména pátečního line-upu, bohužel i včetně Scot Projecta, pojali své vystoupení až příliš komerčně, což se výrazně promítlo na celkové atmosféře taneční plochy, kdy jsme emoce z hudby viděli jen zřídka a celá akce se zase o kousek přiblížila k přirovnání "obří diskotéky". Na závěr snad jen vzkaz pro United Music - Big respect a do doufám, že budou peníze na další pokračování...

acidAcid: Přesunutí dalšího pokračování Transmission z T-Mobile arény do Sazka arény jsem uvítal s radostí, protože mi nějak přijde, že poslední dobou T-Mobile kapacitně na tyto velké trancové halovky nestačí. Sice jsem se obával, jak moc pořadatelé prostor v hale zkrátí posunutím pódia, ale naštěstí se tak nestalo, a tak jsem se mohl v klidu bez jakéhokolilv mačkání pohybovat po celou párty "u levé přední". Line-up pro mě byl původně zajímavý až vystoupením Ferryho Corstena, ale mile mě překvapila dvojice Above & Beyond. Ferry nezklamal, jeho styl hudby se mi líbí, takže jsem si jeho vystoupení užil i přesto, že hrál "zpívánky". Christopher Lawrence mě hodně nadchnul svým techtrancem a jeho setem jsem se bavil od začátku až do konce. Závěrečnou bombou měl být Scott Project, který byl mým velkým favoritem, ale nějak mě jeho set nechytl a tak byl závěr párty spíše malým zklamáním. Navzdory tomu jsem ale zůstal stejně až do "zavíračky" a ráno jel plný zážitků příjemně unavený a zničený domů. Celkově bych párty hodnotil jako hodně vydařenou. Myslím, že UM se tentokrát vytáhla a začíná tuto obří halovku posunovat na žebříčku kvality směrem nahoru. Za to bych jí chtěl poděkovat a nezbývá něž si přát, aby TM zůstala od příště jen v Sazce a UM vozila stále nové a neokoukané djs.

sisiSisi: Na Transmission jsem šla více méně ze zvědavosti. Zajímali mě dvě věci. 1. jak si pořádající agentura pohraje s akcí v Sazka aréně. 2. Kolik lidí přijde. Musím hned na začátku říct, že akci nemám co vytknout. Ani bych nechtěla. Ono udělat takovou akci v takovém prostoru stojí určitě hodně sil a peněz. Hlavně ty nervy, jestli to dopadne a nebo jestli to bude, jak se říká průser. Ale myslím, že už jsme si tak nějak zvykli na to, že UM je záruka dobře odvedené práce a žádných zbytečných problémů. Sem opravdu ráda, že tu alespoň jedna taková agentura je a přeji jí, aby se každým rokem dostávala dál a dál. Co se týká druhého bodu, tak dle konzultace s ostatními lidmi jsme se shodli na tom, že lidí mohlo být více. Tak jen doufám, že to nějak výrazně nepoznamená celkový výsledek akce. No a na závěr bych řekla, že hudbu nebudu komentovat, protože to není můj šálek kafe, ale nic proti gustu!

gusmangusman: Ačkoliv nejsem moc tranceový, s akcí jsem byl hudebně poměrně spokojen. Líbil se mi hodně San s Jan Johnston, naopak Scot Project ráno trochu ulítaval dost únavně mimo trance :o) a VJ show mě moc nepřesvědčila. Světla (hlavně lasery) byly opravdu luxusní, škoda jen některých slabších, zavěšených na konstrukcích nad hlavami návštěvníků - ty měly problémy dosvítit na zem. Organizačně zvládnuto opět dost dobře, až na zmatek v line-upu doporovodných akcí, což znamenalo, že jsem se opět nalítal po Sazce jako blázen, no a nebyl jsem z fotografů sám, kdo utíkal po začátku Scot Projecta domů padnout vysílením :o)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMISSION 4

Pátek 2. 11. 2007
Vstup: Předprodej 759 Kč
Vystupují:
Above & Beyond, Ferry Corsten, Scot Project, San, Jan Johnston, Christopher Lawrence
Další informace
10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

09. 11. 2007 | 18:20:48
+0 | -0

Bla bla bla

Bavilo ... nebavilo ... hráli ... nezahráli ... sakra lidi co je to s Vámi ? Proč jdete na takovou akci, po které, když skončí tak jí zkritizujete jako nějací bůh-ví jací znalci ? Vzpomeňte si na své pařanské začátky a jak jste byli nadšení a vděční za cokoliv co se vymykalo tý příšerný komerci, která se hraje v rádoby luxusních klubech nejen po Praze. Takže ... párty je dobrá, když z ní odcházíme s pocitem, že všechno sedlo jak prdel na hrnec! A co víc, hlavně nadšený lidi kolem, pak DJ's, kteří se vcítili do našich potřeb a nálady za pomoci soundu, který nás všechny dostal tryskem tak kam se toužíme dostat. Takže pokud někdo nebyl spokojenej na T4, tak si jen vlastně koupil špatnej lístek. Ten komu se akce líbila tak si našel to svý a na T4 určitě rád vzpomene i za pár let. ;-)

06. 11. 2007 | 18:44:26
+0 | -0

jara + insomnia

ae houno panove, pockejte az nekdo vyrukuje z minimal sruncem , to bude teprve narez :))
insomnia
06. 11. 2007 | 17:00:46
+0 | -0

Jara

jo, to zni taky dobre .)
Jara
06. 11. 2007 | 15:01:36
+0 | -0

2 Insomnia

a nejlepsi bude nu-shranz:)))
insomnia
06. 11. 2007 | 12:54:59
+0 | -0

keepsmile + dance-girl

ano a treba Green Velvet hraje electrotechnopunkindustrialhardcore, jak se psalo kdysi pred jeho vystoupenim na SOL :D



za chvili tady bude dnb-trance, break-trance, dub-trance, acid-trance, atd. ... a prekvapeni se nekona
Dance boy
06. 11. 2007 | 09:56:47
+0 | -0

dance-girl

Lawrence at si rika co chce, ten vi o psycku asi tak jako ja o deth metalu.... :-))))

Byla jsi nekdy na psytrance akci? Asi ne. Jinak bys vedela, ze psy track zni uplne jinak....mozna vam tam prislo spoustu zvuku neoposlouchanejch a "psycho", ale psytrance to nebyl ani nahodou.... :-))))))
Daniel Pánek
06. 11. 2007 | 01:05:57
+0 | -0

zajímavé

S některými názory se ve směs stotožňuju celkově to byla výborná SHOW :o) A hudebně si nemyslím, že to bylo špatné. Každý zahrál podle svého gusta a myslím si, že na tohle UME sázeli. Trance v několika podobách. Myslím, že každý si přišel na své.



to dance-girl: Megamix tam nebyl
keepsmile
05. 11. 2007 | 23:43:31
+0 | -0
škatulkujte si jak chcete, ale mě se při jeho setu právě vzpomínka na jednu mou návštěvu Vortexu vybavila.

05. 11. 2007 | 19:27:37
+0 | -0

Lawrence

Lawrence hraje podle svejch slov psytechtrance ;) a nevim o nikom, kdo by měl takovejhle styl...
Dance boy
05. 11. 2007 | 12:28:00
+0 | -0

Dance girl

Holka, zajdi si nekdy na nejakou psy akci (treba na Vortex do Roxy), at vis co je psytrance a nepises takovy sracky, jako ze Lawrence hraje psytrance..."typický psytrancový sound" - no z toho umiram.
SOUTĚŽTE
Transmission - 2.11. Sazka Aréna
2 x 2 vstupy + CD Ferry Corsten a Transmission mixed by San
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika