Jak a co se hrálo na Transmission

Jak a co se hrálo na Transmission

07. 11. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (2)
Pátek 2. listopadu jsem měl v dates již hodně dlouho, no aby ne, když se konal svátek taneční hudby pod záštitou agentury UME ve svatostánku jménem Sazka Arena. Do Prahy byla přizvána jména jako Christopher Lawrence, Above & Beyond, Scot Project, San a Ferry Corsten.
Vše začalo úderem 19. hodiny, kdy se otevřely brány Sazka Arény. S menším zpožděním jsem dorazil na 22. hodinu, kdy na stage už hrál zdomácnělý DJ San. Jeho pozice byla vcelku nelehká, jelikož do jeho rukou byl vložen těžký úkol, a to připravit půdu pro zbývající hvězdný line-up. Během jeho setu se mu to dařilo více než na 100%. DJ set byl v závěru podpořen sladkým vokálem zpěvačky Jan Johnston. V jejím podání jsme se dočkali skladeb Freefall feat. Jan Johnston – Skydive, Jan Johnston – Flesh, Cor Fijneman feat. Jan Johnston – Venus a San feat. Jan Johnston - Perfect Dream. Na obou vystupujících protagonistech bylo vidět, že si to opravdu užívají. Celý set San ukončil trackem od Way Out West – The Fall (Richard Durand Remix), který byl podle mě vybrán velmi zdařile.

san

Poté byl DJ vyprovozen videoprojekcí a mohutným potleskem rozpumpovaného publika. Pak se na obrazovkách objevila modrá barva, což symbolizovalo vodu, a intro nám představilo tento nezkrotný živel a vše bylo podpořeno vodními fontánami a podpůrnými světelnými efekty. Jako další protagonisté večera byli představeni Above & Beyond, kteří do Prahy dojeli pouze ve dvoučleném složení (Paavo a Jono), ale to vůbec nebránilo tomu, aby se představili v celé své kráse. Již od prvních beatů bylo na obou vidět, že si to do Prahy přijeli naplno užít. A to samé bylo vidět i na publiku. Každý track byl odměněn zdviženýma rukama nad hlavou. Svůj set podpořili pánové svou produkcí Tranquility Base – Buzz, a to hned pěkně z ostra, dalším trackem od Luminary – Amsterdam následovalo mírné uklidnění, ale dál se set vyvíjel v dobrém směru, tedy aspoň pro mě. Během svého setu odehráli hodně tracků ze své produkce jako Above & Beyond – Home, Above & Beyond – Alone Tonight, Above & Beyond – Can´t Sleep, Above & Beyond pres. Tranquility Base – Oceanic, Above & Beyond – No One On Earth. Do svého setu zařadili i jeden z nově vydaných tracků, jež je v poslední době zařazován do setů mnoha DJi, a to song od Paul van Dyka společně s Ashley Tomberlin – New York City. Videoprojekce od Vission Impossible byla promyšlená do posledních detailů a skvěle dokreslovala hudební atmosféru, světla a lasery tomu ještě více pomáhaly, skvělé performance vše skvěle dokreslily. Zkrátka to byla pastva pro oči. Po ukončení svého setu byli A&B odměněni velikým potleskem a byli vyprovozeni závěrečnou videoprojekcí na téma voda.

ab

Následující téma bylo oheň. Celým ohněm nás provázel holandský DJ, který již zahrál jako headliner na Transmission 1, a nebyl jím nikdo jiný než Ferry Corsten. Po intru začal trackem Falling od First State feat. Anita Kelsey, bylo na něm vidět, že do Prahy si to přijel také pořádně užít a jeho spolupráce s publikem se nedala přehlédnout. Jeho set mi přišel jako set s nejlepším vývojem. Bavil jsem se od prvního do posledního beatu. Ferry do svého setu zařadil pecky Vincent de Moor – Fly Away v Cosmic Gate Remixu, Marcus Schulz - Fly To Colors (Genix Remix) či výborné Breakfast - The Horizon. Samozřejmě neopomenul svou vlastní produkci, kterou předvedl tracky jako Beautiful a Brainbox, celý svůj set ukončil jednou ze svých klasických písní System F – Out Of The Blue.

ferry corsten

Dále byla na pořadí DJVJ show v podání pánů z Vission Impossible. Ti ani tentokráte nezklamali ve svém vymezeném 30ti minutovém bloku předvedli dokonalou kombinaci laseru, světel, videoprojekce za doprovodu tracku jako Jealous Guys - Mr. Brightside, Ronski Speed - The Space We Are či Rank 1 – Life Less Ordinary. Sazka Arena hýřila všemi možnými barvami a po stěnách pobíhaly lasery a po celou dobu bylo opravdu na co koukat. Kdo byl, ví o čem mluvím, sám si myslím, že tento krok byl tah správným směrem.

Po celou dobu od začátku párty až do tohoto okamžiku jsem neměl čas si ani malinko odpočinout, bohužel únava přišla v tu nejméně vhodnou dobu, a to když měl svůj výkon poprvé v České republice předvést Christopher Lawrence, takže výkon tohoto borce ani nemohu hodnotit.

christopher lawrence

Tím, kdo uzavíral tuto párty, byl německý DJ Scot Project. Ze začátku spustil pěkně z ostra, ale pro další vývoj jeho setu nebylo publikum, takže svůj sound směřoval do jiných vod, než jsem od něj zvyklý slýchávat. Do šesté hodiny ranní jsem si říkal, že to ani snad není on, na kterého jsem se nejvíce těšil tento večer, ale od šesté hodiny jsem byl více než mile překvapen. Scot hrál jeden lepší track za druhým, hlavně sázel na svoji vlastní produkci. Celkem jsem si povzdechl a zavzpomínal na své předešlé návštěvy zahraničích akcí (Energy, Trance Energy 06 a 07), kde Scot doslova a dopísmene exceloval. Ale jak Scot sám říká, hraje vždy podle reakce publika, takže se jeho set nedá nikdy dopředu moc předvídat. Během setu zazněly tracky jako Daft Punk (Scot Project Remix), U2 – Beautiful Day (Scot Project Remix), Scot Project - Tocs-2, Louk – Shadow Of The Beast, Roy Gates – On My Way, Marcos – Time To Believe, Scot Project – R a Derb - Dance With Me. Celý svůj set Scot Project ukončil trackem, který byl hymnou loňské Trance Energy v Holandsku, tj. bombou od Marcela Woodse – Advanced (Scot Project Remix), který byl pro mě velikým potěšením.

scot project

Transmission se podle mě posunula na úroveň zahraničních párty a nastavila ostatním akcím latku dosti vysoko. Promyšlené téma, dokonalé performance, vše podpořeno světelnou technikou a výbornými výkony DJs. Hvězdný line-up slibuje již předem příjemně ztrávený večer ve společnosti elektronické taneční hudby. Takže pro příště je se na co těšit, ovšem sám jsem zvědavý, který DJ bude osloven, aby Transmission opět překvapila.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMISSION 4

Pátek 2. 11. 2007
Vstup: Předprodej 759 Kč
Vystupují:
Above & Beyond, Ferry Corsten, Scot Project, San, Jan Johnston, Christopher Lawrence
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
IIIIII
08. 11. 2007 | 21:06:41
+0 | -0

TÉMA

o tématu si myslím, že to je nejméně originální co mohli zvolit (jednoduchá možnost vizuálního ztvárnění se nabízí jako vysvětlení). to ale nemění na nic na jeho (toho tematu) reálné propracovanosti, jak píšeš.podobnost s intrem na stránkách tiesto je jen trapna nahoda :-).příště můžou zvolit lásku a já se picnu.

mě se například moc líbí ta obrovská dekorace, o které se v reportech a reakcích návštěvníků moc nepíše, a kerá je určitě připravená na vývoz.myslím že se minimálně polské mutace TM dočkáme. celkové ztvárnění tage myslím pochvalu zaslouží.
Prezident
08. 11. 2007 | 19:54:34
+0 | -0
Chváááálííím za názvy skladeb!!!!Duležitááá věc!:)
SOUTĚŽTE
Transmission - 2.11. Sazka Aréna
2 x 2 vstupy + CD Ferry Corsten a Transmission mixed by San
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika