Le Pneumatiq vydali debut

Le Pneumatiq vydali debut

09. 11. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražská breakbeatová skupina Le Pneumatiq konečně přichází se svoji debutovou deskou s názvem Beat Safari. Deska, která je očekávána hudebními publicisty i širokou veřejností, oficiálně vychází 5.11.2007 u labelu B.M.S., Bohemian Music Service, s.r.o.
Pokřtěna bude o týden později, v pondělí 12.11. od 20:00 v pražském klubu ROXY v rámci Free Mondays za účasti zajímavých hostů. Vstup na křest bude tedy zdarma. Mediálními partnery alba jsou Radio 1, Rádio Helax, i-legalne.cz, breakbeat.cz a časopis Report. Kapela nahrávala od června tohoto roku a zvukově na desce pracoval producent Ecson Waldes, držitel hudební ceny ANDĚL, který spolupracoval např. se Skyline nebo United Flavour.

Beat Safari, kterou Le Pneumatiq vydávají po roce působení na českých pódiích, shrnuje první období vývoje skupiny a obsahuje jak stěžejní skladby, které Le Pneumatiq hrají od začátku působení (Levitation sound, Life..), tak i aktuální novinky z repertoáru (Heroes, Friday 13th).. Album je dále zajímavé tím, že booklet obsahuje nejen pár samolepek, ale i rébus v podobě skládacího rébusu, po jehož rozluštění získá posluchač na webových stránkách www.lepneumatiq.com přístup do sekce, která obsahuje překvapení. Přejeme všem hodně štěstí při skládání.

„Na Beat Safari jsou skladby staré pět let i pět týdnů, ale i přesto se myslím povedlo to, co jsme chtěli - aby deska držela pohromadě. Vybírali jsme z cca 20-ti skladeb, do užšího výběru se dostalo 14 skladeb a na desce je nakonec 11 věcí, se kterými jsme byli nejvíce spokojeni a zapadaly do celkového vyznění alba. Teď s čistým svědomím můžeme říct „Ano, tohle jsou Le Pneumatiq model 2007“ “ uvedl zakládající člen kapely Howska.

Skupina Le Pneumatiq byla založena na sklonku roku 2005 a dnes ji můžeme považovat za jednu z nejčerstvějších a nejenergičtějších elektronických živých kapel v České republice. Stojí za nimi zakladatel a producent DJ Howska (programming), MC Adrenalin (vocal), bubeník Army a zpěvačka Borůvka (ex -Rapmasters, Wohnout). Přelom roku 2006/2007 skupina strávila v nahrávacích studiích České televize, kde nahrála pět skladeb pro film Pusinky pod vedením Jana P.Muchova, které vyšly na originálním soundtracku u Sony/BMG. Nyní se již pravidelně objevuje v line-upech velkých open air festivalů a k desce chystá vyjet na turné po celé ČR.

Beat Safari Tour 07
10.11. -  Moravské Budějovice (Pogo)
12.11. - Praha (klub Roxy) - křest
30.11. - Brno (Fléda)
07.12. - Vyškov (U-klub)
08.12. - České Budějovice (K2)
15.12. - Teplice (Božák)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KŘEST ALBA LE PNEUMATIQ : BEAT SAFARI

Pondělí 12. 11. 2007
Vstup: "zdarma"
Vystupují:
Live: Le Pneumatiq, DJs: Turtlesquad, Kaplick + Brada, chill out: 4:Tune Cookie + Stanzim
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika