Jazzová benefiční událost v Lucerně

Jazzová benefiční událost v Lucerně

05. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Benefiční koncert sester Ivy Bittové a Idy Kelarové se uskuteční 5. ledna 2008 ve velkém sále Lucerny v Praze. Původně měl být uveden v květnu 2007, ale kvůli výstavě Bodies, která probíhala ve velkém sále Lucerny byl přeložen na tento lednový termín.
„Jedná se o exkluzivní hudební událost dvou předních osobností české hudby s mezinárodním renomé. Sestry Ida a Iva se poprvé sejdou na společném koncertě, kde budou zpívat výhradně klasické jazzové standardy za doprovodu předních českých a slovenských jazzmanů. Koncert, se nebude opakovat. Je neobyčejně náročné dostat všechny zúčastněné umělce v jeden den na jedno místo – jednak mají své závazky po celém světě a také Ida s Ivou poprvé výjimečně opustí své žánrové zařazení,.“ říká producent koncertu Peter Serge Butko a pokračuje „Koncert bude připomínkou zlatých časů Lucerny, celý je noblesně laděný do stylu retro. Inspirovali jsme se velkými jazzovými koncerty, jaké se pořádali v 50. a 60. letech minulého století v Americe. Tomu je přizpůsobená i stavba scény, světelná a hudební režie koncertu. Část hlediště bude mít stylovou úpravu s možností sezení u stolků s lucerničkami. Obě umělkyně zazpívají slavné jazzové hity jako jsou písně Georgia, my Funny Valentine, Aqua de beber a další. Diváci se můžou těšit na melancholické jazzové balady, ale také na swingové hity, či bosanovy. Některé písně zaznějí vůbec poprvé jako duety obou zpěvaček. Temný hlas Kelarové v kontrastu s křišťálovým hlasem Bittové, osobní nasazení obou umělkyň na přípravě koncertu a nové hudební aranžmá v perfektním provedení slibují neobyčejný hudebně-společenský zážitek.“

Speciálním hostem bude přední světový kontrabasista George Mraz z New Yorku a kapelníkem bude fenomenální pianista Ondrej Krajňák (SR), absolvent Berklee College v USA a prestižní akademii Ferenc Erkel v Budapešti. Základní trio spolu s Krajňákem budou tvořit vynikající hráči jako Marián Ševčík na bicí a Tomáš Baroš na kontrabas. V průběhu koncertu se k této základní sestavě v jednotlivých písních připojí smyčcové kvarteto, či vokální trio. Vokály v černošském duchu připravuje Desiderius Dužda (ex člen skupiny Kale). Dále vystoupí přední primáš Ivan Herák, z Paříže přijede nejlepší český jazzový kytarista David Dorůžka, na saxofon zahraje Radovan Tariška, na trumpetu Július Baroš, na perkuse Miloš Dvořáček a další. Celkově na koncertě vystoupí na 20 účinkujících.

Jako host na koncertu vystoupí také slovenská jazzová zpěvačka působící v Praze Miriam Bayle, která spolu s Idou a Ivou vybírala repertoár a korepetovala. Koncert se odehrává v náhradním termínu.

Záštitu nad koncertem převzala manželka prezidenta ČR, paní Lívia Klausová a pražský primátor Pavel Bém. Výtěžek koncertu bude věnován občanskému sdružení MIRET, které se věnuje muzickému vzdělávání talentované romské mládeže. Benefice je také hlavním důvodem, proč obě sestry i další účinkující s koncertem v tomto stylu souhlasili. Veškeré informace o koncertu k nalezení na webu produkční skupiny www.sergeart.com. Předprodej vstupenek výhradně v síti TicketPro.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Iva Bittová, Ida Kellarová
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Rishule
06. 12. 2007 | 16:23:25
+0 | -0
Joj naposledy sem Ivu slyšel v Mersey s Javasem...

Ted to bude krapet o něčem jinem :) těšim se jak cip
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika