P@co: Afterparty jsou fajn...

P@co: Afterparty jsou fajn...

16. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
(Promotion) Před pátečním speciálním vánočním vydání party Steam (proběhne na Občanské plovárně) tu máme povedený promo rozhovor s jedním z vystupujících, Djem P@cem. Rozhovor o djingu, Vánocích a ozvučování halových akcí čtěte zde.
Ahoj Rosťo. Začnu jednoduše, jak se máš před Vánoci?
Čauves! Před svátky mám hekťárnu, která je spíš pracovní, než dárková. Deadliny spojené s uzávěrkou roku jsou fakt zničující.

Máš rád Vánoce?
Když by si se zeptal ještě před rokem, tak bych ti řekl, že ne. Letos vše změnilo narození mé dcerky Amálky. Osobně bych si přál prožít svátky v klidu bez shonu po dárcích, ale to většinou kvůli pracovnímu vytížení nejde. Takže se z mnohými potkáme 23.12. v nonstopech.

Teď tedy ke kariéře dje. Díky svým energickým setům jsi známý téměř po celé republice, ale tvé začátky jsou spjaty s rodným Slovenskem. Zajímalo by mě jaká je současná situace slovenské elektronické scény. Jaké styly jsou nejpopulárnější??? Sleduješ u našich sousedů nějaké rozdíly?
Slováci – a to se za něj moc nepovažuji – byli a jsou v hudbě a zábavě obecně docela o dost napřed oproti domácí scéně. Kdysi to hodně ovlivňoval fakt, že tam sídlilo DMC, které podporovalo klubovou scénu a DJs v podobě hudby, která se v té době u nás (ČR) sehnat nedala. Dnes to není tolik o rozdílné hudbě, ale právě o tom bavení se. Slováci si to prostě užívají.

p@co

Před časem jsi často vystupoval s moderátorem dnes již zaniklého úspěšného radiového pořadu Clubmix Milanem Kroužilem. Můžeš na tyhle časy trochu zavzpomínat?
S Milanem, kterého tímto zdravím, jsme prožili pro mne velice důležitou etapu. Podporoval mě v začátcích a já jsem se snažil na oplátku shánět kšefty. Společně s radiovou show Clubmix jsme projeli prakticky všechny tehdejší kluby. Bylo to fajn, ale zjistil jsem, že dělat booking je fakt drsná a nedoceněná práce, kterou bych nemohl dělat.

Za svou kariéru jsi vystoupil na spoustě významných akcí a festivalů. Které vystoupení považuješ za nejvýznamnější a proč?
Asi největší stopu ve mně zanechal SOL 2003, kdy mě vytáhnul Afrika Islam zahrát si na main stage, kde jsem si poprvé ověřil, co to je hrát pro 12tisíc rozjetých lidí. Bylo to fakt husté. Měl jsem tenkrát pocit, že se úplně rozteču. Ten příliv energie byl fakt neuvěřitelný. Tenhle ročník SOL byl i jinak dost hustý. Rush tam zahrál takovej nátěr, jakej jsem do té doby neslyšel a atmosféra na technu, kde to valil Kanziany a Nastic? No to prostě byla paráda.

Mimo jiné působíš ve firmě Audiolight, která se zabývá prodejem a pronájmem nejrůznější djské techniky na festivaly, halové akce a do předních českých klubů. Můžeš nám ve stručnosti popsat, jak Audiolight vlastně funguje a co všechno pro své klienty nabízí?
Pro Audiolight pracuji externě. Mám své klienty, kterým zabezpečuji technicky vše, co je potřeba. Díky tomu se taky objevuji prakticky na všech velkých halovkách nebo festivalech, kde se starám o technické vybavení pro DJ.

Jak tato práce probíhá, co při ní zažíváš?
Tenhle job je asi snem každého DJe. Díky této profesi se dostávám do kontaktu s největšími hvězdami taneční scény. Je to fakt velká zkušenost, ale někdy i dost náročná práce. Za ta léta už mám nasbíranou hezkou sbírku příběhů. Jako onehdá na festivalu Love Planet 2005 v Táboře jsem dostal fakt složitej úkol sehnat speciální mixák pro Adama Freelanda. Jednalo se o zbrusu novej kousek od Allan & Heath, který jsme museli koupit v Německu což nebylo zrovna laciné. Večer přišel Freeland ve velice rozjeté náladě a spolu s jeho kámošem, který se neohlášeně zhostil role MC si dávali do palic co to šlo. Vyvrcholením byl brutální pád Freelanda, který se ve svých tanečních kreacích zamotal úplně total zkalenej do šňůry od sluchátek a strnul na sebe ten nový mix. Aby toho nebylo málo, tak spolu s mixem letěl i půllitrák plný vodky ze šampáněm, který se vylil přímo do toho mixu. Tak to bylo fakt něco. Pamatuji si, že jsem v první chvíli hledal přívod energie k tomu mixu, protože Freeland se klepal, jakoby do něj proudilo 220, ale nakonec se ukázalo, že se tomu úplně vožralej tlemí. No a takovýchto historek je prostě moc.

Vystupuješ v nejprestižnějším pražském after klubu Studio 54. Jaký názor máš na afterparty?
Aftery jsou fajn. Já už bych to tedy asi neustál, ale vzpomínám na svá bujará léta (a není to tak dávno ), kdy jsem existenci těchto institucí hojně využíval. Tehdy bych si neuměl představit, že by mejdan skončil v 5 ráno. Dnes už si dávám after způsobem, že se ráno vzbudím a jedu odehrát svůj morning set. Myslím, že se v tomto směru pohne vývoj hodně dopředu a všichni to dost ocení.

Mimo hraní za gramofony i tancuješ, trénuješ to před vystoupením?
He. Tak to si mě dostal. Nazvat to tancem? To nevím, ale doma to trénuji poctivě 10hod denně :o)

Co jsi si připravil na speciální vydání Steam Xmas?
No něco by se našlo, ale vzhledem k tomu, že se jedná o Vánoční díl, tak to nemůžu prozradit. Každopádně new music a zajímavá Baleárská performace no a ještě něco navíc.

Dáváš si novoroční předsevzetí? Jaká si dáš na rok 2008?
Ne, ale těm kteří si je dávají přeji, aby se jim splnili a všem ostatním pohodové svátky a pozitivní rok 2008.

Díky za rozhovor a na Občanské Plovárně tedy nahledanou! Fakt se na Tebe všichni moc těšíme! Thonyk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEAM

Pátek 21. 12. 2007
Vstup: Předprodej 150 Kč, VIP 300 Kč, na místě 200 Kč, VIP 400 Kč
Vystupují:
Roger Venzent, Pete Walk, P@co, Miquel,
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
thonyk
17. 12. 2007 | 13:44:24
+0 | -0
to bude v patek zase kalba:-))))) vsechny vas zveme..!!
1n
17. 12. 2007 | 07:34:31
+0 | -0

Clubmix nezanikl

nalaď si Danceradio, kazdou neděli a tam vysílá Kružítko dál.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika