Historie party Aquaphonic

Historie party Aquaphonic

20. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tradičně bude povánoční období v Liberci patřit party Aquaphonic. Letošní, již sedmé pokračování této akce se pod názvem Kamikaze Strong Energy Celebration odehraje v pátek 28. prosince v originálních prostorách Výstaviště Liberec.
Bylo nebylo… Začátkem roku se shodou okolností naskytla příležitost využít unikátní prostor libereckých novorenesančních lázní (jedinečné kulturní památky) pro taneční party, což byla až na jednu výjimku věc zcela zapovězená. Jádro dnešního organizačního teamu dlouho váhalo, zda akci vůbec uspořádat, poté jsme kalkulovali se silvestrovskou party, až jsme se nakonec rozhodli pro pátek 28. 12. L. P. 2001.

Přípravy byly dlouhé, diskuse hluboké, a jak to při prvních ročnících bývá zvykem, nadšení velké. Dokonce se jednu chvíli počítalo s názvem Hardbeat Bathouse. Jednalo se o složení názvu tehdy funkčního serveru a partičky hardbeat.cz a překladu slova „lázně“. Při pohledu zpět buďme rádi, že to nevyšlo. Jeden ze zakladatelů party trávil léto v USA a na Floridě pod prahnoucím sluncem název pořád koumal.

Ve chvíli, kdy bloudil po městě Destin a potřetí se objevil v ulici Aquamarine street, přičemž všechny okolní začínaly také na Aqua, bylo rohodnuto – Aqua bude základem názvu party. Poté přibyl nápad spojit ho se slovem Phonic (následně po návratu do ČR diskuse s kolegou na téma Phonic/Sonic). Ale pořád tomu něco chybělo. No a když jedete dlouhou cestu zpět do Atlanty přes celou Alabamu a v rádiu vás zve popáté reklamní spot na basketbalové utkání závěrem „It´s not a game, it´s a celebration“, byl název Aquaphonic Celebration na světě.

Pamatujete, kdo byl v roce 2001 DJ č. 1? DJ Tráva přeci. Doplnila ho naživo kapela Blow, která v ten rok vydala vynikající album Catch the light, a DJ Hech od partičky od Merkura.cz, který je shodou okolností remixérem titulní skladby i vydavatelem celého alba Blow. Zahráli si také DJs, kteří shodou okolností nebudou chybět ani letos – IM Cyber, Miquel a Trancegate. Akce se povedla, jinak byste tento článek asi nečetli.

Rok 2002, stejné místo, stejné jádro DJs a Ian Void v hlavní roli. Možná největší show DJe za celou dobu konání Aqauphonicu. Mělo to několik doher, ať již vtipných (Ian rozhazující slipmaty i s deskami mezi lidi, díky jeho přídavku jsme nastavovali o dvě hodiny, jeho pád za pódium, nevpuštění do klubu Liquid na afterparty díky jeho společenské unavenosti) až po ty méně vtipné (rozdrcený loket Iana a následná série operací).

Rok 2003, opět Novorenesanční lázně, techno line-up s Innigem Kennedym v čele, bez výrazných historek, o to úspěšnější akce.

Rok 2004, nemožnost pořádat party v lázních a přesun na liberecké Výstaviště naproti přes ulici. Tento díl zaznamenal rekordní, nejvyšší návštěvnost. Afrika Islam dožadující se guláše a Ladidy jako podmínky, aby začal hrát. Opět mejdan.

Rok 2005. Další změna prostoru. Dům Kultury Liberec, do té doby domov akcí Crystal House / Decadence. Opět mejdan, tentokrát v čele s Marcem Zaffaranem.

Rok 2006, Dům kultury Liberec. Třetí rok v řadě, kdy po Aquaphonicu následoval všední den, a opět našlapaná akce s plným parketem až do rána. Hlavní hvězdy: John Gibbons, Michael Burian a Ban Ban. Silný line-up d’n’b stage přilákal řadu fanoušků „zlomenin“, proto to zde vřelo od začatku až do konce.

Rok 2007: Zpět na Výstaviště Liberec, 28. 12. Pojďte se podílet na historii s námi!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AQUAPHONIC CELEBRATION

Pátek 28. 12. 2007
Vstup: Do 22 hod. 230 Kč, poté 249 Kč
Vystupují:
Bad Company, Christian Wünsch, Toky, Trancegate, Miquel, Franke, LayDee Jane, Katcha vs Mc Jacob, Im Cyber vs. Akira, Okan
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika