Vánoce na Christmas party v L-Klubu

Vánoce na Christmas party v L-Klubu

02. 01. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (4)
Džejár opět uspořádal tradiční Christmas party ve východočeských Pardubicích. Buďme mu za to vděční, protože do těchto končin mimo léto nezavítá sound kvalitního techna jen tak, a bylo to vidět i v počtu návštěvníků, kteří byli hladoví po takové muzice a hustě tak zaplnili L klub.
Hned prvním z hostů byl na hlavní stage Chris Sadler, který sem stylově se svým electro-funky zas tak moc nezapadal, ale na uvítanou naladil partypeople do té správné polohy a připravil je na dlouhou noc, která všechny čekala. Mně osobně jeho styl bohužel nic moc neříká, ale oproti jeho minulému vystoupení bych jeho set hodnotila rozhodně lépe a to hlavně díky lepšímu výběru tracků.

Po něm už stála za mix pultem LaDiDa, a začala přesně tak, jak jsem očekávala. Hraje minimal už nějakou tu dobu a pořád jí nepřestal bavit. Překvapilo mě ale, jak dostala místní publikum. Možná za tím byl vhodný výběr tracků se záměrně hlubšími basy, které evokovaly alespoň trochu toho tech-soundu, na který do eLka většina přítomných přijela. Dokonce dokázala i vygradovat slušný nájezd, který si zasloužil nejednu ruku nad hlavou a to musí být podle mě dostatečnou odměnou za tento „riskantní“, ale vcelku příjemný set.

toky

Pak už patřil plac jenom technu. Lidi jako kdyby se proměnili v jednotnou skupinu vnímající každý beat společně s Tokym, slovenskou techno stálicí, který má u nás slušnou řádku fanoušků. Zvlášť na Christmasce a v pardubickém eLku vůbec má DJ slušnou řádku příznivců a bylo to vidět na reakcích publika od samého začátku. Set byl vcelku svižný, v rozumné míře dovedl clubbery pořádně roztančit a zároveň si udržet svébytný, nepřehnaný sound. Oproti minulému eventu, kdy mě tento DJ spíš zklamal, měním hodnocení Tokyho setu a posouvám známku o mnoho výš.

Velmi zvědavá jsem byla na Itala Marka Antonia, který navázal svým osobitým techno soundem, a po Tokyho setu, ač nebyl vůbec špatný, dostal místní partypeople úplně do jiné dimenze. Bylo to velmi svěží, chytlavé, ale nijak podbízivé, což považuji za největší umění DJe. Bezmála dvě hodiny šlapal jeho set jako na drátkách a nepropustil mě ven z placu dokud neskončil. Takže po setu tohoto Itala jsem byla už z poloviny spokojená, ale to nejlepší, nebo nejočekávanější, mělo přijít terpve po něm.

charles siegling

Technasia DJ set v podání Charlese Sieglinga sice nepovažuji za set pod značkou Technasia, ale budiž. Přesto jsem doufala, že tenhle sympatický Francouz zahraje něco i ze svých úspěšných releases s Amilem Khanem alias něco od Technasie. Začal jinak, ale začal dobře. Podání jeho techna byla zase úplně něco jiného, než předvedl Antonio a to mě zase utvrdilo v tom, že techno má co nabídnout a rozhodně není vyčerpané, jak se často tvrdí. Takové techno, jaké hrál Siegling, jsem doposud ještě neměla možnost slyšet, nebylo ani rychlé, ale ani pomalé. Ve středním tempu si lahodil s různými dalšími odnožemi stylů, které se míchali spolu s tech soundem dohromady: groovy, funky, techno, které mělo spád, ale nebylo drsné, ani nudné, nebylo přímo melodické, ale melodie v něm vlastně byly, Charles dovedl vykouzlit neuvěřitelné mixy a vrcholem jeho setu byly samozřejmě tracky jako 2 the floor, Ghett - o – freak, Way of life a na závěr výborný track Force. Charles byl tak pro mě jednoznačným vítězem téhle vánoční párty, i když nebyla ještě zdaleka u konce.

Japonec Takaaki Itoh bohužel ihned můj zážitek zakryl svým temných technem, které mi v tu chvíli příliš nesedlo, to se ale nedalo říct o ostatních, kteří si ho užívali naplno a radostně uvítali změnu do černého, temného, drsného soundu. Občas mi přišlo že jeho mix nebyl tak čistý, jak by měl být. Bylo to možná až zbytečně hrubé, za každou cenu naplno nabasované. Podle reakcí v publiku ale měl velký úspěch.

S mírným zpožděním nakonec zakončil celou Christmasku po japonském techno teroru organizátor a resident akce Džejár. Lepší zakončení párty mít snad ani nemohla. Sázel jeden výborný track za druhým, nezapomněl ani na intro celé Christmasky a zařadil i své oblíbence a zároveň i hosta – Technasii. Něco po šesté bohužel došlapal i jeho poslední beat a Christmaska 2007 byla zdárně za námi. Ti neúnavní pokračovali na následující after party, my – spokojení a unavení jsme si to namířili zpátky domů.

Letošní Christmas party bych zhodnotila celkově jako velmi povedenou. Výběr hlavních hostů byl perfektní, každý si našel něco „z toho svého“. Nová trance a house stage byla také posunem napřed, nebyla rozhodně poloprázná jako předchozí DnB stage, především při setu Michaela Buriana a Michaela C, i když je zhodnotit bohužel nemůžu, protože jsem strávila většinu času na stage hlavní. Nebylo narváno, ale spíš příjemně plno, u šaten byly mírné fronty, ale těch pár minut se dalo přežít oproti téměř hodinovým frontám na minulé Apokalypse. Na výbornou hodnotím i lasery a světelnou show. Pití na barech bylo za příjemné ceny, k ránu ale už toho nebylo moc na výběr, zásoby došly, ale na to jsme my, clubbeři, už dávno zvyklí :o)

Tak za rok naviděnou / naslyšenou...
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHRISTMAS PARTY

Úterý 25. 12. 2007
Vstup: Předprodej 330 Kčč
Vystupují:
Technasia Dj set, Mark Antonio, Takaaki Stoh, Toky, Ladida, Chris Adler, Džejár, Michael Burian, Michael C, J.C. Denton, K.Sandra, Maria.N
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Kyll
06. 01. 2008 | 06:19:51
+0 | -0
Divná akce .Už to jde vše do prdele. Muziku jsem nějak ještě stihal a těch smažek zase milion.Bordel na hajzlech nic moc .
soulbass
06. 01. 2008 | 00:22:37
+0 | -0
OK viděl bych to podobně miss SC :p dobrá práce,vždy ve střehu!
998
05. 01. 2008 | 17:27:34
+0 | -0
Nevim no ale technasia mě nepřišel zas tak dobrej, možná ke konci když hrál toho dava clarka, jinak jasná jednička byl ANTONIO, jako ten začátek byl fakt nehoráznost:)))))))))))úúúúh
King Kong
04. 01. 2008 | 18:01:35
+0 | -0

Sonja

good report;-))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika