Silvestrovské běsnění na Bukanýru

Silvestrovské běsnění na Bukanýru

07. 01. 2008  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
Již potřetí ale opět originálně, vždy pod jiným mostem, jsem oslavila přelom roku na mém oblíbeném houseboatu U Bukanýra. Nikdo z mých přátel se v tento večer neodvažoval riskovat rozbití fotoaparátu, a tak se vám pokusím přiblížit atmosféru večera a noci jen za pomoci slov.
Oproti loňskému roku, kdy bylo možné si místo na lodi nebo spíše na tomto menším plavidle rezervovat, fungovalo letos pravidlo: „Kdo dřív příde, ten dřív mele“. Oslavy příchodu nového roku s pořadovým číslem 2008 začínaly poměrně brzy, než jsme na klasických party zvyklí a to v osm hodin večer.

Sám pan majitel této sympatické loďky kotvící pod Štefánkovým mostem se ujal
rozlévání údajně hruškového welcome drinku a razítkování ruček příchozích oslavychtivých osob a pečlivě počítal, neboť kapacita byla omezená a dbalo se na pohodlí uvnitř již skotačících návštěvníků.

I tak bylo na Bukanýru kolem deváté hodiny večerní veselo, zadýcháno a zakouřeno, sympatická obsluha baru měla už v tuto dobu pořádně napilno a objednat si drink nebylo vůbec jednoduché. Všude uvnitř plavidla bylo znát co se ten večer slaví, neboť silvestrovská výzdoba nejen na stropě byla všudypřítomná, dokonce se stávala součástí róby některých vyšších návštěvníků :o) Snad prvně jsem viděla tolik silvestrovsky oděných osob, do této doby jsem různé čepičky a doplňky znala spíše z obrázků ze zahraničí.

Než jsem si vystála nemizící frontu na drink, mohly se mé chuťové buňky kochat množstvím jednohubek, které omezovala snad jen právě omezená kapacita lodi, dostalo se opravdu na každého.

V tu dobu již první tanečníci okupovali parket a nepříjemné pro nás ještě netančící bylo snad jen to, že usadit se kamkoliv bylo již nemožné. Od samého začátku oslavy až do vypuknutí ohňostroje nám hudební lahůdky v podobě zadky vrtícího houseu servírovali bukanýrští djští „štamgasti“ Onřej K. a Tibi. Ani přesně o půlnoci se bar nevyprázdnil, ač většina z nás vyběhla na náplavku sledovat ohňostroj v centru Prahy mající opravdu neopakovatelné kouzlo.

Další se za gramofony objevil také pravidelný bukanýrský host, ač nekopacíjí za bukanýrský booking, Radio. Pokračoval ve stejném house-elektro rytmu s nádechem undergroundu a na Bukanýru již bylo velmi málo místa pro nově příchozí. Občasné větrání z důvodu horší dýchatelnosti bylo již samozřejmostí. To ovšem nikomu nevadilo, jelikož zábava gradovala do naprostého maxima a přátelská rodinná atmosféra jak ji z Bukanýra známe byla o této výjimečné noci zmnohonásobená.

Jako poslední, koho jsem měla možnost slyšet byl Pat Heart (nehrál sice poslední, dle line-upu po něm štafetu přebral ještě Bo.dan, ale to já už dávno „zařezávala“ doma ve své posteli, doléčujíc v posledních dnech tolik rozšířenou virózu). Vydala jsem se z posledních sil a na parketu si ještě také „hodila škrpálem“.

Dlouho po svítání se prý ještě oslavoval Nový rok 2008. Mně ovšem atmosféra každé party na téhle loďce připomíná oslavu, což může potvrdit každý kdo sem občas zavítá a tak si třeba za týden či dva oslavím na Bukanýru dalšího „Silvestra“.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SILVESTR NA BUKANÝRU

Pondělí 31. 12. 2007
Vstup: 200 Kč
Vystupují:
Tibi & Ondřej, Dj Radio, Pat Heart, Bo.dan
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

09. 01. 2008 | 12:10:38
+0 | -0
Bylo to tam super, akorat jsem asi nemel tolik pit vic bych si toho pamatoval :))))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika