PVD slavil na Vandit Night v Berlíně

PVD slavil na Vandit Night v Berlíně

07. 01. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (1)
Rok se s rokem sešel a nastal čas pro mně nejočekávanější klubovky roku v sousedním Německu. V hlavním městě, v Berlíně, se totiž konala jedna z proslulých nocí, kde není rezidentem nikdo jiný než „ředitel“ Vandit recordings Paul van Dyk.
Po roce na stejné půdě
Na speciální vánoční vydání si Paul van Dyk pozval mladého producenta ze Spojených států, z Miami na Floridě, Austina Leedse. Pro pár známých to bylo celkem překvapení, jelikož na toto vánoční vydání si Paul v posledních dvou letech pozval vždy exklusivní hosty. V minulém roce byl hostem Markus Schulz a předminulého vánočního vydání se zúčastnila současná světová DJ´s osmička, Ferry Corsten. Ale ani toto jméno pro mě neztrácí exklusivitu, tak jsem se i tento rok rozhodl pro účast na této vánoční party.

paul van dyk

Po náležitém zajištění dopravy, vstupů a fotoaparátu nebránilo nic tomu, abychom vyrazili v sobotu v podvečerní hodině směr Berlín. Cesta uběhla až překvapivě rychle, takže zbyl i čas na vánoční procházku po Berlině. Když jsme před jedenáctou hodinou dorazili ke Kasselhause, tak nás z dálky vítal nápis VANDIT, pod kterým byla vytištěná slova SOLD OUT (Kapacita klubu se pohybuje okolo 1200 návštěvníků). Takže se opakovala situace z minulého roku, kdy bylo rovněž vyprodáno. Naštěstí většina z nás byla na paying guest listu, takže jsme se s celou českou výpravou setkali v prostorách klubu. V tu dobu už za pultem stál Paul van Dyk a pozvolna začínal celou party.

Kasselhause – bývalé skladiště
Prostor Kasselhausu už mě byl dobře znám z minulého roku, takže mě ani malinko nezaskočil. Popsané šedé stěny bývalého skladiště vybízely k undergroundovému dojmu. Nad parketem byla zavěšená masivní kulová světelná aparatura která během večera toho moc nenasvítila do předních řad, jelikož je dobře známo, že dnešní oslavenec, má raději prostředí, kde je méně nasvětlený DJ pult. A tak klubový prostor byl zahalen spíše do tmy. Ale jinak zbytek prostoru byl velmi dobře nasvětlen v některých pasážích jednotlivých setů.

vandit night

Paul v prvním světle
Paul první část setu začal velmi pozvolna, mezi prvníma trackama zaznělo Dash Berlin - Till The Sky Falls Down (Rowald Steyn Dub Mix) či Starchasers - Falling Star (dub mix Paul van Dyk Edit). Parket byl příjemně zaplněn bezprostředně po otevření brány tohoto klubu. Během následujících dvou hodin Paul připravil určitě více než dobře půdu pro jednoho z gratulantů tohoto večera a zároveň váženého hosta ze Států, Austina Leedse.

Austin – svérázný floriďan
Ten předvedl přesně to, co jsem od něj jen v malém koutku duše čekal, že předvede. Začal hned pěkně zostra trackem od John Dahlbäck - Blink (Dons And Dbn Chainsaw remix) a na tempu rozhodně nehodlal ubrat, doslova peklo rozpoutal samplem z tracku od Re:locate feat. Sir Adam - Time X. V tu chvíli jsem myslel že to budou moje poslední chvíle na parketu, že budu muset opustit první řady, protože to co se odehrávalo, se snad nedá popsat ani slovy „davová euforie“. Celý dav byl z ničeho nic rozpumpován tímto energetickým trackem. Austin, i když nehraje styl kvůli kterému jsem podnikl tuto výpravu, tak se vryl bezprostředně do mé paměti svým výborným energetickým setem. Během jeho vyhrazeného času stihl zahrát většinu ze známých věcí z produkce vlastní, či jeho společníka Nicka Terranovi (aka Starkillers). Zazněly tracky jako Nick Terranova & Austin Leeds - Acid Disko, Austin Leeds - Only You či Nick Terranova – Breakway. Do svého setu zařadil i klasiku z dob minulých Space Frog - X-Ray (Follow Me) a také povedené Adamski Seal - Killers (Starkillers Remix). Na konec svého setu zařadil snad jako poctu oslavenci Paul van Dyk vs. Starkillers & Austin Leeds feat. Ashley Tomberlin - New York City. Tímto trackem předal pomyslné žezlo nad tanečním parketem zpět oslavenci. V průběhu tohoto tracku se zažehnuly světlice v okolí DJ pultu a na stěnách byl promítán nápis Happy Birthday Paul.

vandit night

Paul po druhé a v tom lepším světle
Následovala druhá část Paulova setu, ve které jsem byl hned v prvních několika mála vteřinách překvapen Paulovou vlastní produkcí, a to trackem Time Of Our Lives (v Paul van Dyk 2007 Live Editu). Tato skladba byla totiž za doprovodu live vocalů od John McDaid z Vega 4. A to bylo jen na začátek. To co Paul předvedl v následujících třech hodinách bylo naprosto neuvěřitelné. Lehkost s jakou si pohrával se samply z jednotlivých tracků byla nevídaná. Většinu vlastní produkce či remixů doprovázel Paul živě na klávesy a samozřejmě nezapomněl i na rozdávání pozdravů a podpisů pro publikum. Z Paulovy produkce zaznělo starší Crush, Buenaventura a nezapomenutelné For An Angel. Z nového alba zaznělo Let Go, Castaway a New York City. Do svého setu kromě vlastní produkce neopomněl zasadit starou klasiku v novém kabátě a to Oasis - The Wall v nové předělávce od Nick Terranova vs. Oasis - Shake The Wall. Došlo i na starší Marcel Woods - Time Is Running Out či novější Sander van Doorn – Riff a Activa – Remember. Těch tracků, které bych mohl vyjmenovat by bylo opravdu hodně, protože tento večer Paul předvedl pro mě to nejlepší co jsem mohl za tento rok od něj slyšet. Bohužel chvíli po šesté hodině ranní jsem byl nucen opustit prostor této párty z důvodu bezpečného návratu do rodného města. Paul nás akorát symbolicky vyprovodil trackem Dubfire –Roadkill. Party dle informací pokračovala dále až do osmé hodiny ranní bez problémů.

vandit night

Kdo byl ještě mezi gratulanty
Mezi gratulanty během večera se objevila i Ashley Tomberlin (vokalistka z tracku New York City) , která společně s Paulem přicestovala z vystoupení o den dříve z party z Kieva. Dále se objevil i Kuffdam (Kuffdam & Plant) společně s Alex M.O.R.P.H.

Zhodnocení
Párty jsem si výborně užil od prvního okamžiku až do konce, během večera jsem neshledal jedinou věc na kterou bych snad mohl stěžovat (kromě mé únavy). Zvuk byl na velmi kvalitní úrovni, bohužel světla v přední řadě zaostávala, ale s tím jsem dopředu počítal

Klady
- Paulova hra živě na klávesy
- „Oprášené“ starší tracky, které jsem v Paulově podání již dlouho neslyšel
[Olive - You're Not Alone, Talla 2XLC - Can You Feel The Silence, Modulation - Spirits (Slusnik Luna Remix), Alanis Morissette - The Couch (Paul van Dyk Remix) a Marcel Woods - Time Is Running]
- Stánek s Vandit sortimentem (běžná součást Vandit Night)

Zápory
- Umělá mlha

Hodnocení
9/10
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VANDIT NIGHT

Sobota 15. 12. 2007
Vstup: Předprodej 15 € + poplatky, na místě 18 €
Vystupují:
Paul van Dyk, Austin Leeds
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Spimic
10. 01. 2008 | 14:32:13
+0 | -0
Tam bych chtěla taky být...Nebude letos třeba autobus?? ;-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika