Mattafix na Jarním O2 Sázavafestu

Mattafix na Jarním O2 Sázavafestu

16. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) V rámci Jarního O2 Sázavafestu, který se bude konat 11. 4. 2008, zahrají nejen novinky ze svého druhého alba Rhythm And Hymns, které u nás vyšlo v listopadu u značky EMI, ale také nahradí svým fanouškům zrušený loňský řijnový koncert.
Pod názvem Mattafix, jež je zkomoleninou oblíbeného karibského výrazu Matter fixed (no problem), se skrývá britská kosmopolitní dvojice Marlon Roudette and Preetesh Hirji. Rozličné kořeny obou členů (Marlon prožil dětství ve slunném Karibiku a Pree má indickou krev) jsou patrné i v jejich hudbě, která na aktuální desce v sobě mísí kalypso (karibské písně) hip hop, reggae, dancehall, pop, jazz a blues.

mattafix

Nové album Rhythm and Hymns je silně ovlivněno zkušenostmi, které Mattafix nasbírali na svém nedávném turné, v jehož rámci navštívili na třicet různých zemí. Hudba zní stále bezstarostně, avšak pokud se zaposloucháte do textů, zjistíte, že se zpívá o skutečných lidech se skutečnými životy a se skutečnými problémy. To, co lidé říkají, si Marlon pečlivě zapisuje a ve svých textech se jimi nechává často inspirovat. Osobní zkušenost z uprchlického tábora ve východním Čadu je patrná v písni Living Darfur, ke které byl na hranicích s Darfurem natočen i videoklip. Upozornit na sociálně-politické problémy chtějí Mattafix svým projektem Save Darfur (www.livingdarfur.com), na který mohou lidé přispět.

Shake ya limbs to da rhytms, aneb přijďte rozhýbat svá těla, nejen v rytmu Mattafix, na pátý Jarní O2 Sázavafest v sobotu 11. 4. 2008 do Průmyslového paláce. Lístky budou v předprodeji sítě Ticketpro za cenu 290Kč (plus poplatky), na místě pak za 350Kč.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JARNÍ O2 SÁZAVAFEST

Pátek 11. 4. 2008
Vstup: 290/350 Kč
Vystupují:
Mattafix, Livin Room, Sto zvířat, 2 Wings, Sunflower Caravan, Prague Ska Conspiracy, Niceland, Peha, Sunshine, Tata Bojs, Bow Wave, Horkýže Slíže
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika