DMA 07: Jak hlasoval Dj Neo

DMA 07: Jak hlasoval Dj Neo

21. 01. 2008  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Serial NO 2. Na podporu české ankety elektronické a taneční hudby, ale také ze zvědavosti, jsme rozjeli průzkum mezi osobnostmi taneční scény a ptali se jich, koho a z jakého důvodu volili v letošní, právě probíhající anketě O2 Dance Music Awards. Zítra Click Joe.
Jak dlouhodobě vnímáš anketu O2 Dance Music Awards?
Vnímám jí bez nějakých přehnaných očekávání nebo iluzí, ale jinak celkem pozitivně. Upřímně řečeno asi jen blázen by tvrdil, že výsledky jakýchkoli anket odráží i skutečnou kvalitu, ale jako sonda do vkusu našeho národa to funguje dobře. Tedy fungovala by, kdyby se jí účastnilo více hlasujících. To že vítězi stačí něco kolem 500 hlasů je úsmněvné. Na druhou stranu chápu znechucení některých lidí, kteří trochu vidí do toho, jak u nás ten clubing funguje. Je ale určitě dobře, že si dá někdo práci a něco takového každý rok pořádá. Když nic jiného, tak to bývá dobrý mejdlo :o)

Jak by měla vypadat ideální anketa taneční scény v ČR?
To máš těžké. Nejde ani tak o vlastní anketu, to je myslím organizačně zvládnuté dobře, ale o to, že vlastně není pro koho hlasovat nebo s kým soutěžit. V situaci, kdy vlastní produkce djů z top ten je téměř nulová nebo neposlouchatelná, nemáš z čeho vybírat. Tím nechci říct, že u nás nejsou talentovaní producenti. Věci, které dělá třeba Roman Rai, Braun s Lucasem Holanem, Pavel Bidlo, Lumiere, Moskito nebo TT jsou výborný - zcela srovnatelný s tím, co se vydává venku a věřím tomu, že si spousta djů, který vůbec nemùžeme znát, dělá dobrý věci doma do šuplíku. Ale jelikož nemají šikovné managery nebo nedělají v kanclu velkého klubu, aby mohli kšeftovat s hraním, tak nejsou tolik vidět. Asi by bylo fajn kdyby novináři nemuseli trávit tolik času s přepisováním PR materiálů k akcím a měli více času na svojí práci..

Jak jsi letos hlasoval?

Český Dj:
Andrea Firino - Květáka znám už moc dlouho. Technicky by setřel spoustu známějších djů do kapsy, ale nejvíc se mi na něm líbí jeho oddanost kvalitní house music. Má vlastní názor a neskáče podle toho, jestli je zrovna v módě electro nebo soulful. To že není vùbec v nominacích je ostuda.

Zahraniční Dj: Joey Negro - Tady je volba o poznání složitější. Je to hudební génius, má rytmus a je to skutečná hvězda :o)

Česká skupina/projekt: Navigators - hlavně na živo. Jejich zpěvačka má krásný sametový hlas. Když jsem je slyšel poprvé, myslel jsem, že jsou to amíci. Těším se, že s nimi brzy něco natočím.

Zahraniční Dj/projekt: Masters at work

Český klub: Mecca - ještě stále. S Meccou jsem vyrůstal, nemůžu zradit :o)

Pravidelná klubová party: Soul heaven v Londýně.

Halová party: Do haly chodím akorát na hokej nebo veřejné bruslení :o)

Open Air festival: Mácháč

Promotér: Do toho tak úplně nevidím. United Music to asi dělají dobře.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika