Gregor Tresher hostem dubnové Elektry

Gregor Tresher hostem dubnové Elektry

23. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) LevelB a klub Fléda do toho v novém roce opět šlapou naplno, po Oliverovi Koletzkim, který se na brněnskou Elektru chystá v pátek 8.2., oficiální stránky klubu prozradily hosta dalšího, dubnového pokračováním. Bude jím německý producent roku dle Raveline, Gregor Tresher.
Gregor Tresher není v oblasti elektronické hudby rozhodně žádným nováčkem. Třicetiletý DJ a producent nasával v okolí Frankfurtu nad Rýnem více než sedm let základy postupů, které posouvají algoritmy elektronické hudby dopředu. Mezi evropské super -producenty technohudby ho v roce 2005 jednoznačně katapultovala deska „Still EP“. Jeho skvělé tracky jako „Neon“, „Full Range Madness“ nebo „The Now People“ vydané na labelech jako Great Stuff, Cocoon nebo Terminal M a jeho remixy pro osobnosti jako Sven Väth, the Detroit Grand Pubash nebo Stephan Bodzin přesvědčily čtenáře německého časopisu Raveline, že právě Gregor je ten nejvhodnější kandidát pro titul „Nejlepší producent roku 2006“. Sven Vaeth, jeho velký fanda, a nejen on, používal po dlouhé měsíce tyto tracky ve svých stech!

Gregor Tresher

Rok 2006 byl zatím vrcholem Gregorovy kariéry. Mimo těsné spolupráce s londýnským DJ Billy Nasty, se kterým sbíral první povzbudivé úspěchy, to bylo hlavně 12-ti palcové dvojalbum „Neon“, které se pro léto 2006 stalo kultem. Také ispirativní spolupráce s labelem Svena Vaetha Cocoon Recordings vedla k dalšímu vrcholu: „Full Range Madness“ na Compilation F od Cocoon. Na mnichovském labelu Great Stuff Recording vydal Gregor krátce potom „The New People/Battery“ a poté následovala spolupráce s izraelským objevem roku Guy Gerberem na „Open the Gates“.

V roce 2006 hrál Gregor na všech důležitých akcích jako Mayday, Nature One nebo Street Parade a taky v mnoha předních evropských klubech jako třeba Fabric v Londýně, bruselském Fuse, barcelonském Loft nebo Cocoon Club ve Frankfurtu. Rok plný muziky mu přinesl mimo ocenění pro nejlepšího producenta také další úspěchy; uspěl v anketách časopisu Raveline Objev roku 2006 a Nejlepší track roku 2006 (s Full Range Madness).

Gregor vycházel muzikantsky vždycky z elektra. Na počátcích se pokoušel rozvíjet v oblasti motorbeat a v rámci projektu „Sniper Mode“ vydal pár desek na labelu Elektrolux a jeho sublabelu Mikrolux. Elektro ale nebylo pro Gregorovu produkci a DJ-skou práci nikdy jediným hřištěm, spíše inspirací a pojítkem mezi minulostí, přítomností a budoucností elektronické hudby.

„Straight beat na přelomu tisíciletí mě už začal docela nudit a chtěl jsem pracovat se složitějšími postupy – elektro se mi jevilo jako perfektní zdroj. Vývoj v posledních letech a ústup od stylu harder&faster mě přitáhl zase zpátky na taneční parkety ať už jako DJ nebo jako producenta. Pružnost v prolínání melodií a vokálů do jednotlivých tracků výrazně rozšířila možnosti tvorby. Dnešní elektro pro mě dostává úplně nový význam, zdaleka už není určeno pouze vocal Vocoderem nebo trackem 808 beats, ale zastupuje obecně celou elektronickou scénu, osvobozuje se od pravidel a konvencí a rozvíjí se všemi směry.“ (Tresher v listopadu 2005)

Gregorova současná muzikantská dráha je určena současnými DJ Gigs v předních klubech po celé Evropě. Od Londýna po Budapešť, od Madridu po Atény a od Marseille po Berlín. „Moderní práce DJ pro mě znamená složit do jednoho setu vzrušujícím způsobem vše od Tech-House po Elektro.“

Od začátku roku 2007 pracoval Gregor na dlouhohrajícím albu „A Thousand Night“, které vyšlo v létě na labelu Great Stuff Recordings a vévodilo velkolepé Album Tour v roce 2007, kde ho Gregor poprvé zahrál naživo. Mimoto mu vyšly nové nahrávky na Great Stuff, Intacto, Crosstown Rebels a terminal M.

www.gregor-tresher.de
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Gregor Tresher, Orbith, Marthen, Click Joe, Martin Frank, Andrey, La Rimme
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Gabo
24. 01. 2008 | 19:08:53
+0 | -0
:-)
SOUTĚŽTE
Elektra - 18.4. Fléda
1.cena: Adidas Originals bag, 2x 20 % sleva v prodejne adidas Concept Store, Tričko Elektra 4 elements season, 2.cena: Adidas Originals bag, 2x placka elektra, 2x vstup, 3. cena: Adidas Originals bag, 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika