X-Qlusive: Na Showtek do Amsterdamu

X-Qlusive: Na Showtek do Amsterdamu

31. 01. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (5)
Po vydařeném premiérovém vystoupení Showtek v Benešově u Prahy jsem si nemohl nechat uniknout příležitost eventu pod jejich taktovkou na domácí půdě, čili Holandsko – Amsterdam - Heineken Music Hall – Showtek XQ (Showtek X-Qlusive).
Příjezd do Amsterdamu
Na místo určení jsme přijeli o hodinu a čtvrt dříve oproti plánovanému příjezdu, a tak jsme měli dostatek času na obhlídku tohoto malebného města. Čas vyhrazený na prohlídku památek nám poměrně rychle utekl a tak jsme se kolem deváté hodiny večerní vypravili směr Heineken Music Hall (HMH) na zastávce Bijlmer ArenA (na stejném místě se nachází i známa Amsterdam Arena).

Heineken Music Hall - Main stage - Black Box - Zaal
Ke vchodu HMH jsme dorazili akorát, když čas na hodinách ukazoval přesně 21.30. V tu chvíli se zrovna otevřely všechny vchody a nám nezbývalo nic jiného, než pohodlně vstoupit do tohoto svatostánku. Následovala návštěva šaten a obhlídka celého komplexu, jež byl pro tento večer rozdělen na Main stage (Black Box - Zaal), Second satge (Rabolounge) a chil out stage s marchedingsem Showtek a občerstvením. Hala HMH byla sice od 21.30 otevřena, ale byla prozatím jen zpřístupněna menší Rabolounge, kterou svým setem otevíral Brennan Heart a hned pěkně z ostra. Přesně po hodině se otevřela Main stage s názvem Black Box – Zaal. Stage opravdu připomínala černou skříňku, už jen nápis před vchodem sám o sobě byl výstižný „Pozor vstupujete do prostředí s velmi výkonným laserem“. Ale i bez toho nás po několika okamžicích stage zcela uchvátila. Světelnými efekty, stroboskopy, rotujícími zavěšenými koulemi a lasery se rozhodně nešetřilo a to byl teprve začátek.

Večer na této stage otevřel Pascal Feliz, jehož set byl techtranceově laděný, bohužel většinu dorazivších návštěvníků nechával prozatím zcela v klidu. V tu chvíli jsem si vzpomněl na to, jak to vypadalo při setu Showtek v KC Karlov v Benešově, protože přesně tak by se to dalo přirovnat. O Pascalův set se zajímalo jen pár nadšenců. Odehrál tracky od Remy – Crackdown, Ronald van Gelderen – Dirty Rocker, Mr. Sam – Samba Brutal a Kosheen – Catch (ID Remix). Na konci jeho setu už byl sál poměrně dosti naplněn a i jeho tracky se setkaly s ohlasem publika.

It is gonna be a hell night
Úderem půlnoci se celá hala ponořila do tmy, během chvíle se rozsvítily všechny zelené lasery a začaly pozvolna krájet tmu. Temný hlas představil producentské duo tvořící masivní hity, které jsou velmi známé na poli hardstylové scény, již od roku 2000. Bratrskou dvojici, která zvedla popularitu hardstyle music, a je dobře známá po celém světě. K tomu se pozvolna přidal bubeník a na DJ´s pult vylezl dvorní MC dv8 s elektrickou kytarou a spustil první tony Colours Of The Harder Styles. Po pár tónech vše opět ztemnělo a MC dv8 se ujal mikrofonu a jeho osobitým stylem uvedl „Hell“ Brothers Duo SHOW-TEEEEK.

showtek

Bratři nabití energii se nenechali dlouho vybízet a hned se objevili za Dj pultem a odstartovali svou “X-Qlusive hell ride“ ve svém osobitém energetickém stylu. Mezi prvními tracky spustili Showtek – Dominate a Lowriders - Dont Get Back, při které poprvé DJ Duro vylezl na DJ´s pult a roztleskal dav. Během následují hodinky dokázali hned několikrát rozpumpovat celý dav svou osobitou show a to ještě zdaleka nebylo vše. Následovaly tracky Blademasterz - One Blade, Tuneboy - Housesensation (Dj Isaac Remix)a The Pitcher - The New World

Večer plný versus, back2back a bůhví čeho ještě
V 1.00 se k Showtek přidalo duo Deepack a následovala hodinka v Showtek Vs Deepack, Showtek b2b Deepack a Showtek & Deepack live show. Během této exhibice zaznělo The Kgb´s - Superdisco (Technoboy Remix), Brennan Heart - Revival X (Showtek Remix). Tato show nebyla jen hudební pastva pro uši, ale páni z toho udělali i příjemnou podívanou. Bylo vidět že do této show jdou naplno a s energií.

Od 2.00 následovala opět hodinka vyhrazená pro Showtek. V této části zaznělo Showtek - Early Soundz a X - Qlusive Showtek Anthem v tracku Showtek - We Live For The Music. Dále zazněla snad nejočekávanější skladba večera, Showtek - Fuck The System (FTS) jež byla podpořena slovy od MC dv8 „Here is it, what you are waiting for“. V ten okamžik propuklo doslova davové šílenství. Celá skladba byla podpořena vykreslením slov za pomoci laseru na plochu za DJ´s. Dále během této části nebyl opomenuty tracky od Tatanky - Let's Rock, Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days 2.08 (showtek remix), Showtek - Colours Of The Harder Styles, Showtek - Party Lover či Mr. Puta - Green Stuff. Od 03.00 byl Showtek Minimax, což byla prezentace všeho známého i neznámého v podání od Showtek, zazněl zde i třeba track od Marcela Woodse – da Boom 2001 či 2Unlimited – Let The Beat Control Your Bady v hardstylové verzi.

Těsně před čtvrtou hodinou ranní se na Stage objevil ital Technoboy a následovalo opět Showtek & Technoboy back2back a versus live dj set za podpory MC dv8, při kterém zaznělo The Nasty Boyz – Angel, Technoboy – Into Dub či Builder - Her Voice. Sil mě pomalu ale jistě ubývalo, a tak jsem, ač nerad, musel opustit Main stage. První kroky směřovaly do chillout zóny, kde proběhlo občerstvení a pak směr tribuny s velmi pohodlnými sedačkami. Zde jsem byl až do 5.00 než začala jedna z nejzajímavějších částích tohoto večera.

showtek

Southstylers - Donkeyrollers – Showtek live act
Poslední poutavé intro, při kterém se Main stage naposledy ponořila do úplné tmy a záhy byla prosvětlována všemi lasery a stroboskopy. Stroboskopy a lasery ukončili svou činnost a náhle se rozsvítila bílá světla nad DJ´s pultem, na kterém už vedle MC dv8 stál připravený DJ Zany. Následně Zany uvítal dav a se slovy „Are you ready for Show-Styling-Donkey-Tek Power?“. Po těchto slovech se rozjela nepředstavitelná show, za zvuku tracku Showtek - Save The Day Again, na dva notebooky, čtyři cd playery, klávesy a bicí za střídavé podpory MC dv8 a Zanyho. Dále zazněly tracky od Southstylers – Pounding Senses (Zany & Walt Remix), Lowriders - Don't Get Back, Southstylers - Wicked Generation (Zany's Overdrive Mix), Showtek feat MC dv8 - Shout Out (Donkey Rollers Remix), Dj Zany – Pure či DJ Duro - Cocaine Mother Fucker (Al Pacino Remix).

Celou show ukončil Durostyle (DJ Duro) se speciálním hostem Playerem v posledním djsetu, který se nesl v duchu hardcore. I když se party pomalu ale jistě blížila ke konci, tak byla hala zaplněná stejně tak jako o půlnoci. Nikomu se nechtělo domu. Párty měla ohlášený konec na 7.00, ale v ten samý čas MC dv8 ještě vyhlásil poslední dva přídavky, za což byl odměněn obrovským aplausem. Na úplném konci této show hlavní protagonísté, za ohromujícího aplausu, vylezli naposledy společně na DJ´s pult, kde všem co přišli poděkovali za skvělou atmosféru, rozloučili se a všem samozřejmě popřáli šťastný návrat domů.

Díky DJ Zanymu jsem se ocitl v zákulisí, kde jsem mohl prohodit pár slov s Waltem a Durem. Walt i Duro byli naprosto spokojení, vše podle nich dopadlo tak jak mělo,lidi se dobře bavili, ale popravdě to bylo pro ně dost vyčerpávající a únava na obou byla náležitě znát v zákulisí. Ještě jednou proběhlo rozloučení ze strany Showtek, z mé proběhlo následně poděkování za „Absolutelly amazing exclusive party“. Následovalo ještě jednou přání dobrého návratu domů a následné opuštění HMH.

Času stráveného mimo ČR rozhodně nelituji. (15h cesta do Amsterdamu, 5h procházka po městě, 10h party, 4h čekání na autobus, 17h cesta do Prahy). Party byla výborným zpestřením a zároveň zklamáním, protože to, co bylo možné vidět a slyšet se v našich končinách se zatím setkává většinou s negativním přístupem (viz. Techno Masters vol. 2), i když se serverem hardstyle.cz se pomalu začíná čeřit ustálená hladina tamních vod a to zatím jen po informační stránce.

Klady:

- Veškerá produkce účinkujících
(Showtek, Southstylers, Donkeyrollers, DJ Zany, Technoboy a Deepack)
- Úroveň pořádající agentury (Q-Dance)
- Ohromující světelná show
(10 laserů, 4 plno barevné lasery, 20 stroboskopů, masivní světelný park)
- Kvalitní posezení na tribuně

Zápory:

- Únavná cesta autobusem
- V chillout zoně minimální výběr jídel k občerstvení

Hodnocení:
-10/10

Line-up

Black Box – Zaal

22.30 - 00.00 Pascal Feliz
00.00 - 01.00 Showtek solo
01.00 - 02.00 Showtek & Deepack
02.00 - 03.00 Showtek Solo
03.00 - 03.40 Showtek Minimix
03.40 - 04.30 Showtek & Technoboy
04.30 - 05.00 Showtek solo
05.00 - 06.00 Southstylers - Donkeyrollers - Showtek LIVE
06.00 - 07.00 Durostyle
07:00 End

Rabolounge

21.30 - 23.30 Brennan Heart
23.30 - 01.00 Dozer
01.00 - 01.30 Noisecontrollers
01.30 - 03.00 Nitrouz
03.00 - 04.30 The Dutchmaster
04.30 - 06.00 Pavo

Co zaznělo:
Southstylers – Pounding Senses (Zany & Walt Remix)
Lowriders - Don't Get Back
Southstylers - Wicked Generation (Zany's Overdrive Mix)
Showtek feat MC dv8 - Shout Out (Donkey Rollers Remix)
Dj Zany – Pure
DJ Duro - Cocaine Mother Fucker (Al Pacino Remix).
Southstylers - Pwoap!
Tatanka - Let's Rock
Tatanka – Front 2 Back
The KGB's – Superdisco
The Nasty Boyz – Angel
Technoboy – Into Dub
Technoboy -Rege
Builder - Her Voice (ID Remix)
Showtek - Save The Day Again,
Zany – Widomaker (ID Remix)
Subforce Terrorist - The First Rebirth
Showtek - We Live For The Music
Showtek - Fuck The System (FTS)
Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days 2.08 (showtek remix)
Showtek - Colours Of The Harder Styles
Showtek - Party Lover
Mr. Puta - Green Stuff
Woodse – da Boom 2001
2Unlimited – Let The Beat Control Your Bady (hardstylové mix)
Brennan Heart - Revival X (Showtek Remix)
Showtek – Dominace
Lowriders - Dont Get Back
Blademasterz - One Blade
Tuneboy - Housesensation (Dj Isaac Remix)
The Pitcher - The New World
Remy – Crackdown
Ronald van Gelderen – Dirty Rocker
Mr. Sam – Samba Brutal
Kosheen – Catch (ID Remix)
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
hard_ZuzYy
05. 02. 2008 | 09:34:03
+0 | -0
Juu, stacilo si to jen precist a uplne me behal mraz po zadech..:-o <3 nadhera..:-) a me se Showtek na Techno masters libili ze vsech nejvic!! Krasa no ne?;-)
Showtek videa
01. 02. 2008 | 18:00:43
+0 | -0

videa z X-Qlusive

http://uk.youtube.com/profile_videos?user=honzin24
SHP
01. 02. 2008 | 12:36:08
+0 | -0

Nice

Jen tak dál :)

01. 02. 2008 | 11:24:50
+0 | -0
takova party a nikdo mi ani nerekne:) . budete informovat o chystanych hardstyle akcich na tomto webu prosim?
Lilly
01. 02. 2008 | 09:37:30
+0 | -0
ne ne ne prosím tohle ne
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika