Weki Djs jako třešeň na dortu páteční Elektry

Weki Djs jako třešeň na dortu páteční Elektry

11. 02. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (6)
Další díl jedné z nejúspěšnějších klubových nocí je za námi. Páteční Elektru Wind Edition snad nejvíc „zelektrizovali“ WeKi DJs. A nejen oni. Jak páteční Elektra na Flédě proběhla, se pokusíme přiblížit v této reportáži.
Elektra patří nesmazatelně ke Flédě stejně jako Fléda k Elektře. Tuhle klubovku si poslední dobou nenechám ujít, protože vždy něčím překvapí a její zahraniční hosté obzvlášť poslední dobou stojí za to. Splnila tedy Elektra s datem 8.2. očekávání?

Fléda nabízí stylové prostory s několika bary a dvěmi stage, což je myslím široké spektrum vyžití pro návštěvníky klubu. Jako vždy byl okolo desáté hodiny klub ještě z poloviny prázdný a atmosféra se pohybovala v pohodové náladě u zmiňovaných barů, kde si přítomní návštěvníci vychutnávali v poklidném prostředí svůj oblíbený drink. Zbyl tedy čas na prohlédnutí vkusných dekorací ve „větrném stylu“, v klidu si poslechnout pohodovou muziku druhé stage a kdo chtěl využít čas zcela jinak, měl možnost hlasovat do ankety O2 DMA 2007.

manes

Tahle „pohoda“ ale ustala s příchodem prvního zahraničního hosta, který navázal na DJe Crafta, bohužel jsem jeho set strávila na vedlejší stage a programu na stage hlavní jsem se plně věnovala až s příchodem Španěla Sergio Máñeze. Ten si hned od začátku nemohl stěžovat na nedostatek fanoušků. Nejednoho zvědavce totiž zajímal sound tohoto u nás nepříliš známého DJe a kdo rád minimal, musel být na nejvyšší míru spokojen. Pro ty ostatní příjemně hrála na 2nd Stage partička domácích DJs, mezi kterými zvítězila na plné čáře v pozdějších hodinách dvojice Electromafia aka Senkin a Tommi Vega ze stáje Electrodjs.cz.

Po hutné dávce španělského minimalu už nedočkavě postával vedle „seňora“ Máñeze „Herr“ Koletzki, který zodpovědně převzal již perfektně rozjetý minimalový kolotoč. V první půli svého setu zůstal Koletzki věrný minimalu a splnil přesně to, co se od něj očekávalo. V druhé části dal přednost konečně také pár techno a houseovým trackům. Kouzlo jeho setu tkvělo především v jeho bezprostředním vystupování, kterým si získal i tu ne-minimalovou část publika, která ke konci jeho setu díky menší stylové změně také ožila a tím dopomohla k perfektnímu a vygradovanému závěru jeho výstupu. Díky tomu se konečně probudil chvílemi stereotypní průběh této minimalové smršti.

Velmi zvědavá jsem byla na následujícího Orbitha. Již během promotion se nechal DJ slyšet, že mu poslední dobou učarovaly minimal a techno. Svá slova dodržel téměř do puntíku, v jeho setu bylo navíc patrné propojení s klasickým elektrem. Právě ta skutečnost, že se jeho set nenesl jen v jedné zvukové vlně a prostřídal všechny z těchto tří jmenovaných stylů, byla asi jeho největší výhrou. Nejen díky tomu si Orbith dovedl udržet perfektní atmosféru v klubu od začátku do konce.

Na WeKi DJs zůstal stále ještě velmi slušný počet doposud nenasycených partypeople, kteří zdaleka neměli tušení, co je čeká. Neuvěřitelná směsice techna, electra a minimalu si postupně získala všechny na parketě. Výborný a hutný basový podklad si vesele pohrával s elektronickými smyčkami a napěchovanými beaty, set měl šťávu, neuvěřitelně gradoval a ke konci si zasloužil neskonalý obdiv v podobě několika desítek rukou nahoře. To už ale začala odbíjet šestá hodina ranní a WeKi hráli pro poslední zbylé fanoušky bezmála až do půl sedmé.

Wind Edition byla celkově možná o něco málo povedenější a její line up zajímavější než minulá Elektra s Oxia. Její největší plus je ale především v jednom: Elektra nabídne vždy něco nového a nedrží se záměrně jednotvárného soundu pozvaných DJs.

A nakonec menší pozvánka na příště: Velmi doporučuji Gregora Treshera, který bude hostovat na dalším díle. Bude to určitě další neopakovatelný zážitek!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 8. 2. 2008
Vystupují:
Oliver Koletzki a další
Další informace
6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
fly
12. 02. 2008 | 22:07:30
+0 | -0
jojo tak to urcite udelej, ja volil olivera, orbitha a weki djs, takze tento lineup elektry:o))ne nahodou jsem je dal do lineupu uz podruhe na elektru, coz moc dju nebylo a nebudu se rozpakovat je tam brzo dat znovu:)
Veru
12. 02. 2008 | 12:56:00
+0 | -0
Ano,Weki me velice prekvapipli,novy cerstvy vitr do nasich vod. Nebude mi tak vubec proti srsti, predat temto panum svuj hlas v DM A!!!
YannD
12. 02. 2008 | 11:25:47
+0 | -0

Hmm

Cha:-) Tresher na dortu je dobrý:-) 2:Obcese: No jasně zapustí kořeny do tvarohu a tahá z něj veškeré živiny pro svůj růst:-) ale jinak v poho report:-)
blunted
12. 02. 2008 | 10:40:25
+0 | -0
tresher na dortu
Obcese
12. 02. 2008 | 10:17:49
+0 | -0
Třešeň na dortu?

12. 02. 2008 | 01:45:59
+0 | -0
je to jen muj dojem nebo je v tomto clanku pouzito slovo minimal v rekordnim poctu? : )
SOUTĚŽTE
Elektra - 8.2.2007, Fléda
1. cena - 1 x Parfém z Parfumcity.cz Police Wings pro muže nebo Victoria secret heavenly pro ženy + 2 x 1 vstup + 1 x tričko Elektra + 1 x placka Elektra, 2. cena - 1 x vstup + 1 x tričko + 1 x placka, 3. cena - 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika