Judge Jules odehrál bravurně pestrý set

Judge Jules odehrál bravurně pestrý set

12. 02. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (8)
Letošní party rok začíná vskutku slibně, což potvrdila i páteční Vibe v Mecce. Party nesoucí se převážně v housových rytmech vládli Bon Finix, Tripmain a Judge Jules. Jediná výtka putuje tradičně na adresu všudypřítomných cizinců a ceny nápojů.
Ale nejprve pojďme prozkoumat pozitiva, která jednoznačně převažují. Tím prvním je výkon djské dvojice Bon Finix a Tripmain alias Bon Trip. Zejména první ze jmenovaných předvádí ve svých setech věci, které mému uchu vždy zalahodí, ač je cíleně nevyhledávám. Pánové se za gramofony střídají a obšťastňují nás kousky jako Marcus Schossow – Mr. White, Deadmau5 – Arguru či Nic Chagall - Borderline. V závěru pak přihodí pop-trancovou příšernost John O’Callaghan – Big Sky v jakémsi house remixu či Gabriel & Dresden – Tracking Treasure Down v remixu od Wippenberga. Jejich djský um oceňuji známkou 1. Skvělá příprava na headlinera. Osazenstva parketu začíná přibývat – škoda pro nás. Nacházíme místo v zadních řadách s výhledem na centrum dění.

judge jules

Obrýlený jednačtyřicetiletý soudce z Londýna přichází za pult s úsměvem na tváři. Publikum je řádně natěšené a nabuzené. Judge Jules se zapsal do povědomí fanoušků elektronické hudby spíše jako trancový DJ a producent, ale jak známo, ani ostatní styly mu nejsou cizí. Kromě toho je Judge nejen DJ, ale především skvělý bavič. A ani dnes tomu není jinak. Na trhání vlastního trička či křižování se sice nedojde, ale i tak je vidět, že Jules je DJ, který hraje pro lidi a tomu podřizuje celý svůj výkon.

Z celkového hlediska by se jeho set dal rozdělit na dvě poloviny – první tvrdší, techtrancovější, určenou spíše pro potěchu těla, druhou klidnější a housovější, jež pohladila sluchové orgány zúčastněných. V součtu by se dalo říct, že Judge odehrál house-tech-trancový set s prvky elektra, to vše bravurně namixované a prokládané výbornými scratchi. Ale dost už dohadů, tracklist naznačí více. Milovníky ženských vokálů zajisté potěší Sia - The Girl You Lost To Cocaine (SvD Remix) – ovšem pořád mi nějak nejde na mysl, proč nikdo nehraje Stonebridge mix, který by do housového setu seděl rozhodně lépe. Jedním z highlightů je nepochybně Judgův nejnovější výtvor Laid Bare (Ibiza Trumpet Mix), trumpetky naživo znějí skutečně efektně, dále potěší Josh Wink - Higher State Of Consciousness (Marco V Remix) se svými acidovými samply. Další z tracků, který odlepí nohy od země je Marcel Woods - Lemon Tree - paráda! Napadá mě, že místo právníka by se na Julese spíše hodilo povolání řezníka (a na tom něco bude, když to říká vegetarián). Po první protančené a propocené polovině máme konečně možnost si na chvíli vydechnout, Judge zpomalí a sálem se line pohodový housík. Přesto se v paření nepřestává, publikum se stále baví a DJ také. V názvech songů se příliš neorientujeme, zaregistrujeme například Tiesto feat. Maxi Jazz - Dance4Life vs. Faithless - Insomnia (Judge Jules Mash-Up) a v posledních minutách také pecku z filmu Klub sráčů Southside Spinners – Luvstruck.

judge jules

Tripmain pokračuje v navozeném rytmu, to už si ale jdeme odpočinout na pohodlné sedačky do předsálí. Ze sálu slyšíme například předělávku Sweet Dreams či Sound Of Goodbye. Z hudebního hlediska dopadla party rozhodně více než dobře. Kombinace housu, elektra, techtrancu a možná ještě něčeho dalšího oslovila snad každého návštěvníka Meccy.

Když ale odhlédneme od hudby, nedá mi to nevyslovit pár výhrad. Za prvé mě nemile překvapila zima při vstupu do klubu i v hlavním sále. Při tanci byl naštěstí tento nedostatek celkem rychle odstraněn, v ostatních případech by však rozhodně nebylo od věci mít po ruce teplý svršek. Daleko více mě štvala přítomnost cizinců, kteří do klubu (jako obvykle) nešli za hudbou, ale na diskotéku. A bohužel tím mírně znepříjemnili party i mně a mým přátelům. Kdekdo může namítnout, proč se o nich vlastně zmiňuji, vždyť Mecca, Duplex a ostatní kluby žijí z návštěv a útraty turistů. Je mi líto, ale tentokrát se prostě musím vyjádřit. Neustálé šlapání na nohy, vrážení, osahávání, chuť si povídat, neznalost hudby či spíše nezájem o ni... Dá se to na to sice zvyknout (a ani to jinak nejde), ale kdybych měla na výběr, rozhodnu se jistě pro party bez cizinců. V pátek mezi všemi vyčnívali zejména jedinci arabské národnosti, kteří dost možná měli v plánu vykonat onu legendární pouť do Meccy. K tomu snad dodám jen jediné: Není Mecca jako Mecca.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VIBE PRESENTS JUDGE JULES

Pátek 8. 2. 2008
Vstup: 290/390/590Kč
Vystupují:
DJ Judge Jules, Bon Finix, Tripmain
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
cajda
14. 02. 2008 | 16:45:55
+0 | -0
k tematu cizinci - otevri oci dance girl a nebud takova hloupoucka...spousta cechu se dokaze chovat na akci tisickrat hur nez "cizinec", o pasu to urcite neni!

zkus se vzit do kuze turisty co je tady na jeden tyden, chce nekam v patek zaskocit, ma rad tanecni hudbu, na recepci v hotelu, v hospode, na ulici mu nekdo doporuci Meccu, jmeno JJ uz slysel, jde se podivat...by me zajimalo jestli by jsi mela pri kratke navsteve Londyna (jenom jeden vikend behem) to stesti ze bude ve meste tvuj oblibenec...

a nevim jestli tahle citace: "Neustálé šlapání na nohy, vrážení, osahávání, chuť si povídat, neznalost hudby či spíše nezájem o ni" sedi na cizince...muze sedet tak dobre na me tak na tebe!

14. 02. 2008 | 10:35:09
+0 | -0
Jo ja to rikam furt prahu nechat namyslenejm pindickam a nagelovanejm typeckum co vypadaj jak reklama na mydlo.... Za hudbou jezdit do brna, do olmu, nebo do ostravy...
soulbass
14. 02. 2008 | 00:02:31
+0 | -0
Hmm zcestný-viděno očima obyčejnýho clubbera z dálky co přijel s touhou hudebního požitku a ne exhibovat ve VIP,Mecca je hold jen diskotéka s taenční hudbou,asi nic pro mě...
Daniel Pánek
13. 02. 2008 | 22:32:50
+0 | -0

to soulbass

Trošku zcestný co jsi napsal ne ? Ten co tam předváděl s tím mixákem bylo naopak výborný. Možná by to chtělo víc poslouchat a vnímat.
soulbass
13. 02. 2008 | 20:05:05
+0 | -0
Mecca je krásný klub,v pátek plný krásných lidí,kteří se ovšem chovají zcela naopak-mafiánská bezohlednost a chladnost děv nemá obdoby. Přejděme k hudbě-JJ je jedna z posledních legend,kterou jsem neslyšel,ale v dnešní době mě již přišla tato legenda vyčpělá,která zahrála pár provařených hitovek a jaksi zapomínala,že tam je nějaký mixák-hlavně že si zacvičil s rukama nahoře :x Škoda chybějící produkce na dolní stage...Takhle mě nejvíc zaujalo úvodní duo Bon-trip,které se skvěle doplňovalo. Finixova energie založená na elektro-progressivu výborně zasahoval Tripmain se svým minimal a house. Na můj vkus předražený večírek,ale díky Aduš! ;)
Jedi
13. 02. 2008 | 19:03:02
+0 | -0
pěkný i vtipný ;)
ElectroGirl
13. 02. 2008 | 18:07:56
+0 | -0
i proto ja osobne meccu nemusim :// eee
Tzesar
13. 02. 2008 | 01:51:41
+0 | -0
Dobry report :o)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika