Oliver Kučera: Techno je víc než všechno!

Oliver Kučera: Techno je víc než všechno!

19. 02. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před boskovickou party Techno je všechno, jež proběhne 29.2. v DD Clubu a na které vystoupí Carlos Rios ve společném vystoupení s původem českým djem Oliverem Kučerou žijícím v Holandsku, tu máme promo rozhovor pravě s tímto mladíkem.
Ahoj Olivere, jsem rád, že přijíždíš do České republiky s Carlosem Riosem prezentovat svou hudbu ve společném live projektu. Bude to poprvé, co navštívíš naši zemi jako Dj, proto tě poprosím, aby ses v krátkosti představil.
Opravdu se velice těším až k vám přijedu a zahraji, protože mí rodiče odtud pochází a patří sem i část mého života. Když zrovna neskládám hudbu, věnuji se grafickým návrhům.

Už jsi někdy slyšel o českých parties od svých kamarádů djů, producentů? Cokoliv pozivitvního nebo negativního?
Jasně, většinou od svých známých djů, nebo kamarádů, kteří vystupují live. Většina z těch vystoupení byla v malých klubech a minulý rok hrál Carlos na Apokalypse, ale vždy to byly jen dobré zprávy.

Dance Valley, Awakenings jsou opravdu velké události. Co je ti blíže, hrát na velkých akcích, kde je masa lidí,  nebo dáváš přednost klubovým večerům?
Obojí, velké akce jsou vždy hodně dobré, už jen proto,že si zahrajete s výbornými dji z celého světa a svým způsobem je to pocta dostat takový booking :o) Kluby mám rád, jelikož jste blíž k publiku a můžete hrát hodně "deep" věci.

Přizpůsobuješ svůj set podle toho na jak velkou akci jdeš hrát?
Občas je přizpůsobuji, ale většinou to záleží jací další djs tam hrají a po kom hraji v line-upu. Někdy je těžké přizpůsobit se, zejména když hrajete "live" v klubu nebo na velké párty. Ale vždy zůstávám sám sebou a hraji svůj styl.

oliver kucera

V pátek 29.2. se představíš na party v Boskovicích a druhý den v Plzni. Páteční akce má název Techno je Všechno.Čím je techno pro tebe?
Víc než všechno :o) Haha, dělám si legraci. Je to velice důležitá část mě samotného. Pořád se snažím vytvářet spousty zvuků, loopů pro můj live act, kdykoli to jde, takže přestávka na oběd během mé práce grafického designera na soukromo je obvykle pravý čas pro tvorbu hudby.

Když pracuješ ve studiu, jak tvoříš své skladby? Kde bereš inspiraci?
Každodenní život a můj nemocný mozek :o) Většinu svých nových tracků jsem vymyslel na cestě tramavají do Carlosova domu na východní straně Amsterdamu, kde často tvořím hudbu. Tvořím skladby kombinací různých programů a technického vybavení, většinou je to Ableton 7, ale mám také rád Cubase, Reason nebo Protools, když potřebuji provést master pro určitý track.

Tvé tracky zní opravdu dobře. Dobrý materiál pro každého techno dje. Kde se dá tvoje tvorba koupit? Na kterých labelech vydáváš a můžeme očekávat nějaký nový release?
No, brzy mi vyjde release na labelu Hardsignal s číslem 11 a něco na Zwart recordings, Return records a také očekávám brzy nějaké beatport releasy.

Vidíš nějaký rozdíl mezi tvým samostatným live vystopením a společným back2back live setem s Carlosem Riosem? Čemu dáváš přednost?

Je velký rozdím mezi naším společným vystoupením a mým samostatným. Ale mám opravdu rád spolupráci s Carlosem stejně jako hrát samostatně.

Zkoušel jsi někdy hrát z vinylů?
Po pravdě řečeno, djing mě nijak zvlášť neláká, jelikož nemám tolik času, abych hledal nové desky a také místo pro gramofony v domě. Když tvořím vlastní hudbu, mnohem více mě to nakopává a baví hrát svoji vlastní tvorbu, než hudbu jiných lidí :o)

Česká Republika je velice známá svým výtečným pivem :o) Zkusil si někdy tento český lahodný mok? Právě Plzeň je nazývána jako "Město piva".Co rád na párty piješ?
RedBull a colu, ale když budu v České republice, určitě nějaká piva ochutnám, protože je to už opravdu dlouho, co jsem nějaké měl.

Řekni mi, na co se teď nejvíc těšíš?
Na svůj back2back live set s Carlosem na Awakenings teď na Velikonoce. Pak až se přestěhuju do svého nového bytu a také na hraní u vas na akcích tento měsíc.

Doufám, že se postaráme, aby tvoje návštěva byla nezapomenutelnou. Poděl se s námi o nějaké své životní motto nebo můžeš lidem něco vzkázat.
Vždy čekejte nečekané! A vzkaz lidem: Připravte se na opravdové šílenství! :o)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika