Watergate: Ikona berlínských klubů

Watergate: Ikona berlínských klubů

21. 02. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (20)
Ne nadarmo získal Berlín velmi osobitý a nádherný přívlastek „město andělů“. Nejenže zde panuje specifická a nezaměnitelná atmosféra. Nám clubberům je obecně známo hlavně jedno: Berlín to je mecca těch nejlepších klubových prostor, které ctí svou vzácnou návštěvou ti nejbrilantnější interpreti (nejen) elektronické scény.
Ty nejvybranější a nejskvostnější lahůdky okořeněné notnou dávkou elektroniky nenabízí ale každý berlínský klub. Pokud máte zájem o ty nejchutnější delikatesy, musíte mezi nespočetným množství berlínských klubů pečlivě vybrat. Prosím o klid, v menu se nabízí na prvních místech následující chody: Watergate Club, Weekend, Magnet, Maria am Ostbahnhof, Panorama Bar, Berghain, Club 103 a Sage Club. Předkrm a aperitiv pro dnešek vynecháme a naservírujeme si hned hlavní chod: dámy a pánové, otevírají se brány klubu Watergate!

watergate

Pokud nevíte, kam v Berlíně vyrazit, je to vskutku tvrdý oříšek rozhodnout se pro to správné místo. V časopisech, kulturních zpravodajích a jiných informačních brožurách, které jsou v ulicích k mání na každém rohua zadarmo, najdete seznam všech klubů a jejich programů na celý týden. Po prolistování několika desítek stran dojdete ke zjištění, že od pondělí do neděle jsou na výběr desítky velkolepých klubovek, kdy jedna předčí druhou. Namístě je tedy hned otázka, kam vlastně vyrazit? Nejrozmanitější jsou samozřejmě programy páteční a sobotní. I v takovém city, jakým Berlín bezesporu je, se ale může náhodný výběr setkat s neúspěchem. Pokud se ve městě nacházíte jen krátce, doporučuji vybrat si podle osvědčených referencí a detailně prostudovat line-upy vytypovaných klubů. Pokud zvolíte Watergate, je tu dost malá pravděpodobnost, že byste s výběrem šlápli vedle. Klub nabízí velmi pestrou programovou nabídku a může se pochlubit s hosty velmi zvučných jmen: Ellen Allien, Sascha Funke, Adam Beyer, M.A.N.D.Y., Modeselektor, 2000 and one, Swayzak, Miss Kittin, Oliver Koletzki, Apparat, Anja Schneider and many many more.... Výčet těchto několika jmen je myslím dostačujícím důkazem o kvalitách dramaturgie klubu.

watergate

Středa, pátek, sobota: právě v tyto tři dny si můžete vybrat z bohaté nabídky klubu Watergate, který se nachází v jedné z těch nejživějších a nejzajímavějších berlínských čtvrtí. Kreuzberg a jeho internacionalita tvoří nesmazatelnou tvář Berlína. Nejen proto se zde nachází největší množství různých klubových prostor. Doporučuji vystoupit na zastávce metra Schlesisches Tor či S-Bahn Warschauer Straße. Zastávky nemůžete minout, neboť se nachází v bezprostřední blízkosti známého a velmi impozantního mostu Oberbaumbrücke. Ovšem ten, kdo míří do Watergate poprvé, nemá zdaleka vyhráno. Poprvé je největší problém dohledat se samotného klubu. Nenajdete zde totiž jakýkoliv nápis či jiné označení, které by neznalcům při hledání alespoň trochu napovědělo. Jako první a poslední pomoc vám pomůžou jedině vaše jazykové znalosti. Pokud ovládáte základy němčiny nebo angličtiny, místní vám rádi poradí a klub vám ukážou. Soudě podle četnosti cizinců v této čtvrti jsou na to určitě zvyklí. A kde že se tedy onen „věhlasný klub“ nachází? Přesně tam, kde by si jeho umístění nikdo neočekával: zapomeňte na neony, vypulírované zdi, z reprobeden se ozývající hutné beaty s go go´s u vchodu. Watergate sídlí v naprosto zašlém a obyčejném domě, o který by vaše oko ve dne ani pohledem nezavadilo. Úderem půlnoci je ale všechno jinak: u do té doby neviditelného vchodu se rozsvítí světla, z jejichž stínu vystoupí „muži v černém“. Dveře se otvírají. Ano, jste tu správně. Herzlich willkommen in Watergate!

Poté už jde všechno jako po másle. Vstup 10 - 15EUR vzhledem k zářícím jménům na programu peněženku nezabolí a během chůze po schodišti směřujícím dolů vás již doprovází první tlumené beaty začínající party. Pak už stačí jen otevřít poslední dveře a oči nechat zvyknout na tlumené problikávající světlo a vyhlédnout si útulné místo na jednom z barů či pohodlných sedaček s výhledem na řeku Sprévu. Uvnitř klubu se vám skýtá pohled na pohodlně sedící partypeople, v klidu pokuřujících a popíjejících za zvuků prvního DJe, který rozehřívá společnost na nadcházející hodiny taneční noci. Pěkný a působivý design koresponduje se vším do posledního detailu: barevnost sedací soupravy, stolků a stěn si lehce pohrává s odrazem hladiny řeky, jejíž modročerné vlnění prosvítá zpoza obrovských skleněných výloh přímo do prostor klubu: a právě odtud se odvíjí samotný název klubu Watergate (=vodní brána), který doslova a do písmene plní veškerá clubberova přání. Za horkých letních dnů, si můžete užít hltání vašeho ledového drinku na prostorné a vzdušné terase přímo na hladině řek. A právě odtud se skýtá pohled na obrovský neonový nápis společnosti Universal. Stále vám to nestačí? Neklesejte na mysli, další překvapení v podobě další a prostorově větší horní stage nenechá nikoho na pochybách, že by se tu celou noc mohl nudit.

watergate

Hlavní stage patří headlinerům velkolepých eventů ve Watergate. Během mé návštěvy si brousili drápky na svoje laptopy elektroničtí mágové M.A.N.D.Y., Samim, Efdemin, Carstev Jost a Carstev Klemann. Pečlivě střežící tlačítka a pitch u svých mixáků ulamují jeden beat za druhým a vpouští je do hudbou lačného publika, které se pomalu ale jistě začíná vlnit jako jednotný pulsující celek a vnímá každičký beat společně se stvořiteli této euforie.
Zhruba takhle vnímám i po několika měsících nezapomenutelné zážitky z klubu, který nemá v Berlíně konkurenci. Zaručená jména, zajímavé umístění a žádný přemrštěný či extravagantní styl, ale naopak jasné zachování nenápadného stylového designu je další předností klubových prostor. Decentní styl je úměrný hudbě interpretů, kterou klub nabízí. Klimatizace a terasa na hladině řeky příjemně zčeří vysokou teplotu v klubu uprostřed noci, kdy zde panuje nepopsatelná atmosféra, za které se zde tančí až do bílého rána. To je výčet těch nejpodstatnějších lákadel klubu, do kterého se znovu ráda podívám.

Takže nezapomeňte, pokud Berlín, tak rozhodně Watergate!

www.water-gate.de
20 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
zajděte!!!:)))
25. 02. 2008 | 21:20:55
+0 | -0
Falckensteinstr. 49

10997 Berlin - Kreuzberg



Deutschland



Fax: +49 (0)30 612 80 396

http://www.water-gate.de



Parkplätze wenige



Open Do. ab 22h

Fr. - Sa. ab 23h



U-Bahn Schlesisches Tor

Bus 265

Nacht Bus N29, N65, U-Bhf . Schlesisches Tor

Taxi-Stand Schlesisches Tor



Nicht-Alkoholisch ab 1,80 EUR

Alkoholisch ab 3,00 EUR

Cocktails ab 5,00 EUR
Josifek
24. 02. 2008 | 20:52:57
+0 | -0

to fly:

Co se divis Fly?? Nevidel si KLub sracu? Kdyz urazis vyhazovacovo zrcatko tak se nediv ze te dovnitr nepustej :))))) Ber to prosim jako JOKE!! :)
czechboy.slim
23. 02. 2008 | 04:14:19
+0 | -0

yep

cocoon ne coocon, ted koukam
czechboy.slim
23. 02. 2008 | 04:10:38
+0 | -0

fotak

kompakt propasujes ale fotit se tam nesmi, foti se, ale nesmi se... blesk uz vubec ne, a nikdo to ani neporusuje, proc taky, ze jo, fotit parici lidi nebo sazejici djeje? tramtadada tak tudy teda ne :-)

jo a coocon? hm, dnes tam byl r.hawtin a pig n dan... uplne najviac ;)

22. 02. 2008 | 21:22:36
+0 | -0

kuba

nedivil bych se kdyby ne...do Panorama baru to kontrolovali, nikdo neni zvedavej videt sve vyjete fotky pak vsudemozne po netu, kdyz se de bavit a pres tydne je top manazerem:)jaky to rozdil oproti 35 dulezitym fotografum na akcich v CR:)ve Flexu ve Vidni foti take jeden jediny klubovy fotograf...lidi tam asi chodi fakt za hudbou a ne za svyma fotkama:)

22. 02. 2008 | 21:20:23
+0 | -0

vstup

problem je ale ten, ze se take muze stat, ze vas do klubu proste nepusti, bez duvodu, neni vyprodano, proste nejste vyvoleni, tak jak se stalo nam. Kazdopadne nam to bohate vynahradila Maria a Panorama bar:o)
Kuba
22. 02. 2008 | 20:39:05
+0 | -0
Nevíte někdo může si tam vzít člověk foták? do coconu prej né..
Joe Chaucer
22. 02. 2008 | 17:10:40
+0 | -0
Ehm...na Cocoon Club (Frankfurt) jste nějak zapomněli...Trochu ostuda
achayo
22. 02. 2008 | 15:46:30
+0 | -0

2 joshek

No vždyt, to já tím právě přesně myslel! Podle mě skvělej článek a téma se skvělou perspektivou.
cole
22. 02. 2008 | 13:43:06
+0 | -0

Super!!!

Pekne napisany clanok! Aj paradne fotky su povyberane! Ten podnik je urcite skvely. Dufam, ze tam dakedy zavitam:-)
joshek
22. 02. 2008 | 13:38:48
+0 | -0

achayo

Třeba mě přijde tenhle článek o pár levelů výš než co dodává "odborník" Kaisersoze na rave.cz. Konkurence nemusí být vždy příjemná, ale je zdravá. :)
czechboy.slim
22. 02. 2008 | 13:21:13
+0 | -0

jj

http://www.youtube.com/watch?v=yHO_IMDgHHY to se neda popsat... zvednete prdele a jedte
achayo
22. 02. 2008 | 10:53:01
+0 | -0

2 Nuff

Nějakej podrážděnej při pátku,ale přečti si to znova a věřím, že napodruhé zjistíš, že nikoho neuražím ani nenapadám a nedávám nálepky:-).Někdo ale s nápadem musí vždy přijít jako první a zbytek nápad buď vykrádá, nebo obohacuje, tak je to vždy a všude. p.s. Z rave nejsem, jsem z Prahy :-). Peace na tebe
Sonja
22. 02. 2008 | 09:51:38
+0 | -0
2 Dave: ano omlouvam se chybicka se vloudila, pitch je samozrejme u gramcu

2 all: nevim proc bychom nemohli psat o dalsich klubech, kazdy to muze podat jinak a ja jsem v tom klubu navic byla, takze tu jde i o popsani vl. zazitku nez o historii klubu apod.
Nuff
22. 02. 2008 | 08:58:35
+0 | -0

achayo

acha, takze kdyz nekdo napise o nakym klubu, tak nikdo dalsi by to uz nemel delat jinak mu das nalepku kopirky... hahahahaha... nejses ty nahodou z Ravu? .-)))
achayo
22. 02. 2008 | 08:29:31
+0 | -0

Muhehe...

Ehm, tak tenhle článek musí "RAVEky" těšit, trochu copyring jejich seriálu o velkejch klubech,ale proč ne :-).
Dave
22. 02. 2008 | 00:10:46
+0 | -0
a nejvetsi ulet jsou ty svetla na horni stage!! Tady clovek fakt nepotrebuje drogy :)
Dave
22. 02. 2008 | 00:09:39
+0 | -0
pokurujicich lidi (nebo spis zasranejch turistu) si diky zakazu koureni snad uziju uz co nejmin
Dave
22. 02. 2008 | 00:08:26
+0 | -0
pitch je u gramofonu a ne u mixaku
Dave
22. 02. 2008 | 00:05:22
+0 | -0
pise se CarsteN
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika