4 Strings: Hudební ankety nás baví

4 Strings: Hudební ankety nás baví

10. 03. 2008  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (3)
Na E-Motion jsem vyzpovídala polovinu z dvojice 4strings- Jana de Vose, ten cestuje po světových klubech, zatímco jeho kolega Carlo Resoort se raději zavírá v hudebním studiu a tvoří.
Před vystoupením se mi Jan přiznal, že byl malinko nemocný, ale to na něm nebylo vůbec poznat, výborně se bavil, komunikoval s davem…no prostě sympaťák, který „Took us away“. Party bych dala jedničku, ale jedna věc mně vadila - nesnesitelné horko. Jinak nezbývá nic jiného než poblahopřát pořadatelům a poděkovat jim za parádní zážitek.

E-Motion je jednou z wurm up parties DMA, kde si každý může zvolit svého oblíbeného DJe, skupinu, klub, klubovou noc atd. Myslíš, že má E-Motion taky šanci na vyšší umístění?
To nemůžu moc posoudit, protože klubovky v ČR ještě neznám, ale moc se mi zamlouvá E-Motion, protože po celém světě není tolik klubovek, kde se celou noc hraje jen trance. Proto také obdivuji kluky, kteří tuto akci pořádají. A je taky jasné, že dnes přijde i hodně návštěvníků, protože trance music poslouchá plno lidí.



A co si myslíš obecně o udělování takových cen?

No vlastně 4strings jsou taky nominovaní v podobné anketě, takže mě tohle baví. Teda bavilo by mě to samozřejmě ještě víc, kdybychom vyhráli.

Tak to je mi už jasné, proč tě ankety tohoto typu baví… Ráda bych věděla, jakou hudbu máš rád? Teda kromě té, co hraješ profesionálně.

Já rád poslouchám hudbu 70. a 80. let. Nemám nějakou oblíbenou skupinu nebo někoho speciálního, koho bych vyloženě poslouchal, líbí se mi vývoj hudby v těchto letech. Však v některé naší tvorbě můžeš slyšet i pár melodií z tohoto období.

Mohl bys mi popsat myšlenky, které se ti promítají v hlavě, když začneš hrát svůj set na party?
Já jsem DJ, který hraje pro dav. Vždycky vidím, že pode mnou každý tancuje, baví se, ale vzadu lidi jen tak postávají a poslouchají. No a mým cílem je rozpohybovat i ty vzadu. A když to vyjde, tak najednou panuje parádní atmosféra a v té chvíli si to opravdu užívám. Někdy si říkám wow, dneska je to super a někdy zase hm, nějak to není ono (i když někteří lidé říkají, že dnes to bylo nejlepší). Tak to prostě je a bude. Já hraji jako DJ už asi 17 nebo 18 let, asi jsem velmi kritický vůči sobě a snažím se dát do každého vystoupení 110%.

Pamatuju se, když jsem vaše klipy vidívala v televizi, tak měly velký úspěch. Čemu tenhle úspěch přisuzujete?
Náš projekt je hodně komerční a většina lidí žije v komerčním světě, kam samozřejmě patří i hudba a nás tohle baví a děláme to rádi. Máme rádi s Carlem veselou muziku s chytlavou melodií, a tak jsme si jisti, že když se to zalíbí nám, tak i našemu publiku a o tomhle je tato doba.

4 strings

A co když se s Carlem někdy neshodnete?
I když máme někdy jiné názory, tak jsme se nikdy ještě pořádně nepohádali, vždycky najdeme nějaký kompromis, se kterým souhlasíme oba. Jsme kamarádi už v podstatě 20 let, tak ani nemáme důvod, proč se hádat, máme dobrý vztah.

Zajímalo by mě, jestli se půjdeš podívat někam v Brně nebo hned odcestuješ pryč?
Vlastně jsem přicestoval okolo šesté, ubytoval se v hotelu, spustil internet a pracoval a pracoval. Chtěl jsem se trošku prospat, protože jsem byl v posledních dnech nachlazený a to většinou potřebuji víc spánku než normálně, ale to jsem už nestihl. Zatím jsem vlastně viděl jen hotelový pokoj… Ale během cesty sem jsem se díval na okolí a líbí se mi tu. A zítra si dopřeji trochu spánku a budu cestovat dál.

Viděla jsem tvoje plánované show, je jich mnoho, musíš hodně cestovat… Nemáš toho už někdy dost?
Někdy přijdu domů a říkám si: „Prosím, ať už si chvíli odpočinu.“

Popravdě: Jsi teď unavený?
Byl jsem unavený, když jsem přijel, ale práce mě trochu probudila… no a tahle medicína mi vždycky pomůže- vodka a Red Bull (smích). Ale dál už to raději nebudu rozvádět…

Tak fajn, jsem moc ráda, že jsem s tebou mohla udělat rozhovor a ať se vydaří dnešní vystoupení a dobře se bav. Díky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 7. 3. 2008
Vystupují:
4 Strings (NL), Nifra, Stepan Bruck, Revolt, Ljuk-M, Vyrys, Shala, Louis Elio, Michal Pesina, Joshek, Soul Lovers
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
silden
12. 03. 2008 | 20:40:56
+0 | -0
Dělejte ty rozhovory trochu na tělo, tohle je nuda číst, takový rozhovor by se dal vyjma dvou otázek plácnout na kterýhokoliv djje, co na E-Motion hrál. Chtělo by to trochu invence...
particular
11. 03. 2008 | 16:29:50
+0 | -0
tak už vím co sem to fotil : d vydařené :)
vyrys
11. 03. 2008 | 15:19:41
+0 | -0
povedeny rozhovor, dobra prace!
SOUTĚŽTE
E-motion - 7.3. Fléda
2 x vstup na párty E-motion a tričko O2 DMA 2007, 2 x vstup na párty E-motion a klíčenka O2 DMA 2007
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika