Březnová E-Motion opět nadchla

Březnová E-Motion opět nadchla

11. 03. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (9)
Páté pokračování brněnské klubovky E-Motion se neslo v duchu oslavy narozenin promotérů i několika účastníků. Jak už je zvykem, návštěvníci opět vytvořili nezapomenutelnou atmosféru, kterou se může chlubit málokterá česká klubová akce.
Jako první si zahrál jeden ze spolupořadatelů – Vyrys. Zejména ke konci potěšil s pomalejšími melodickými tracky jako Tilt - The World Doesn't Know, Synergy - Hello Strings, BBE - Seven Days And One Week, při kterých mnoho návštěvníků včetně mě zavzpomínalo na dobu zhruba před třemi lety a na své tehdejší party začátky. Usměvavý Vyrys předal Djské otěžě sličné Slovence Nifře. Ta nás zezačátku obdarovala zbrusu novým výtvorem Erica Prydze nazvaným Pryda – Pjanoo, poté nahodila do elektra laděný mix Phynn – Starfire At Night. Ze zvědavosti zamířím obhlédnout druhou stage u baru. Právě končí dvojka Soul Lovers a za mix pult nastupuje mladý Joshek. Atmosféra je pohodově uvolněná, lidé popíjejí, klábosí a křepčí. Elektrohouse mě baví, nicméně vracím se zpět do hlavního sálu na závěr setu Nifry a nástup rezidenta Štěpána Brucka.

emotion

Parket se již docela slušně naplnil (celková návštěvnost se pohybovala okolo 700 kusů), Nifřin set ke konci celkem ztrancovatěl, což dokazuje například pecka Poláka, jež se honosí pseudonymem oxid dusný alias Nitrous Oxide – Waves. Štěpána vítá publikum s nadšením. Tento mladý muž bývá z mnoha úst označován přízviskem 'nejlepší český trance DJ', není tedy divu, že se mu dostává takové přízně. Po intru, ve kterém několikrát dominuje slovo E-Motion, nás obšťastní vokální peckou Martin Roth & Alex Bartlett - Off The World (Gareth Emery Remix), jež nedávno vyšla na labelu Vandit. Následují dva počiny DJe Shaha a poté Štěpánův výtvor Nole. Samozřejmě přichází na řadu Paul van Dykovo Let Go následované nádherným opusem Syna – Do You Feel. Nedá mi to a přesouvám se opět na chvíli na druhou stage. Zaslechnu Mobyho flák Dream About Me v remixu od Booka Shade a další skvělé 'body-moving' tracky, Joshkův set se však již chýlí ke konci a na jeho místo přichází Michal Pešina. House, elektro, elektrohouse jak má být. Zazní například Tocadisco – Morumbi, Dubfire – Roadkill či několik songů z Deadmau5ovy produkce. Každou chvíli však pošilhávám na hodiny, jelikož se blíží doba, kdy má vystoupit zahraniční host – Jan de Vos z projektu 4 Strings.

4 strings

Štěpán Bruck končí svoje vystoupení skutečnými trancovými klasikami – nádherně melodickým Binary Finary – 1998, našláplým upflitem Selu Vibra – Divine a zasněným Corderoy – Sweetest Dreams. Jan se objevuje za pultem s úsměvem od ucha k uchu. V sále je již slušně narváno, všichni čekají na holandského borce, který společně s Carlem Resoortem stojí v pozadí hitů Take Me Away, Let It Rain či Diving. Před akcí se nechal slyšet, že jeho set se bude nést hlavně na vlnách uplifting housu a uplifting trancu, což evokuje představu pomalejšího hudebního vystoupení, skutečnost je však poněkud odlišná. Uplifting trance střídají našláplé techtrancové tracky, občas okořeněné housem. Poté, co zazní má oblíbená Way Out West - The Fall (Richard Durand Remix), je mi jasné, že se během následujících dvou hodin se nezastavím. V sále to vře, avšak baví se nejen publikum, ale i samotný pan DJ. Jakmile se Janovi naskytne volná chvilka, potěší dav svým širokým úsměvem a šťastným výrazem ve tváři, načež začne energicky pařit za pultem. Atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet, k tomu perfektně dopomůže hymna letošní Trance Energy či remix kultovního Delerium – Silence. Během své sady také pustí Jan třikrát svúj nejznámější hit – Take Me Away, pokaždé v jiném remixu.

Zásobník sil se bohužel pomalu vyčerpává a já nacházím útočiště u baru. Lidové ceny ve Flédě beru již jako samozřejmé, přesto mi to nedá vedení klubu na tomto místě nepochválit. Během svého odpočinkového intermezza si však uvědomuji i největší zápor této party, kterým je neuvěřitelné horko. Pot ze všech zúčastněných jen teče, klimatizace není schopna splnit nároky návštěvníků a Fléda tak působí dojmem obří sauny s doprovodným hudebním programem. Žádná další negativa naštěstí nenacházím. Speciální pochvalu musím taktéž udělit audiovizuálnímu řešení hlavní stage – dvě obrazovky po stranách představují zajímavou videoprojekci, světelná show je také o poznání lepší než na lednové edici.

Jan za nadšených ovací končí svůj set a prostor dostává Revolt. Počáteční tracky mě příliš neoslovují, proto jdu na průzkum barové stage. Zdejší atmosféra se během noci nijak výrazně nemění, nad gramofony (či přesněji řečeno CD playery) drží ochrannou ruku Shala. Po chvíli dojde ke střídání s kolegou Louisem Elliem, jenž návštěvníky krmí tracky jako například Oxia - Domino. Dostává se ke mně informace, že Jan projevil přání ještě si na chvíli zahrát, tak se pakuji a běžím opět do hlavního sálu, kde Revolt končí songem Sebastian Brandt – Technology a vše se schyluje k přípravě back 2 back setu. Opět jsme svědky skvělých Janových exhibičních schopností, s radostí si zaskáčeme například na Prodigy - Smack My Bitch Up (Richard Durand Remix) či na Above & Beyond - Oceanic (Sean Tyas Remix). Poté se Jan s českým publikem již nadobro loučí a mix pult nastupuje Ljuk-M. V jeho setu nacházejí místo spíše pomalejší tracky a osazenstvo parketu taky značně prořídá. Ještě poslední zastavení u bar stage, rozloučení s přáteli i pořadateli a jde se domů. Navzdory počátečnímu skepticismu odcházím z party s pocity více než dobrými, avšak předchozí díl si stojí v mém osobním žebříčku jednoznačně výše. Už teď se ale těším na květen, kdy do Flédy zavítají Darren Tate a Dale Corderoy v tříhodinovém back 2 back setu. Takže – 7. květen, Brno, Fléda. See ya there!

DJ 4 Strings Live @ Fleda Brno 07-03-2008 (made by Paya & trance.cz)

01. ID
02. Way Out West - The Fall (Richard Durand Remix)
03. ID
04. 4 Strings - Take Me Away (Mac Zimms Remix)
05. Zombie Nation – Kernkraft 400
06. Alex Kunnari - Lifter
07. Mike Wind pres. Staircase - Oxygen Essential (Dub Mix)
08. ID
09. 4 Strings - Turn It Around
10. Giuseppe Ottaviani - Through Your Eyes
11. Markus Schulz feat. Andy Moor - Daydream vs. Lemon & Einar K - Anticipation
12. Ernesto vs. Bastian - Thrill
13. DJ Jean – The Launch (Yomanda Mix) (?)
14. Robin S - Show Me Love
15. Underworld - Born Slippy (ID Remix)
16. 4 Strings - Mainline
17. Lemon & Einar K - Anticipation
18. ID
19. 4 Strings - Sunrise
20. Airbase - Medusa
21. Three Drives - Greece 2000
22. Delerium - Silence (ID Remix)
23. Fred Baker - Sunshine
24. 4 Strings - Take Me Away
25. 4 Strings - Catch A Fall
26. Safri Duo - Played-A-Live (Roy Gates Remix)
Encore
27. 4 Strings - Take Me Away (Ron van den Beuken Edit)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 7. 3. 2008
Vystupují:
4 Strings (NL), Nifra, Stepan Bruck, Revolt, Ljuk-M, Vyrys, Shala, Louis Elio, Michal Pesina, Joshek, Soul Lovers
Další informace
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

12. 03. 2008 | 17:35:41
+0 | -0

tracklist

Zahral i Rank 1 vs. Jochen Miller - And Then (Rank 1 Remix) tipuju to tak 18 track a nebo 8?

12. 03. 2008 | 14:51:57
+0 | -0

joshek

zahada vyresena :o)))
joshek
12. 03. 2008 | 13:16:38
+0 | -0

Moby - Dream About Me(Booka Shade remix)

jsem hral ja ;)
deivis
12. 03. 2008 | 09:12:23
+0 | -0

Shala

Sak jasne ze to je 100% louisovina.. Sak se tesim az to nekde opet rozbalime :)

Tentokrate uz snad bude MC v oukeji a s hlasem :)

12. 03. 2008 | 09:00:07
+0 | -0

ID tracku

jasne, stane se, chapu to, zvlast kdyz sme ke konci hrali dohromady. ale toho mobyho myslim ani louis nehral :o))) jinak pekny report!

12. 03. 2008 | 08:59:07
+0 | -0

deivisek

hehe, na tento track ma vyhradni pravo louis, je to 100% louisovina ;) ale ten moby nevim kde se tam vzal :-D
dance-girl
12. 03. 2008 | 08:58:30
+0 | -0

Shala

jé, sorry, omlouvám se, asi jsem si to spletla s Louisem Elliem, snažila jsem se vylovit z paměti kdo hrál co, ale asi se mi to nějak pomíchalo...
deivis
12. 03. 2008 | 08:45:40
+0 | -0

shala

Shalo to že nemáš v kufru Domino to mě ani neříkej!!! Sám víš že to je mezi tepači nejhranější track!! Šup na beatport.. Složíme se ti na něj!! :)

12. 03. 2008 | 08:13:30
+0 | -0

ID tracku

nevim prijde mi stupidni krmit lidi nesmysly, ze nekdo hral neco co nehral. tracky Moby – Dream About Me (Remix) či Oxia – Domino nemam ani ve sve CD kufru, neni to muj zvuk. kdyz uz sem stal na gramofony a hraju z CD :o))
SOUTĚŽTE
E-motion - 7.3. Fléda
2 x vstup na párty E-motion a tričko O2 DMA 2007, 2 x vstup na párty E-motion a klíčenka O2 DMA 2007
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika