CD přehrávač Reloop RMP-2

CD přehrávač Reloop RMP-2

13. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Měl jsem možnost otestovat nový CD přehrávač od firmy Reloop, která se v poslední době těší čím dál větší oblibě u DJs, kteří shánějí kvalitní produkty za „lidové“ ceny.
Při prvním pohledu na přehrávač bylo jasně vidět, že bude nabitý funkcemi. Dále jsem si nemohl nevšimnout velkého JOG kola, které je trochu podobné konkurenčnímu playeru. Rozmístění tlačítek je vcelku přehledně vyřešené a hlavně reagují okamžitě, bez sebemenších zasekávání nebo prodlev, což by měl být v dnešní době standard. První plus tohoto přehrávače je způsob vkládání CD. Žádné vysunovací šuplíky, jako byly u některých starších modelů od Reloopa. Nosič se vkládá zepředu přímo do otvoru na CD. Podpora formátu MP3 je také samozřejmost spolu se zobrazováním ID3-Tagů. Chvilkový nápis „Loading“ na displeji informuje o načítání a během chviličky můžete pracovat. Displej je přehledný, nebudete se tedy v informacích ztrácet, ale zase na druhou stranu nenabízí nic extra oproti konkurenci. Klasicky BPM, poloha pitche, čas tracku, grafické znázornění konce tracku apod.

reloop

Pro vyhledávání skladby slouží vlevo od JOGu dvě tlačítka, která slouží jako přepínání mezi složkami, v případě MP3 CD, a pod nimi se nachází dva malé ovladače, kterými lze kroutit doprava a doleva a slouží k vyhledávání a přepínání tracků. O něco níž jsou klasicky dvě tlačítka START pro zapnutí přehrávání a CUE pro zvolení startovacího bodu či k jeho vrácení se.

S JOG kolem se pracuje velice dobře. Jeho citlivost při dorovnávání tracku je dobrá a dá se na ní velice rychle zvyknout. Horní povrch JOGu je citlivý na dotek. Při stisknutí tlačítka „scratch“ reaguje jako gramofon. Tedy při dotyku se přehrávání zastaví a máte možnost pracovat jako s deskou, tedy scratchovat, nebo například hledat první beat apod. A nutno říct, že reakce jsou okamžité a zvuk je také dobrý. Vpravo od JOGu se nachází dvě nenápadná tlačítka „+“ a „-“, pojmenovaná „Pitch Bend“. Dle mého názoru je to silná zbraň přehrávače a velký pomocník pro DJs. Slouží ke krátkodobému zrychlení nebo zpomalení tracku, tedy podobně jako kdyby jste použili JOG kolo, jen s tím rozdílem, že při malinkém rozhození mixu stačí zmáčknout na zlomek sekundy příslušné tlačítko a máte dorovnáno. Je na každém, zda tuto funkci využije.

Nad těmito tlačítky se nachází pitch, u kterého je možno nastavit rozsah 4, 8, 16 a 100%, což bohatě pokryje veškeré nároky. Najdete zde i funkci „master tempo“ (Key Lock) pro zachování stejného tónu skladby při velkém vychýlení rychlosti. Tlačítko pro deaktivaci pitche (okamžité nastavení na 0% při jakékoliv poloze jezdce) zde najdete také. A nakonec o něco výše se nachází tlačítko pro vyndání CD, ovšem jen za předpokladu, že je aktuálně hraný song zastaven, což slouží jako dobrá ochrana proti nechtěnému vyjmutí nosiče.

V tomto přehrávači se nachází 7 efektů (+ funkce „scratch“, kterou jsem popsal výše, a tlačítko „hold“, jímž můžete zastavit průběh efektu ve vybraném úseku), což je opravdu dost a takový počet uspokojí i náročného uživatele. Mezi efekty patří Skid, Filter, Phase, Echo, Flanger, Trans a Pan, což jsou v podstatě nejznámější efekty. I když zvuková kvalita není úplně stoprocentní, čekal jsem horší a tedy mohu s klidným svědomím říct, že je dostačující pro běžné používání. Efekty se dají aplikovat na různé doby, jak je zvykem, tedy 1/8, 1/4, 1/2, 3/4, 1/1, 2/1, 4/1 a také je můžete dále modulovat použitím JOG kola.

Nyní ke smyčkám a sampleru. Tlačítky IN, OUT a RELOOP můžete standardně nahrávat smyčky nebo je zpět vyvolávat. Nachází se zde 4 banky, do kterých můžete zaznamenávat samply. Každá banka má kapacitu 5 sekund. Ani zde jsem nezaznamenal problém, či nějaké zaseknutí. Vše fungovalo plynule.

Dále na přehrávači naleznete automatické a manuální počítání BPM, funkci REVERSE pro zpětný chod, 10 sekundový anti-shock nebo možnost fader startu. Konektory jsou klasicky cinchové, je zde i digitální výstup a výstup do sluchátek.

Celkově bych tento přehrávač zhodnotil velice kladně. Reloop nastartoval správným směrem a může se plně srovnávat s profesionálními výrobky. RMP 2 si jistě najde oblibu mezi mnoho DJs, kdy za přibližně 15000,-- Kč dostanou kvalitu odpovídající ceně.

Zpět na shop.poslouchej.net
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika