Sonority s 6. Heavy Mental

Sonority s 6. Heavy Mental

18. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Party Heavy Mental, zaměřená na aktuální živou elektronickou hudbu, se 19. března 2008 dočká již šestého pokračování. Opět v Brně, opět v klubu Fléda, nově však ve velkém sále!
Plug'n'pray edition! Záhadně znějící podtitul vcelku jednoduše sděluje, co Vás tentokrát čeká - eklektická hudební dramaturgie, která zahrnuje směs grime, elektra a retra v podání britsko-českého projektu MatKore, ambient a noise servírovaný brněnskou dvojicí Strangelet a Even The Hills Have Eyes, retardovaná dada performance dua Kačica Lyžičiarka a v neposlední řadě idm/microhouse dj set t zemskéhoobjevu Sonority. O vizuální stránku, zahrnující mj. snímání scény, se postarají VJs tvprodukt, P.O.P.Corps Liu a Witwor. Vstupné je 50,- Kč a začíná se opět v 21:00. Nakonec ještě malé upozornění! Další, sedmé pokračování s podtitulem "Slovak Atak edition", se koná již 8. dubna a můžete se těšit na průřez tím nejzajímavějším ze slovenské scény, jako jsou projekty Voice Over Noise, Barbara Idijot, Batcha De Mental (ex-Svkschä!), Jack Jack a další! Stay on tune...

Krátké profily:

Matkore (UK / Subliminal Gonzo, Seed Records www.myspace.com/matkore). V raze dlouhodobě lokalizovaný producent a DJ, mj. člen projektu Kansas City Prophets a organizátor akcí Digital Penetration a The Disco Renegades. Devadesáté léta strávil potloukáním se mezi pirátskýma radio seancema a koncertama, kde mj. navázal přátelství s lidma jako Chris Clark, Cursor Miner, Bong-Ra, Zilla ad. Jeho současná produkce je směs retardovaného elektra a grime, samozřejmě v tom nejšílenějším balení.

Strangelet (CZ / Cryoworks / www.cryoworks.com/strangelet). Mladý brněnský producent Strangelet se poprvé představil v roce 2007 příspěvkem na kompilaci First artefacts, kterou má na svědomí netlabel Cryoworks, jehož je Filip spoluzakladatelem. Během poměrně krátké doby se etabloval na tuzemské scéně, jak se svou autorskou hudbou (zajímavostí je jeho účast na oficiciální kompilaci remixů projektu Machinefabriek, kde se objevil ve společnosti takových jmen, jako Alva Noto či Mitchell Akiyama), tak v duu Frohikey & _clean. Čekejte atmosférické zvukové krajiny plné táhlých drones.

Even The HillS Have Eyes (CZ / www.myspace.com/ethhe). Za tímto jménem se skrývá publicista a producent vlastních ambientně-noiseových kompozit Jiří M. Špičák, mj. polovina noise projektu Cemetery Full Of Dead Ravens (objevili se na HM 3 v říjnu 2007).

Sonority Dj set (CZ / Clubzone, Chernobyl Musick crew / www.myspace.com/sonorityidm). Známá postava české laptopové scény a aktuálně i vítěz ankety časopisu Xmag v sekci objev roku, se poslední dobou začíná profilovat i jako DJ. Ve svých mixech dává prostor jak krystalicky čistému idm, tak melodickému a funkujímu microhouse.

Kačica Lyžičiarka (CZ / Jeseterka). Dadaistická performance v podání dvojice Svob (saxofon, kytara) & Ištván (klávesy). Rození outsideři, v minulosti účinkující v právem zapomenutých kapelách Expsykukvak, Květákové hovězí a čistá žena z těsta nebo Jehovovy řetezy, ale i zvuková složka literárně - výtvarného sdružení "právem opomíjených uměleckých směrů" Pole se nuzkých valní Jeseterka.

VJ Tvprodukt (CZ / Bassta Fidli crew, Oknea / www.tvprodukt.net). VJ a známá postavička stojící mj. za vydařenou party Bassta Fidli. Projekcí doprovodí projekt Strangelet.

VJ P.O.P.Corp. & VJ LIU (CZ/SK / Chernobyl Musick crew / www.popcorp.org). Experimentální projekce postavená na živém snímání scény a jeho digitálním rozrušováním.

VJ Witwor CZ - Jeho kaleidoskopické projekce formálně vycházejí z tradic fretekk kultury, zajímavostí je ale jejich čistě "analogový" charakter. Jako zdroj podkladů slouží ruční kresby a interference mezi televizní obrazovkou a ruční kamerou.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HEAVY MENTAL 6

Středa 19. 3. 2008
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
Matkore, Strangelet, Even the hills have eyes, Sonority dj set, Kačica lyžičiarka, TVprodukt, p.o.p.corp.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika