Filmový klub na ČT2: Oko

Filmový klub na ČT2: Oko

18. 03. 2008  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (0)
Není to tak dávno, co se v kinech představila americká verze slavného honkogského hororu Oko. Filmový klub České televize dnes večer ve 23:40 hodin uvede právě zmíněný mysteriózní originál. Pokud tedy chcete vidět, co uvidí hlavní hrdinka po transplantaci rohovky, zapněte si večer filmový klub na ČT2.
Mun je od dětství slepá. Ve svých dvaceti letech však podstoupí náročnou operaci, která jí má navrátit ztracený zrak. Je jí zdařile transplantována rohovka zemřelé dívky a Mun po mnoha letech temnoty konečně uvidí denní světlo. Všichni v jejím okolí i ona sama jsou nadšeni. Munino štěstí se však začne velmi brzy kalit. Ještě v nemocnici ji začnou pronásledovat podivné obrazy. Vidí věci, které nezažila, a navštěvují ji lidé, které nikdy nepotkala. Není před nimi úniku a přicházejí stále častěji. Nakonec Mun pochopí, že se musí vydat na dlouhou a nebezpečnou cestu za tajemstvím neznámé dárkyně, jejíž oči zřejmě viděly to, co jiným zůstává skryto.

Mysteriózní horor natočili známí hongkongští tvůrci, bratři Danny a Oxide Pangové, a jejich dílo patří ke špičce svébytného žánru současné velmi progresivní asijské kinematografie.
Za ztvárnění hlavní role dívky Mun získala slavná malajsijská zpěvačka Angelica Leeová (zde pod jménem Sin-je Lee) několik cen pro nejlepší herečku na nejvýznamnějších filmových festivalech asijského kontinentu, na Mezinárodním týdnu fantastického filmu ve španělské Malaze získal film Cenu diváků a na podobně zaměřeném filmovém festivalu v katalánském Sitges Cenu za kameru.

Hrají: Sin-je Leeová, L. Chiou, Ch. Rujinanonová, C. Loová
Scénář; režie: Danny a Oxide Pangovi
V kantonském, anglickém, thajském a mandarinském znění s titulky
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika